Διπλό χολιγουντιανό «χτύπημα» μέσα στο 2020, για τη Δέσποινα Μοίρου, που παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες λόγω Covid 19, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει, σε δύο σπουδαίες βρετανικές ταινίες, ενσαρκώνοντας δύο από τις μεγαλύτερες ντίβες του παγκόσμιου κινηματογράφου…

Και μετά τη βιωματική ταινία για τη ζωή της Liz Taylor, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, σειρά είχε για την Ελληνίδα διάσημη ηθοποιό, η πρόταση-έκπληξη, να μπει στο πετσί…της Sophia Loren!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας σπουδαίος ρόλος που κέρδισε, όταν Βρετανοί παραγωγοί, έτυχε να δούνε στα Pinewoods Studio του Λονδίνου, αποσπάσματα από το τελικό μοντάζ για την ταινία της Liz Taylor, καλώντας την να κάνει ακρόαση για τον ρόλο, όπου μαζί με τη διάσημη casting director Suzanne Kendal, έκριναν ότι είναι η καταλληλότερη για να υποδυθεί αυτό τον σπουδαίο ρόλο, στη νέα ταινία «So Long Marianne», τίτλος εμπνευσμένος από το γνωστό τραγούδι του Leonard Cohen. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δέσποινα Μοίρου, δουλεύοντας με τη μέθοδο του Actors Studio, που σημαίνει ότι όταν παίζει έναν ρόλο, γίνεται 100% ο ρόλος, με το ανάλογο make up και styling, και με τα υπέροχα φορέματα εποχής που επιμελήθηκε η Gabriela Kovago, μεταμορφώθηκε με τεράστια επιτυχία σε Sophia Loren, κλέβοντας τις εντυπώσεις.  

Πλήθος συντελεστών των τριών μεγάλων εταιρειών που υπογράφουν την ταινία, του PineWoods Studio του Λονδίνου, της Σκωτζέζικης Palm Tree Film Productions, και της Ιρλανδικής Olympia Films, αλλά και σπουδαίων ηθοποιών, όπως οι Joe Vetch, Suzanne Kendal, Tim Churchill, Catherine O’Reilley, ο σκηνοθέτης Paul Kevin Wiffen και ο σεναριογράφος Gabriel Murray, έφτασαν στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Ύδρα, όπου κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα, λίγο πριν τη δεύτερη καραντίνα στη χώρα μας.

Το ελληνικό νησί δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού εκεί είχε γυριστεί το «Παιδί και το Δελφίνι», με τη Δέσποινα, ως άλλη Loren, να φτάνει με καΐκι, και να κερδίζει το χειροκρότημα, ερμηνεύοντας στα αγγλικά και σπαστά ελληνικά το «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», όπως ακριβώς είχε κάνει και η Λόρεν. Τόσο η Δέσποινα Μοίρου, όσο και όλο το ξένο επιτελείο, δέχτηκαν τη θερμή υποδοχή του Δημάρχου του νησιού, ο οποίος συνεχάρη την Ελληνίδα σταρ για την σπουδαία καριέρα της στο εξωτερικό, ενώ την κάλεσε στο γραφείο του, μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας.

 

Η αντίδραση της Sophia Loren

Ποια ήταν όμως η αντίδραση της Sophia Loren, στο άκουσμα αυτής της  βιωματικής ταινία για εκείνη; Η Δέσποινα Μοίρου δεν πίστευε στα αυτιά της, ενώ ξέσπασε σε κλάματα, όταν οι παραγωγοί της ανακοίνωσαν την ευχάριστη έκπληξη, πώς έχουν κανονίσει να συναντήσει από κοντά τη διάσημη ντίβα, όπου θα δει και υλικό της Δέσποινας, ως αυτή… Μάλιστα η Ελληνίδα Χολιγουντιανή ηθοποιός, δέχτηκε προσωπικό μήνυμα, από τον σπουδαίο Pr Ed Lozzi, που συνεργάζεται χρόνια με τη Sophia Loren, ανακοινώνοντάς της πώς και οι δυο τους την περιμένουν πώς και πως, έχοντας ενημερωθεί πώς υποδύθηκε με μεγάλο σεβασμό και ταλέντο, τη Sophia Loren.

«Ήταν από τις πιο πολύωρες μεταμορφώσεις για να φτάσουμε να πλησιάσουμε το πρόσωπο της Loren. Με τη Liz Taylor είχαμε πιο πολλά κοινά στοιχεία στο πρόσωπο. Ήμουν όμως σίγουρη ότι στο τέλος θα τα κατάφερνα. Αντιθέτως όμως, μου πήρε πολύ λίγο χρόνο, η φωνητική προετοιμασία για το τραγούδι. Ένας λόγος που θαυμάζω τη Loren, είναι γιατί ενώ είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, και παρότι αργότερα, ούσα σταρ δέχτηκε προτάσεις για το Χόλιγουντ, αυτή παρέμεινε σταθερή στις αξίες της, και πιστή στην οικογένειά της. Δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη τιμή για εμένα να τη συναντήσω από κοντά και να ακούσω τις πολύτιμες συμβουλές της» περιγράφει για την εμπειρία της η Δέσποινα Μοίρου…

Η ταινία θα προβληθεί και θα διαγωνιστεί στα φεστιβάλ των Καννών, του Βερολίνου, της Βενετίας και άλλα, θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2021, ενώ ο σκηνοθέτης Paul Kevin Wiffen, ποντάρει τόσο στην ερμηνεία της Δέσποινας Μοίρου, που θα κερδίσει βραβείο BAFTA.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης