Την παγκόσμια πρεμιέρα του «YAG», του νέου χορευτικού έργου του σπουδαίου Ισραηλινού χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν και της ομάδας του Batsheva Dance Company παρουσιάζει σε live streaming το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening), στην οποία ο πάντα ευρηματικός δημιουργός χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να επικοινωνήσει τη δουλειά του. Το Μέγαρο -κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα- εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 ευρώ) για την προβολή που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμη μελλοντικά (21.11.2020, ώρα 21:00).

Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, δημιούργησε και μόνταρε το φιλμ μαζί με τον χορογράφο. Σε έναν χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ).

Την ίδια μέρα, τρεις ώρες νωρίτερα (στις 18.00), όσοι ενδιαφέρονται θα μυηθούν στο «Γκάγκα», τη σωματική τεχνική και φιλοσοφία που έχει αναπτύξει στο πέρασμα των χρόνων ο Οχάντ Ναχαρίν. Με τη μέθοδό του, μας προτρέπει να συνδεθούμε σωματικά με τη φαντασία και κάθε αισθητηριακή εμπειρία, βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή μας, αυξάνοντας την ευκινησία και την ικανότητά μας για δυναμική έκφραση, απολαμβάνοντας εντέλει την κίνηση. Για να πάρετε μέρος στο «Gaga session» δεν απαιτούνται γνώσεις χορού ή άλλης κινητικής άσκησης. Link εγγραφής και promo code θα σας σταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση «YAG» (Περιορισμένη διαθεσιμότητα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου (στις 21.00) θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση (δωρεάν) στα αγγλικά με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Χίλα Κοέν Σνάιντερμαν, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ – Τελ Αβίβ. H συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά την παράσταση του Σαββάτου.

Στην παράσταση χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni Simon, Hani Sirkis. Μουσική: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone, Ran Slavin. Διάρκεια: 50 λεπτά. Υπάρχουν σκηνές γυμνού.

Το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο στον σύνδεσμο https://www.megaron.gr/event/yag-tou-ohad-naharin-batsheva-dance-company/ . Με τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την ειδική έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης