Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, η Περιφέρεια Αττικής απένειμε, μετά από διαγωνισμό, το Πρώτο Βραβείο, στην κατηγορία «Μουσική σύνθεση» στη συνθέτρια Πηγή Λυκούδη
για το μελοποιημένο ποίημα του Άγγελου Σικελιανού Μακρυγιάννης.

Το έργο είχε παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη από τη Φωνή της Ελλάδας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την 25 Μαρτίου 2021 από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση  του Γιώργου Αραβίδη, ενορχήστρωση Χρήστος Τρεσίντσης. Απήγγειλε ο Γρηγόρης Βαλτινός και ερμήνευσε ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη και τον ηθοποιό κ. Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, εγγονό της κορυφαίας ηθοποιού, ακολούθησε η τελετή απονομής των βραβείων γλυπτού, σύνθεσης, ποίησης
και θεατρικού έργου στους νικητές του διαγωνισμού που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής. στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Στην απονομή των βραβείων, στο Aττικόν Άλσος, στις 4 Ιουλίου, παρευρέθηκαν  προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο.

 Η κ. Σοφία Βούλτεψη, ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης, η κ. Κατερίνα Χέλμη,
η κ. Βούλα Πατουλίδου, η κ. Λόλα Νταϊφά, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σ.Ε.Η.
κ. Σπύρος Μπιμπίλας, οι ηθοποιοί κ. Κώστας Βενετσάνος και Ζαχαρίας Ρόχας,
ο ηθοποιός κ. Αλμπέρτο Εσκενάζυ, (ο οποίος  κέρδισε και το δεύτερο βραβείο θεατρικού έργου, για το έργο του «Ο Γέρος του Μωριά»), η κόρη του κ. Σάρα Εσκενάζυ,
η σχεδιάστρια μόδας κ. Αθηνά Τρανούλη, η κ. Αγγελική Κανελλοπούλου,
ο κ. Μιχάλης Ρέππας, ο κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος,
ο κ. Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης και πολλοί άλλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απονομή η συνθέτρια απέδωσε στο πιάνο, μέρος του έργο της με τη συμμετοχή  του βαρύτονου Σπύρο Κλείσσα, παρασύροντας το κοινό με τη δύναμη του έργου της!

Την Τρίτη 27 Ιουλίου και ώρα 21:00, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ «Θορικός», θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Πηγής Λυκούδη στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου με τίτλο «Μουσική σπουδή στον Μακρυγιάννη και στο ΦΩΣ της Ελλάδας».

Θα ακουστούν τα έργα της «Μακρυγιάννης» σε ποίηση Α. Σικελιανού, «Ματρόζος» σε ποίηση Γ. Στρατήγη και απόσπασμα από το «Χαρά σε εσέ χώρα λευκή» σε ποίηση Κ. Παλαμά.

Συμμετέχουν η ορχήστρα των στιγμών υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.
Απαγγέλει ο Γρηγόρης Βαλτινός
Ερμηνεύουν οι Σπύρος Κλείσσας και η Γεωργία Αγγέλου
Η συνθέτις στο πιάνο

Είσοδος ελεύθερη
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης