Η Θεσσαλονίκη ένα απέραντο πλατό: Τέλη του 2020 έτοιμα τα πρώτα στούντιο -Επιπέδου Χόλιγουντ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, 14:01
Η Θεσσαλονίκη ένα απέραντο πλατό: Τέλη του 2020 έτοιμα τα πρώτα στούντιο -Επιπέδου Χόλιγουντ

Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κατασκευή των στούντιο κινηματογράφησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Tο στούντιο είναι μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, ένα "εργοστάσιο" στην ουσία, εργοστάσιο στο οποίο μπαίνει αυτό που θα αποκαλέσουμε "πρώτη ύλη" και είναι το σενάριο, η ιδέα που έχει η εταιρεία παραγωγής και μετά βγαίνει το τελικό προϊόν που είναι η οπτικοακουστική παραγωγή.
Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι ταινία, τηλεοπτική σειρά ή διαφημιστικό», εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9FM o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για λίγες ημέρες.

Η επένδυση στη Θεσσαλονίκη που θα αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ

Ο κ. Κουάνης φώτισε μέσα από μια συνέντευξη στην οποία και ανάλυσε όλα τα στοιχεία της, της επένδυσης που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη όπως και των παραγωγών που ενεργοποιούνται.

«Πάρα πολλά διαφημιστικά που βλέπουμε στην Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά τα μεγάλου προϋπολογισμού, γίνονται στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Βουλγαρία και Ρουμανία όπου υπάρχουν μεγάλα στούντιο και όχι μόνο. Αυτό λοιπόν θέλουμε να το κρατήσουμε εδώ, στην Ελλάδα», τόνισε ο κ.Κουάνης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, 14:01