Απροσδόκητες ελευθερίες στον ενδυματολογικό κώδικα, πολιτικές χειρονομίες που εκδηλώθηκαν με κομψότητα και εξαίσια κοσμήματα για άνδρες βρέθηκαν στο επίκεντρο των προβολέων στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Όσκαρ 2020.

Ο ηθοποιός Τιμοτέ Σαλαμέ επέλεξε να φορέσει δημιουργία Prada σε βαθύ μπλε, που θύμιζε περισσότερο αθλητική φόρμα και όχι σμόκιν, η Νάταλι Πόρτμαν έκανε μια φεμινιστική δήλωση με ένα αιθέριο κεντημένο φόρεμα της Maria Grazia Chiuri, με τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετριών που αγνοήθηκαν φέτος από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ραμμένα στο ύφασμα, και η Πενέλοπε Κρουζ βυθίστηκε στα αρχεία Chanel για να αναζωογονήσει ένα κομμάτι από τη συλλογή haute couture Άνοιξη/ Καλοκαίρι 1995.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νάταλι Πόρτμαν εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί της τελετής των Όσκαρ 2020 με φόρεμα Dior και κάπα σε μαύρο και χρυσό χρώμα, στην οποία κέντησε τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετριών που δεν έλαβαν υποψηφιότητα φέτος.

Όπως είπε η ηθοποιός, στο φόρεμά της είχε τα ονόματα των Λούλου Ουάνγκ, Γκρέτα Γκέργουικ, Λορίν Σκαφάρια, Μαριέλ Χέλερ, Μαρί Ντιοπ και άλλων γυναικών δημιουργών ταινιών και συνδύασε έτσι στιλ και διαμαρτυρία.

Παρόλο που πολλές από τις προσκεκλημένες φάνηκαν να κάνουν ασφαλείς επιλογές φέτος, υπήρξαν μερικές ακόμα εντυπωσιακές εμφανίσεις, με μαύρα φορέματα Chanel, όπως και μια εξαιρετική εμφάνιση από τη βασίλισσα του γκόθικ, Ρούνι Μάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές από τις εμφανίσεις που συζητήθηκαν στο κόκκινο χαλί της 92ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ:

Τιμοτέ Σαλαμέ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ φόρεσε τη μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ μπλε δημιουργία Prada συνδυασμένη με μία Cartier καρφίτσα vintage με διαμάντια και ρουμπίνια.

Νάταλι Πόρτμαν

Η τουαλέτα Dior της Maria Grazia Ghiuri και η κάπα με ραμμένα με χρυσά γράμματα τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετριών που δεν ήταν υποψήφιες στα φετινά βραβεία της Νάταλι Πόρτμαν ήταν η πιο πολυσυζητημένη ενδυματολογική επιλογή. Η ηθοποιός συνδύασε το εντυπωσιακό look της με χρυσούς κρίκους και ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι.

Μαχερσάλα Άλι

Ο Μαχερσάλα Άλι βάδισε στο κόκκινο χαλί με μαύρο σμόκιν κοστούμι Ermenegildo Zegna με ένα David Yurman κρεμαστό και μανικετόκουμπα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αμάτους Σάμι Καρίμ, η οποία φορούσε βραδινό φόρεμα σε χρώμα λεβάντας.

Μπραντ Πιτ

Ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Κάποτε… στο Χόλιγουντ», επέλεξε για μία ακόμη χρονιά σμόκιν κοστούμι Brioni, του ιταλικού οίκου του οποίου είναι brand ambassador.

Σαρλίζ Θερόν

Με μαύρη δημιουργία υψηλής ραπτικής Dior και κοσμήματα Tiffany & Co. jewelry ήταν εκτυφλωτική σε μία ακόμα τελετή απονομής βραβείων η Σαρλίζ Θερόν.

Ρούνι Μάρα

Με μαύρο φόρεμα Alexander McQueen, που θύμιζε lingerie, με δαντέλα και ανοίγματα, εμφανίστηκε η Ρούνι Μάρα στην 92η απονομή των Όσκαρ, στο πλευρό του συντρόφου της, κατόχου πλέον του βραβείου στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου, Χοακίν Φίνιξ.

Σκάρλετ Γιόχασνσον

Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον έλαμψε στο κόκκινο χαλί με ασημί σατέν Oscar de la Renta φόρεμα με εντυπωσιακό στράπλες μπούστο με ασημένιο ύφασμα και διαφάνεια και το συνδύασε με διαμαντένια σκουλαρίκια Forevermark και βραχιόλι.

Κρίστεν Γουίγκ

Με φόρεμα υψηλής ραπτικής Valentino και κοσμήματα του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Κούλη περπάτησε και φωτογραφήθηκε στο κόκκινο χαλί η ηθοποιός Κρίστεν Γουίγκ.

Γκαλ Γκαντότ

Η ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ φόρεσε Givenchy Haute Couture και κοσμήματα Tiffany & Co.

Ρενέ Ζελβέγκερ

Η ηθοποιός Ρενέ Ζελβέγκερ εντυπωσίασε με το λευκό με πούλιες και με έναν ώμο φόρεμα Armani Privé.

Μπρι Λάρσον

Με Celine δημιουργία εμφανίστηκε η ηθοποιός Μπρι Λάρσον και τη συνδύασε με κοσμήματα BVLGARI.

Πενέλοπε Κρουζ

Η Ισπανίδα ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ βάδισε στο κόκκινο χαλί με μια δημιουργία Chanel σε μαύρο χρώμα συλλογής του 1995. Το μαύρο μεταξωτό φόρεμα με ζώνη από μαργαριτάρια, λευκό λουλούδι και μαύρο φιόγκο στο ντεκολτέ συνδυάστηκε με διαμαντένια σκουλαρίκια και δαχτυλίδια και μια τσάντα Chanel.

Φλόρενς Πιου

Η ηθοποιός επέλεξε εντυπωσιακό γαλαζοπράσινο φόρεμα Louis Vuitton με ίδιο χρώμα πέδιλα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης