Η Μαρίνα Πετσάλη (φωνή) και ο Yannick Jacquet (κιθάρα/πιάνο) συναντήθηκαν στο σταυροδρόμι που είναι οι σημερινές Βρυξέλλες. Κι από εκεί έρχονται στο Ιδιόμελο, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, με τις αποσκευές τους γεμάτες αγαπημένα ελληνικά τραγούδια του 20ου αιώνα.

Με την ευαισθησία και τον οίστρο πεπειραμένων μουσικών, αλλά και ενθουσιασμό για κάθε νέο εγχείρημα, επαναπροσεγγίζουν τον Γιαννίδη, τον Αττίκ, τον Βέλλα, τον Χατζιδάκι και άλλους, πασχίζοντας να τους δώσουν νέα πνοή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες: 210 6817042 και 210 8050869

Μαρίνα Πετσάλη:

Με ρίζες Ελληνικές και Αγγλικές, αλλά έχοντας επίσης ζήσει και εργαστεί στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, η Μαρίνα Πετσάλη τραγουδάει από 17 χρονών. Ξεκίνησε στην κλασική μουσική, πέρασε όμως πιο πρόσφατα στην τζαζ και στην ελληνική και γαλλική μουσική του 20ου αιώνα, με επιτυχείς συναυλίες (με Χατζιδάκι, Αρλέτα, τραγούδια ρετρό, chansons και standards), στο Βέλγιο και αλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Yannick Jacquet:

Νέος, πολυτάλαντος μουσικός από τη Λυόν της Γαλλίας, απόφοιτος του Conservatoire Royal των Βρυξελλών με bachelor στο τζαζ πιάνο και στο κοντραμπάσο, παίζει επίσης κιθάρα και βιολοντσέλο. Δραστηριοποιείται σε ευρύ μουσικό φάσμα, συνθέτει και τραγουδάει pop, soul και jazz, ενώ πρόσφατα ανακάλυψε και ασπάστηκε τον Χατζιδάκι και το Ελληνικό ρετρό τόσο πειστικά, ώστε μετά το τέλος της κάθε συναυλίας το κοινό του απευθύνει πια το λόγο στα Ελληνικά…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης