Δύο σπάνια συγκινητικές, αλλά και γεμάτες έμπνευση, βραδιές (σήμερα 17/4 και την Πέμπτη 19/4) θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το αθηναϊκό κοινό στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του Χάρι Μπελαφόντε «Sing your Song». Η φίλη του και επίσης διάσημη Νάνα Μούσχουρη θα παρευρεθεί και στις δύο προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (οδός Σίνα 31 ). Και μάλιστα σήμερα, σε απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, οι δύο παλιοί γνώριμοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μπροστά στο κοινό.

«Ήταν το 1963 που με άκουσε στη Γιουροβίζιον και με κάλεσε να τραγουδήσω στην τουρνέ του μετά τη Μίριαμ Μακέμπα» θυμάται η Νάνα Μούσχουρη. «Έτσι, έγινε ο δάσκαλός μου σε μουσικές επιλογές και με εισήγαγε σε ένα ρεπερτόριο μοναδικό που ο ίδιος είχε ανακαλύψει. Καλλιτέχνης με ανθρωπιά, ελευθερία, ενθουσιασμό και γενναιοδωρία».

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία με τίτλο «Sing your Song» (2011 σε σκηνοθεσία Σούζαν Ρόστοκ), αναδεικνύει παράλληλα με την καλλιτεχνική πορεία του Χάρι Μπελαφόντε, μία άλλη πλευρά της προσωπικότητάς του. Αυτήν του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στενός φίλος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και των Τζον και Μπόμπι Κένεντι, ακόμη και σήμερα, στα 90 του χρόνια, αγωνίζεται κατά της βίας και των ανισοτήτων στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους: «ο καθένας μας έχει τη δύναμη να τραγουδήσει τον δικό του σκοπό».

Η κόρη του Χάρι Μπελαφόντε και παραγωγός της ταινίας, Τζίνα Μπελαφόντε, αναφέρει: «Είμαι ενθουσιασμένη και νιώθω μεγάλη τιμή που η ταινία θα προβληθεί στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Έλληνες και εύχομαι η ιστορία της οικογένειας μου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης που θα οδηγήσει σε μία συλλογική ενεργοποίηση και επούλωση».

Οι προβολές πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του World Human Forum, το Centre Culturel Hellsiique (Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο-Παρίσι) και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου και της ΕΡΤ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στην Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι) και στη Νάνα Μούσχουρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο προβολές (ώρα έναρξης 20.00) είναι με ελεύθερη είσοδο.

Δελτία προτεραιότητας θα διατίθενται στην είσοδο του Auditorium élopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, μία ώρα πριν από την προβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης