«Για θύμισέ μου», μια ταινία αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 13:41
«Για θύμισέ μου», μια ταινία αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ

Ξεκίνησε το «ταξίδι» της ταινίας «Για θύμισέ μου», μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στους «αφανείς ήρωες», τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ. Πρόκειται για μια 100% εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές από όλους τους κλάδους, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η πρεμιέρα της ταινίας ήταν sold out και πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, ενώ την ίδια επιτυχία είχαν και οι 3 επιπλέον προβολές που ακολούθησαν, μια διπλή στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο. Οι προβολές της ταινίας συνεχίστηκαν στον Άγιο Νικόλαο, ενώ επόμενοι προορισμοί αποτελούν τα Χανιά στις 16/11 και η Αθήνα στις 24/11 στο Cinemax Νιρβάνα-1, όπου την ταινία θα προλογίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. Επίσης θα δώσουν το «παρών» και ηθοποιοί που συμμετείχαν όπως ο Κώστας Αποστολάκης, ο Γιώργος Χρανιώτης κ.ά.

Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει η Μαρία Σβολιαντοπούλου, η σκηνοθεσία είναι των Αντώνη Ρενιέρη και Μαρίας Σβολιαντοπούλου και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Ανδριανή Αγγελιδάκη και Αμαλία Ζαργιανάκη.

Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά των συντελεστών της ταινίας. Το τραγούδι των τίτλων έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους ενώ τη μουσική και το τραγούδι η Βούλα Στρατάκη ενώ το soundtrack ερμηνεύουν οι Bouche Fermee σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη με πρωτότυπη μουσική, εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας.

Δείτε το βίντεο:

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής...   

Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρεία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης.

Η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer, της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών και φυσικά της Αλληλεγγύης Ηρακλείου Εταιρία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ομίλου ΚρήτηTV στην επικοινωνία.

Προπώληση των εισιτηρίων στο ΝΙΡΒΑΝΑ CINEMAX, καθώς και από τα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 14:43