Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν, την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τη συναυλία «Παίξε Τσιτσάνη μου» στην οποία συμμετείχαν μεγάλοι Έλληνες Καλλιτέχνες.

Η εφετινή συναυλία ήταν αφιερωμένη στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ού αιώνα. Στόχος της συναυλίας ήταν η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δείτε απόσπασμα από τη συναυλία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συναυλία προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας που ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια, και ο Σταμάτης Φασουλής που ανέλαβε τη σκηνοθεσία.

O Διονύσης Σαββόπουλος, o oποίος άνοιξε τη συναυλία, αναφερόμενος στον Βασίλη Τσιτσάνη υπογράμμισε:«ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι η μόνη ελληνική επανάσταση που πέτυχε, γιατί ακόμη και στα χρόνια του Εμφυλίου είχε ενώσει όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ρόλο αφηγητή ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη ερμήνευσαν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Βιολέτα Ίκαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Λεωνίδας Μπαλάφας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Νικολόπουλος, Μαρίζα Ρίζου, Μαρίνα Σάττι και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Την πρώτη φορά το 2016, απευθύνθηκε στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο για τη διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας. Τη δεύτερη φορά, το καλοκαίρι του 2017, με τη συναυλία «Ζη το ελληνικό τραγούδι», ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσίασε στο Καλλιμάρμαρο έναν γαλαξία από «φωνές» και τραγούδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης