Περίπου έξι μήνες μετά τον θάνατο του Prince, οι λάτρεις της μουσικής του θα μπορέσουν να του αποτίσουν φόρο τιμής, απόψε με τη συναυλία που θα δοθεί στη γενέτειρά του, Μινεσότα, στην οποία μετέχουν πολλοί τραγουδιστές, με πρώτο τον Stevie Wonder.

Η συναυλία θα δοθεί σε υπαίθριο χώρο 20.000 θέσεων στο Σεντ Πολ. Η οικογένεια του τραγουδιστή ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η μοναδική συναυλία-φόρος τιμής στο ίνδαλμα της ποπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν προ πολλού. Οι τιμές τους άρχιζαν από 20 δολάρια, καθώς οι διοργανωτές ήθελαν να προσελκύσουν θαυμαστές του Prince από την περιοχή του. Οι λάτρεις του «Purple One» κλήθηκαν να προσέλθουν πολύ πριν ανοίξουν οι πύλες για τη γιορτή αυτή.

Η συναυλία οργανώνεται ακριβώς μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα για το κοινό (περιορισμένο επί του παρόντος) του μυθικού συγκροτήματος Paisley Park, έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου ο τραγουδιστής ζούσε και είχε στούντιο ηχογράφησης. Ο Stevie Wonder, τον οποίο ο Prince θεωρούσε πρότυπο παρά τα διαφορετικά τους στυλ, και η σταρ της ποπ, Christina Aguilera, θα είναι στη σκηνή από τις 19.30 τοπική ώρα (03.30 ώρα Ελλάδας, της Παρασκευής).

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα μετάσχουν στη συναυλία, πολλοί είχαν προσωπικές σχέσεις με τον Prince, όπως η «Βασίλισσα της funk» Chaka Khan ή ο Morris Day, ο οποίος μεγάλωσε στη Μινεάπολη μαζί με τον Prince και υποδύθηκε τον αντίζηλό του στη μουσική ταινία «Purple Rain», το 1984.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώην σύζυγος του Prince, Mayte Garcia, θα είναι, επίσης, εκεί. Χορεύτρια και χορογράφος, είχε με τον τραγουδιστή ένα αγοράκι, το οποίο πέθανε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του, το 1996, από σπάνια ασθένεια.

Η Ana Moura, μορφή των fados, θα είναι και αυτή στη συναυλία. Ο Prince ήταν λάτρης αυτού του είδους μουσικής και την είχε πάρει κοντά του, δίνοντας ώθηση στην καριέρα της. Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι, επίσης, εξαιρετικό, από τον 23χρονο τραγουδιστή της ποπ, Tori Kelly, τον τραγουδιστή και παραγωγό των R&B, Bilal, έως την 58χρονη βετεράνο της funk, Anita Baker.

Δύο συγκροτήματα που συνόδευαν τον Prince κατά τη διάρκεια της καριέρας του, οι New Power Generation και οι 3rd Eye Girl θα παίξουν απόψε όλα τα είδη μουσικής.

Ωστόσο, οι μουσικόφιλοι θα λυπηθούν που δεν θα δουν την τραγουδίστρια Sheila E, η οποία θα παραμείνει απόψε κοντά στη Νέα Υόρκη, όπου θα τραγουδήσει σε εκδήλωση με τον Βραζιλιάνο καλλιτέχνη Sérgio Mendes.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης