Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ένα αξέχαστο ταξίδι που πιθανόν δε θα θυμάται. Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Ψάχνοντας τον Νέμο» (2003) έρχεται σε λίγες μέρες (17 Ιουνίου) στις μεγάλες οθόνες. Οι κριτικές από τις πρώτες προβολές της ταινίας ήδη τοποθετούν την ταινία πολύ ψηλά σε σχέση με αντίστοιχες ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φιλική αλλά και ξεχασιάρα Dory ξαναβρίσκει τους αγαπημένους της φίλους και στην πορεία μαθαίνει πολλά για την οικογένεια και τη φιλία. Σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της Pixar στο animation και το στήσιμο των χαρακτήρων δίνει στους θεατές (μεγάλους και μικρούς) δυνατά συναισθήματα και τρομερά οπτικά ερεθίσματα.

Αλλά η Pixar δεν δημιουργεί μόνο χαριτωμένα ανθρωπόμορφα άγρια ζώα. Όπως έχει αποδείξει από πολλές της ταινίες, όπως και σε μερικές από τις τελευταίες της Up (2009), Toy Story 3 (2010) ή ακόμα και το Inside Out (2015), ξεπερνάει τα όρια, αναδεικνύοντας μια βαθιά συναισθηματικότητα και ζωντάνια, η οποία μπορεί να αγγίξει τον καθένα.

Με τις φωνές των Ellen DeGeneres, Albert Brooks και Ed O’Neil η ταινία μπορεί να φαίνεται αρκετά επαναληπτική σε σχέση με το πρίκουελ της και αρκετά επικεντρωμένη στο κεντρικό μήνυμα πολλών τελευταίων ταινιών της Pixar («είναι καλό να είσαι ο εαυτός σου»), αλλά είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να ξεπεράσει διάφορα κλισέ και κοινότοπες σκηνές και να περάσει κάποιο πραγματικό μήνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σημαντική είναι και η υποτιθέμενη απεικόνιση ενός ζευγαριού με ψάρια του ιδίου φύλου, όπως έχει γίνει γνωστό μέσα από κριτικούς, οι οποίοι μπόρεσαν να δουν την ταινία μερικές μέρες νωρίτερα. Η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τους παραγωγούς της ταινίας, αλλά η Ellen DeGeneres φαίνεται να επικροτεί τις κινήσεις των θαυμαστών μέσω διαφόρων συνεντεύξεών της.

Όπως και να έχει η ταινία αναμένεται να σημειώσει υψηλές πωλήσεις στους κινηματογράφους, όπου και θα προβάλλεται από τις 17 Ιουνίου.

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton, Angus MacLane
Σενάριο: Andrew Stanton

Πρωταγωνιστούν: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neil

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης