Οι υποψηφιότητες των 74ων Χρυσών Σφαιρών ήταν μάλλον αναμενόμενες: Tο «La La Land» επικράτησε με 7 υποψηφιότητες, ενώ το «Moonlight» συγκέντρωσε έξι.

Καμία υποψηφιότητα ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το «Sully» του Κλιντ Ίστγουντ, παρά τα θετικά σχόλια που είχε συγκεντρώσει ο πρωταγωνιστής Τομ Χανκς για την ερμηνεία του, ενώ ούτε και το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε ήταν υποψήφιο σε κάποια κατηγορία -αν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι καθυστέρησε υπερβολικά η προβολή του στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι παρ’ όλο που είδαμε τον Άαρον Τέιλορ Τζόνσον υποψήφιο για το «Nocturnal Animals», δεν απέσπασε υποψηφιότητα κάποιος άλλος από τους πρωταγωνιστές. Ούτε ο Τζέικ Γκίλενχαλ, αλλά ούτε και ο Μάικλ Σάνον ήταν υποψήφιοι, ενώ δικαίως ίσως η Έιμι Άνταμς ήταν υποψήφια για την ερμηνεία της στην «Άφιξη» και όχι στην ταινία του Τομ Φορντ.

Έκπληξη προκαλεί, επίσης, η απουσία της Ταράτζι Χένσον από τις υποψηφιότητες. Η Χένσον ερμηνεύει στο «Hidden Figures» μια επιστήμονα της NASA. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η συμπρωταγωνίστριά της Οκτάβια Σπένσερ ήταν υποψήφια.

Αδικημένο μπορεί να θεωρηθεί και το «The Lobster». Δικαίως ο Κόλιν Φάρελ διεκδικεί βραβείο για την ερμηνεία του, ωστόσο η ταινία θα μπορούσε να είναι υποψήφια στην κατηγορία της Κωμωδίας/Μιούζικαλ, καθώς και στην κατηγορία του Σεναρίου (το οποίο έχει βραβευτεί άλλωστε από άλλες διοργανώσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απών και το «Rules Don’t Apply» του Γουόρεν Μπίτι, παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούσαν πώς η ταινία θα κατάφερνε να αποσπάσει υποψηφιότητα για βραβείο ανδρικής ερμηνείας.

Στα τηλεοπτικά, έκπληξη προκαλεί η απουσία του «House of Cards» και του «Orange is the New Black», καθώς και του «Mr. Robot» από την κατηγορία της καλύτερης δραματικής σειράς (πέρυσι η σειρά είχε μάλιστα κερδίσει και το βραβείο).

Μπορεί τη Βαϊόλα Ντέιβις να τη βρίσκουμε υποψήφια στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Fences» του Ντένζελ Ουάσινγκτον, ωστόσο απουσιάζει από την κατηγορία της Γυναικείας Ερμηνείας για το «How to Get Away With Murder».

Στις εκπλήξεις πρέπει να σημειώσουμε την ανέλπιστα καλή πορεία του «Florence Foster Jenkins»: Και οι τρεις κεντρικές ερμηνείες είναι υποψήφιες για Χρυσή Σφαίρα, καθώς και την υποψηφιότητα του Βίγκο Μόρτενσεν για το «Captain Fantastic».

Επίσης το«Ψάχνοντας την Ντόρι» δεν κατάφερε να είναι υποψήφιο στην κατηγορία του animation.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης