Στις 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, το οποίο πλέον αποτελεί γεγονός. Από νωρίς το απόγευμα κόσμος γέμισε την Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, παρά το τσουχτερό κρύο, που όσο βράδιαζε γινόταν μεγαλύτερο. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει το καλαματιανό καρναβάλι, το οποίο πλέον είναι θεσμός για την πόλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο αποτελούμενο από στιγμιότυπα παλαιότερων καρναβαλιών, για να φτάσουμε στο εφετινό. Ακολούθησε ένα δυνατό χορευτικό από την σχολή χορού Just Dance School , η οποία είχε αναλάβει να ντύσει χορευτικά όλη την βραδιά. Τόσο ο χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού της σχολής κύριος Δημήτρης Αναστασόπουλος, όσο και οι ταλαντούχοι χορευτές του προσέφεραν ένα δυνατό θέαμα, αντάξιο της έναρξης του Καρναβαλιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τιμόνι της παρουσίασης βρέθηκαν η μία και μοναδική Φωτεινή Ψυχίδου και ο φοβερός και εκρηκτικός Σωτήρης Γεωργούντζος, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και την θετική τους ενέργεια κράτησαν το κοινό ζεστό αλληλεπιδρώντας τόσο με τα γκρούπ , που ανέβαιναν στην σκηνή, όσο και με τον κόσμο στην πλατεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριο κομμάτι της εκδήλωσης ήταν το παιχνίδι του πάζλ, στο οποίο τα γκρούπ, αφού ανέβαιναν στην σκηνή σε ζευγάρια και παρουσιάζονταν στον κόσμο, καλούνταν να φτιάξουν ένα πάζλ με την μορφή της μασκότ του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, τον Κορνήλιο.

Ακολούθησε το δρώμενο της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, πρωταγωνίστριας του Καλαματιανού Καρναβαλιού, το οποίο εφέτος ήταν ελαφρώς παραλλαγμένο και εμπλουτισμένο, μιας και αφενός είδαμε επι σκηνής και την περσινή πριγκίπισσα, η οποία έστεψε την φετινή και αφετέρου στο δρώμενο παρουσιάσθηκαν τρία χορευτικά, στα οποία συμμετείχαν κορίτσια από την Σχολή Χορού της ΦΑΡΙΣ. Την αφήγηση είχε αναλάβει ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιώργος Τσαπόγας, ενώ η γενικότερη επιμέλεια του δρώμενου και φέτος , όπως και τις άλλες χρονιές, ήταν της κυρίας Τασούλας Φοίφα.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο της Καλαμάτας κύριο Παναγιώτη Νίκα να κηρύττει την έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους νέους της Καλαμάτας , που στηρίζουν το Καλαματιανό Καρναβάλι με όρεξη και ζωντάνια.

Μετά την τελετή ακολούθησε συναυλία από το γνωστό και αγαπημένο συγκρότημα REC που διασκέδασε το κοινό με τις επιτυχίες τις δικές του, αλλά και με άλλα γνωστά κομμάτια ελληνικά και ξένα. Καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας ο κόσμος συμμετείχε ενεργά παρά το κρύο που ήταν αρκετό.

Η Καρναβαλική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν τόσο στην πραγματοποίηση του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού γενικά, όσο και σε ότι έχει να κάνει με την τελετή έναρξης,  ξεκινώντας από τους χορηγούς του Καρναβαλιού γενικά, όπως το ELITE City Resort , την επωνυμία Babis Xigoros , το κατάστημα ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, την ΤΟΥΟΤΑ Κακούρος, την ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε, και το κατάστημα KONIARIS Shoes & Bags. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κατάστημα επίπλου και ειδών διακόσμησης και σπιτιού COMMODO στην Καλαμάτα, που ήταν ο μεγάλος χορηγός της τελετής έναρξης.

Επίσης ένα ευχαριστώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πάσης φύσεως (ραδιόφωνο , τηλεόραση, διαδικτυακά μέσα και σελίδες), που στήριξαν και στηρίζουν τόσα χρόνια το Καλαματιανό Καρναβάλι, στον Θανάση Τσιγαρίδη , που έντυσε μουσικά την τελετή έναρξης, στην σχολή χορού Just Dance School και τον κύριο Δημήτρη Αναστασόπουλο για τις εξαιρετικές χορογραφίες, στους δύο φοβερούς παρουσιαστές, τη Φωτεινή Ψυχίδου και τον Σωτήρη Γεωργούτζο για την πολύ καλή παρουσίαση και φυσικά στο συγκρότημα REC για την γεμάτη παλμό και ζωντάνια συναυλία που ακολούθησε. .

Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ ανήκει σε όλους τους καρναβαλιστές και τους εθελοντές που και εφέτος έδωσαν δυναμικό παρών. Καλό 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι λοιπόν.                  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης