Στο πνεύμα των ημερών, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο: στις 28/12 και 05/01 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ) και στις 30/12 στο Πεδίον του Άρεως.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Φουαγέ Κεντρικής Σκηνής (Υποδοχή) ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 – Ώρα 20.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετέχουν οι μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος / Πιάνο Φρίξος Μόρτζος

Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ταιριάζει άριστα με τον λαμπερό, φωτεινό κόσμο της όπερας. Ορισμένες από τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης, όπως αυτή της Μιμής και του Ροντόλφο στη Μποέμ του Πουτσίνι, ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει άριες και τα ντουέτα από διάσημες όπερες στο φουαγέ της Κεντρικής Σκηνής (Υποδοχή) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ένα χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας με τους διακεκριμένους μονωδούς της, συνοδεία πιάνου.

Είσοδος ελεύθερη (με σειρά προτεραιότητας)

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, οι οποίες πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Πεδίον του Άρεως

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 – Ώρα 17.00

Συμμετέχουν οι μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος / Πιάνο Φρίξος Μόρτζος.

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΕΛΣ στο Πεδίον του Άρεως, θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 17.00 το απόγευμα, με την συμμετοχή διακεκριμένων Μονωδών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Θα παρουσιαστούν διάσημες άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες όπως η Τραβιάτα του Βέρντι, η Κάρμεν του Μπιζέ, ο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Γκουνό, το Ελιξίριο του έρωτα του Ντονιτσέττι, ο Μαγικός αυλός του Μότσαρτ, ο Ριγολέττος του Βέρντι, ο Ντον Πασκουάλε του Ντονιτσέττι, ο Φάουστ του Γκουνό.

Η επιλογή του χώρου του Πεδίου του Άρεως έγινε, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΛΣ, η οποία έχει ως στόχο να παρουσιάζει την Λυρική Τέχνη σε απρόσμενους χώρους και να την κάνει προσβάσιμη σε όλους.

Είσοδος ελεύθερη



Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Φουαγέ Κεντρικής Σκηνής (Υποδοχή) ΕΛΣ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 – Ώρα 20.00

Η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, κάνει «ποδαρικό» στο φουαγέ του νέου κτηρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μια υπέροχη πρωτοχρονιάτικη συναυλία.

Με συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η ιδιαιτέρως δραστήρια Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα Σούμπερτ, Ροσσίνι, Ραχμάνινοφ, Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά, όπως η «Άγια Νύχτα», καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Η ΕΛΣ δίνοντας έναν συμβολικό χαρακτήρα στην εκδήλωση, επιλέγει να ανοίξει το 2017, εναρκτήριο έτος της στις νέες της εγκαταστάσεις, με τους μελλοντικούς της πρωταγωνιστές, δηλαδή τα παιδιά που συγκροτούν την Παιδική της Χορωδία.

Είσοδος ελεύθερη (με σειρά προτεραιότητας)

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, οι οποίες πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης