Μέσα σε μια ειδική ατμόσφαιρα και ένα ύφος που ταιριάζει απόλυτα στο ταλέντο και την προσωπικότητα του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή – ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του – πραγματοποιήθηκε η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής.

Ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους, τραγουδιστές και ηθοποιούς, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο  Γιώργος Καζαντζής επί σκηνής  καθισμένος στο πιάνο προσέφερε ένα απάνθισμα των τραγουδιών που έχει γράψει, τα οποία ερμήνευσαν άρτια  ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Λιζέτα Καλημέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις «Μέλισσες», ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια, το οποίο ερμήνευσε μοναδικά η Φωτεινή Βελεσιώτου σε στίχους Ελένης Φωτάκη, να πρωταγωνιστούν, αλλά και  άλλες μεγάλες επιτυχίες  όπως «Ήτανε αέρας», «Μυστικό», «Χειμωνανθός», «Το πέταγμά σου», «Φωτιά κι αλμύρα», «Σαν καταιγίδα», «Κατάρτι κι ατμός», «Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος», η συναυλία  έφερε μια αύρα ποιότητας η οποία εμπλουτίστηκε μελωδικά με την οργανική του σύνθεση «Βαλς της ουτοπίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την Κική Δημουλά, η οποία ήταν παρούσα μαζί με την κόρη της στο Μέγαρο, να διαβάζει από βίντεο τα ποιήματά της  «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ» και την ορχήστρα να τη συνοδεύει με το οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική τους δουλειά Μικρή σουίτα. Ενδιαφέρον είχε το αφιέρωμα του συνθέτη στους  Μάνο Ελευθερίου και Σταύρο Κουγιουμτζή,  με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και στενός φίλος.

Συνεργάτες και φίλοι βρέθηκαν στα καμαρίνια για να τους συγχαρούν. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Ανδρέου, ο Βασίλης Λέκκας, η Μελίνα Κανά και ο Λεωνίδας Κακούρης – πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά «Μέλισσες».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης