Η Άβα ΝτουΒερνάι  που ήταν υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία της «Selma» δεν είχε ιδέα ότι θα μπορούσε να γίνει σκηνοθέτιδα και τώρα φροντίζει για τις επόμενες γενιές γυναικών που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της.

Η ίδια πίστευε πως πάντα γνώριζε ποια από τα έργα της θα άρεσαν στο κοινό πριν της το πουν και μιλώντας στο People θυμάται ότι: «Κάποια στιγμή μία ηλικιωμένη λευκή γυναίκα με πλησίασε, και σκέφτηκα: “Μάλλον της άρεσε η Selma”. Αντ’ αυτού, με πλησίασε και ήθελε να μου πει τα πάντα για τον Ραλφ Έιντζελ Μπόρντελον, τον καυτό νεαρό άντρα της σειράς Queen Sugar [επιτυχημένη σειρά της στο OWN]. Κάποια άλλη φορά ένας άνδρας από τη Σομαλία με πλησίασε στο αεροδρόμιο και ήθελε να μου μιλήσει για τη Στορμ Ριντ στο “A Wrinkle in Time”, και πόσο την αγαπούσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Ποτέ δεν ξέρεις, τώρα όλοι βλέπουμε τα πάντα», είπε μιλώντας στο People και πρόσθεσε: «Αν καταφέρεις να κάνεις κάποιον να έχει βαθιά αισθήματα γι’ αυτό που έχεις δημιουργήσει, τότε έχεις κερδίσει».

Η ΝτουΒερνάι για την πρώτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Queen Sugar προσέλαβε μόνο γυναίκες σκηνοθέτιδες και τώρα ενισχύει μία ομάδα νέων γυναικών για τη δημιουργία μίας σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο New Realities.

 Η υποψήφια για Όσκαρ ΝτουΒερνάι είναι παραγωγός της σειράς, που παρουσιάζεται από τη Lenovo και υποστηρίζεται από την Girl Up, την πρωτοβουλία για την ισότητα των φύλων του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών. Η σειρά περιγράφει τα ατομικά ταξίδια μιας ομάδας 10 νεαρών διαφορετικών γυναικών από τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπειρία της την έκανε να σκεφτεί τις ρίζες της. «Με κάνει να σκέφτομαι για όλα όσα μου έλειψαν γιατί δεν ήμουν σκηνοθέτιδα μέχρι τα 30 μου», λέει και προσθέτει: «Στην ηλικία που είναι αυτά τα κορίτσια, δεν είχα ιδέα ότι μια μαύρη γυναίκα θα μπορούσε να είναι σκηνοθέτις. Δεν είχα ιδέα ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να είναι σκηνοθέτις. Δεν το είχα δει ποτέ».

   

  

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης