Οργισμένος ο Κώστας Γαβράς με ελληνικά ΜΜΕ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 11:55
Οργισμένος ο Κώστας Γαβράς με ελληνικά ΜΜΕ

Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, έπειτα από τον θόρυβο που προκάλεσε η επιχορήγηση της ταινίας του για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Η απάντηση έρχεται έπειτα από τα δημοσιεύματα για την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του, που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικοι στο δωμάτιο», στις προβλέψεις του νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και César δήλωσε:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 12:40