«Καλή Χρονιά» ευχήθηκε το Studio Ghibli, ένα από τα πιο φημισμένα στούντιο ταινιών κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως και για να είναι ακόμη καλύτερη ανακοίνωσε ότι ο Χαγιάο Μιγιαζάκι, ο δημιουργός των «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» (2001) και «Το Κινούμενο Κάστρο» (2004), εργάζεται σε δύο ταινίες που θα είναι έτοιμες το 2020.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία ταινία του Μιγιαζάκι, τη «The Wind Rises». Το 2013, ο εμβληματικός σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί αλλά, τέσσερα χρόνια αργότερα επέστρεψε για να δουλέψει πάνω στο «How Do You Live?».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ευχετήριο χαιρετισμό του της 1ης Ιανουαρίου, το Studio Ghibli σημείωσε: «Εμείς εδώ στο Studio Ghibli είμαστε πάντα ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξή σας. Η περασμένη χρονιά δεν ήταν κακή χρονιά για το Studio Ghibli, με καμπούκι και άλλες θεατρικές προσαρμογές, την επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του Πάρκου Ghibli, πολλές εξελίξεις στις ξένες αγορές και άλλες. Ωστόσο, η Ιαπωνία βίωσε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες, και μας πονά η σκέψη ότι πολλοί εξακολουθούν να ζουν τις επιπτώσεις αυτών των τρομερών συμβάντων. Δίνουμε τα συλλυπητήριά μας σε αυτούς που επλήγησαν και κάνουμε μια προσευχή για σύντομη επάνοδο στη φυσιολογική ζωή τους. Στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, το 2020 είναι η Χρονιά του Αρουραίου. Οι αρουραίοι γεννούν πολλά μικρά και, λόγω αυτού, θεωρούνται σύμβολο ευημερίας των απογόνων, καθώς και υπηρέτες του θεού της σοδειάς. Το Studio Ghibli εργάζεται αυτή την περίοδο σε δύο καινούργια κινηματογραφικά πρότζεκτ. Επίσης, επιταχύνεται η κατασκευή του Πάρκου Ghibli, άρα πιστεύουμε ότι θα έχουμε για σας πολλά εξαιρετικά νέα αυτή τη χρονιά…»

Προς το παρόν, το φημισμένο στούντιο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη δεύτερη φετινή ταινία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης