«Εφτά Λεπτά Ψυχής»: Το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, 16:17
«Εφτά Λεπτά Ψυχής»:  Το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το ντοκιμαντέρ «Εφτά Λεπτά Ψυχής» ("Seven Minutes of Soul") αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πάνου Βλάχου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας.

Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ;

Ο σκηνοθέτης διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές και ρίχνει φως στους αφανείς ήρωες και στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα.
 
Η ημερομηνία και αίθουσα προβολής του ντοκιμαντέρ «Εφτά Λεπτά Ψυχής» στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

INFO

Σκηνοθεσία : Πάνος Βλάχος
 

Παραγωγή:

Production House, Αλέξης Καπλάνης - Πάνος Μανωλίτσης, Πάνος Βλάχος

Μοντάζ: Δημήτρης Μάρης

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Χρηστίδης

Συμμετέχουν: Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιάννης Κούρος, Χαρίλαος Βασιλάκος, Paco Borao, Dr Yannis Pitsiladis    

Αφήγηση: Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Καλογερόπουλος, Πάνος Βλάχος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης, Δημήτρης Μανιάτης

Κάμερα: Δημήτρης Μανιάτης, Πάνος Μανωλίτσης, Μανώλης Αρμουτάκης, Θάνος Μπακόπουλος, Γιάννης Γεωργιουδάκης, Μάνος Κριτσοτάκης, Νίκος Κανέλλος, Μερκούρης Μουμτζόγλου

Graphic design and animation: Bezier Animation Studio

Έρευνα αθλητικού περιεχομένου: Αποστόλης Λάμπος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, 16:17