Ανοίγει η αυλαία για την «Βαλκανική Πλατεία 2019», η οποία μέσα από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αποτελέσει και εφέτος το σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας για 20ή χρονιά την πολυπολιτισμικότητα της χερσονήσου που ενώνει τους λαούς και μέσα από τις Τέχνες και τον Πολιτισμό ενισχύει τον αέρα της επικοινωνίας, της αλληλοκατανόησης και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων.

«Σ’ αυτήν την πλατεία ανταμώνουμε οι λαοί των Βαλκανίων, οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις, συναφουγκραζόμαστε ο ένας τις αγωνίες του άλλου, και όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας, μέσα από την αλληλοκατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία. Στο δήμο μας επιμένουμε να ορθώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε φωνές διχασμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας. Εμείς αγωνιζόμαστε -και θα αγωνιζόμαστε- με κάθε τρόπο για την αρμονική συνύπαρξη των λαών, τη συνεργασία, την ανάπτυξη και την ευημερία, προσφέροντας χώρο δράσης στη νεολαία των Βαλκανίων που μπορεί να αναπτύξει πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στην εμπέδωση και εμβάθυνση κλίματος ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας» τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη έναρξη της «Βαλκανικής Πλατείας 2019» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Βασίλη Λέκκα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά), αφού την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, χορευτές από όλα τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων του δήμου θα προαναγγείλουν το μεγάλο γεγονός με μια ειδική βραδιά στο πάρκο Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη.

Συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Βασίλη Λέκκα

Οι δύο σημαντικοί ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν με τα ωραιότερα τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Σπάθα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά) – 9 μ.μ.

-Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

-Είσοδος ελεύθερη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης