Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και οι μοναδικοί χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καταχειροκροτήθηκαν!

Μια νέα σκηνική μυθολογία δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος στα τέσσερα μοναδικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι, τα οποία χορογράφησε για πρώτη φορά στην παράσταση «Χορός με τη σκιά μου», η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οι μοναδικοί χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξίδεψαν νοερά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, δίνοντας στη χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου μια μοναδική σκηνική και συναισθηματική ερμηνεία. Στον Κύκλο του C.N.S. η αγριεμένη θάλασσα είναι το σκηνικό για την απώλεια και την οδύνη, στον Καπετάν Μιχάλη ο νυχτερινός υγρός άνεμος του νότου «πέφτει πάνω στις γυναίκες σαν άντρας και πάνω στους άντρες σαν γυναίκα», στο Καταραμένο φίδι η μορφή του καραγκιόζη στέκει σαν σύμβολο της διαχρονικής λαϊκής τέχνης, ενώ στο Χαμόγελο της Τζοκόντας η Νέα Υόρκη γίνεται το πολυτελές και πολύβουο περιβάλλον για την μοναξιά και την απόγνωση.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος εκτός από τη χορογραφία, δημιούργησε και τον ιδιαίτερο σκηνικό κόσμο για τα έργα του Μάνου, σε συνεργασία με τη Μαίρη Τσαγκάρη. Τα κοστούμια των Deux Hommes υπογράμμισαν μοναδικά τις τέσσερις κατευθύνσεις των έργων: ασπρόμαυρα για τον βορρά, με επιρροές από τον Μινωικό πολιτισμό, αλλά και ιδιαίτερες πτυχώσεις για τον νότο, πολύχρωμα και εντυπωσιακά για την ανατολή και Haute Couture για τη δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βίντεο και η live κινηματογράφηση του Βασίλη Κεχαγιά και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί του Χρήστου Τζιόγκα έδωσαν μια κινηματογραφική διάσταση στην παράσταση.

Στο κλείσιμο της παράστασης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος χόρεψε ένα σόλο στο Χαμόγελο της Τζοκόντας, κάνοντας πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο: όχι μόνο να χορογραφήσει, αλλά και να χορέψει τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι επί σκηνής.

Ο Λουκάς Καρυτινός διεύθυνε με μοναδική ευαισθησία το μουσικό σύνολο, ενώ σολίστ στο πιάνο ήταν ο Θοδωρής Τζοβανάκης. Ο διακεκριμένος βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης ερμήνευσε σπαρακτικά τον Κύκλο του C.N.S, τον Καπετάν Μιχάλη και το Καταραμένο φίδι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του τριετούς Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της ΕΛΣ υπογράφει ο Γιώργος Χατζιδάκις.

Επόμενες παραστάσεις:  16, 17 24 Νοεμβρίου 2019

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €30, €35, €40, €45, €50, €70
Φοιτητικό, παιδικό: €12 / Περιορισμένης ορατότητας: €10

Προπώληση

Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά 09.00-21.00 / Τηλ.: 2130885700
Ομαδικές πωλήσεις: 2130885742
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης