Η σκηνοθέτις Τζία Κόπολα, εγγονή του γίγαντα του κινηματογράφου, Φράνσις Φορντ Κόπολα παρουσίασε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, «Mainstream», στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία γυρίστηκε σε μόλις 19 ημέρες, με πρωταγωνιστές τη Μάγια Χοκ και τον Άντριου Γκάρφιλντ ως εραστές στην εποχή των ναρκισσιστικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το «Mainstream» εξερευνά την κουλτούρα των influencers και τη συνεχή ανάγκη της προσέλκυσης της προσοχής των ξένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζία Κόπολα, η οποία έγραψε το σενάριο μαζί με τον Τομ Στιούαρτ σε δηλώσεις της στο THR είπε ότι υπάρχουν πολλά καλά πράγματα στο διαδίκτυο, αλλά και πολλά επικίνδυνα στοιχεία. «Κοιτάξτε όλο τον διαδικτυακό εκφοβισμό νέων των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως, αυτό είναι πραγματικά θλιβερό. Ειδικά όταν καταλαβαίνετε τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να σας κρατήσουν αφοσιωμένους στην τεχνολογία τους. Αλλά δεν ήθελα να διδάξω μαθήματα. Πρόκειται για μια προειδοποιητική ιστορία, αλλά πιστεύω ότι είναι περισσότερο ένας σατιρικός μύθος» ανέφερε.

Η σκηνοθέτις είπε ότι εμπνεύστηκε για την ταινία από το φιλμ του Ηλία Καζάν «A Face in the Crowd» του 1957 με πρωταγωνιστή τον Άντι Γκρίφιθ, τραγουδιστή της κάντρι που γίνεται ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό είδωλο.

Επίσης είχε μία φίλη που εκπροσωπούσε influencers, ανθρώπους που έχουν εκατομμύρια ακολούθους και τεράστιο αντίκτυπο. «Ήμουν περίεργη για τη δύναμη που μπορούν να έχουν αυτοί οι άνθρωποι» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα αυτά τα ερωτήματα σχετικά με το πώς είμαστε θύματα της επιβεβαίωσης μέσω των likes και τι αποτελεί δημοτικότητα αιωρούνταν στο μυαλό μου καθώς έγραφα  το σενάριο» πρόσθεσε.

Η σκηνοθέτις είπε ότι η ταινία θα μπορούσε να εκληφθεί ακόμη ως παραβολή για το τι συμβαίνει όταν ένα καλό κορίτσι συναντά ένα κακό αγόρι.

«Είναι μια παλιά ιστορία για τις γυναίκες, αλλά είναι αλήθεια. Όταν αγαπάς κάποιον και αφήνεις τις ηθικές αξίες και τα ένστικτά σου για να επενδύσεις την ενέργειά σου σε κάποιον. Όταν αυτό το άτομο είναι επικίνδυνο, αυτό γίνεται τρομακτικό» είπε.

Δεν γνωρίζω, ήταν η απάντηση της Τζία Κόπολα στην ερώτηση τι θα γίνει με την ταινία μετά την πρεμιέρα στη Βενετία. « Αναρωτιέμαι πραγματικά τι θα συμβεί με αυτήν την ταινία. Είναι μια πολύ μοναδική ταινία και ελπίζω να βρει μία θέση. Αλλά είμαστε όλοι σε μια τέτοια μετάβαση αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο να προβλέψουμε το μέλλον» τόνισε.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης