H Σύλβια Ευθυμίου μία ταλαντούχα καλλιτέχνις μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr και στη Θεριανή Βάθη για την καινούργια της δισκογραφική δουλειά και αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια.

Ποιο είναι το ύφος του καινούριου δίσκου;

Αυτό που χαρακτηρίζει το ύφος του άλμπουμ μου είναι ότι είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα ηχοχρώματα στις ενορχηστρώσεις που μας πάνε σε ένα ροκ άκουσμα με ηλεκτρονικά, ποπ και έθνικ στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλή παραφωνία στο άλμπουμ είναι το κομμάτι «μικρές ρωγμές» που εκεί πια έχουμε ένα καθαρό ζεϊμπέκικο με τη χρήση μόνο φυσικών οργάνων.

Ποιοι είναι οι συντελεστές; Ποιο κομμάτι ξεχωρίζεις και γιατί;

Τη μουσική όλων των τραγουδιών του δίσκου την έχει γράψει ο Alex Papadiamantis όπως επίσης έχει αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις. Στίχους στα τραγούδιά μου έχουν γράψει οι Δημήτρης Ξιούτας, Αλέξανδρος Μανταλβάνος και ο Νίκος Μωραΐτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγαπημένο μου από τα 7 τραγούδια είναι οι «Τρεις Αναπνοές» το οποίο στιχουργικά υπογράφει ο Δημήτρης Ξιούτας. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα να φτιάχνεται από τους δύο δημιουργούς το ερωτεύτηκα! Είναι γεμάτο εικόνες, έχει ένταση και δυναμισμό…Είναι επίσης ένα κομμάτι που όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί του. Έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και ο κόσμος που μας ακολουθεί στις παραστάσεις μας το τραγουδάει δυνατά!

Τι θέλεις να θυμάται ο κόσμος από σένα;

Αυτή είναι μια γενική ερώτηση και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι θα ήθελα να αφήσω και γω το στίγμα μου στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού ως μια ποιοτική και διαχρονική ερμηνεύτρια.

Όσο εγωιστικό και να ακούγεται θα ήθελα όπως φωνές που θαυμάζω (Χ. Αλεξίου, Τ. Τσανακλίδου κ.α) που έχουν μείνει ανεξίτηλες στον χρόνο, έτσι να μπορέσω να το πετύχω και εγώ αυτό. Να πηγαίνω σε παραστάσεις άλλων ερμηνευτών και να ακούω δικά μου τραγούδια. Η αλήθεια είναι ότι είχα την τιμή να το ζήσω αυτό και ήταν άκρως συγκινητικό και υπέροχο!!!

Πού μπορούμε να σε ακούσουμε;

Από τον Μάρτιο και έπειτα έχουμε κλείσει μια σειρά εμφανίσεων μέχρι και το καλοκαίρι στον υπέροχο χώρο του El Convento Del Arte στο Μεταξουργείο όπου παρουσιάζουμε το άλμπουμ μου «μικρές ρωγμές» που είναι και ο τίτλος του concept των παραστάσεων μαζί με διασκευές έντεχνων και λαϊκών τραγουδιών. Μαζί μου και οι έξι καταπληκτικοί συνεργάτες μου μαζί με τον συνθέτη των τραγουδιών μου φυσικά τον Alex Papadiamantis.

Ποια είναι τα επόμενα μουσικά σου σχέδια;

Ψάχνω «διαμαντάκια» για την επόμενη δισκογραφική μου δουλειά…Προς το παρόν θέλω ο δίσκος μου «μικρές ρωγμές» να ταξιδέψει εφέτος σε όλη την Ελλάδα.

Ακούστε το τραγούδι:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης