Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την καλλιτεχνική περίοδο 2020- 2021 παρουσίασε διαδικτυακά εχθές, Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Στέφανος Τσιαλής. Παρά τη δυσχερή συγκυρία, η νέα σεζόν είναι γεμάτη συνεργασίες με παγκοσμίως κορυφαίους μουσικούς, όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Κρίστοφ Έσενμπαχ, η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια, ο Λανγκ Λανγκ, αλλά και ο Ντανιίλ Τριφόνοφ. Κορυφώνοντας την αναμέτρηση με την έννοια Ήρωες (Χθες, Σήμερα, Αύριο…) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τον ομώνυμο Κύκλο. Παράλληλα, εγκαινιάζει τρεις ακόμη Κύκλους Μουσικής (Κύκλος Επαναστάσεις & Εξεγέρσεις, Κύκλος Σοστακόβιτς και Κύκλος Μότσαρτ), δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα δραματουργικό νήμα που διατρέχει τη νέα σεζόν γεφυρώνοντας ιστορικές αναφορές, εμβληματικούς συνθέτες και σπουδαίους ερμηνευτές.

Οι εκπαιδευτικές-κοινωνικές δράσεις διευρύνονται, με κορωνίδα το σπουδαίο φιλανθρωπικό Πρόγραμμα Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά υπό τον διεθνούς ακτινοβολίας μουσικό Λεωνίδα Καβάκο, που συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά. Συνεχίζεται και η Ακαδημία Νέων Μουσικών, που αποχαιρέτησε την τρίτη σειρά αποφοίτων της και υποδέχεται νέους σπουδαστές. Τα σύνολα μουσικής δωματίου της Ορχήστρας συνεχίζουν να φέρνουν τη λόγια μουσική σε σχολεία, σωφρονιστικά ιδρύματα, νοσοκομεία και μονάδες απεξάρτησης σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το Δικαίωμα στη Μουσική – πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικά φορείς. Στον σχεδιασμό και οι δημοφιλείς Μουσικοί Περίπατοι, που φέρνουν τα μεγάλα έργα του ρεπερτορίου μουσικής δωματίου σε Μουσεία όλης της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου προγράμματος, οι πολυβραβευμένοι G Design Studio παρουσίασαν την εντυπωσιακή οπτική ταυτότητα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για το 2020- 2021. Εμβαθύνοντας στο σκεπτικό της διετούς καμπάνιας Ήρωες (Χθες, Σήμερα, Αύριο…) – που το 2019- 2020 κέρδισε 5 διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες ένα Silver European Design Award –  οι G Design Studio δημιούργησαν μία επετειακή ταυτότητα, η οποία «μελετώντας το χθες, γιορτάζει το σήμερα, με το βλέμμα στο αύριο».

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τη δυνατή ερμηνεία του α’ μέρους από το Ντιβερτιμέντο σε φα μείζονα του Μότσαρτ, από το φιλόδοξο νέο μουσικό σύνολο της ΚΟΑ, Athens Classical Players.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης