Σε έναν άδειο χώρο, στον επιβλητικό καθεδρικό ναό Ντουόμο στο Μιλάνο, ο διεθνούς φήμης Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι έψαλε χθες, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, ύμνους της Ανάστασης εν μέσω της πανδημίας, σε μια συγκλονιστική προσευχή-φόρο τιμής που παρακολούθησαν ζωντανά περισσότερα από 23 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από την Πόλη και τον Καθεδρικό Ναό Ντουόμο του Μιλάνου, ο Ιταλός τενόρος έδωσε μια μοναδική σόλο περφόρμανς και έστειλε μηνύματα αγάπης, ίασης και ελπίδας προς την Ιταλία, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναυλία-προσευχή ξεκίνησε στις 19:00 (τοπική ώρα) με τον Μποτσέλι να εισέρχεται στο άδειο Ντουόμο, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτο και παρουσίασε κάποιες από τις σεπτότερες σελίδες της θρησκευτικής μουσικής, ψάλλοντας τους ιερούς αναστάσιμους ύμνους.

Εικόνες από τους άδειους δρόμους της Ιταλίας που προβάλλονταν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης σε συνδυασμό με τους ψαλμούς πρόσφεραν συγκίνηση και ανατριχίλα στο κοινό, καθώς αποτύπωναν την παγκόσμια προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της διασποράς της επιδημίας.

«Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί: μία προσευχή λοιπόν για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης. Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία. αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή», είχε δηλώσει ο Αντρέα Μποτσέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης