«Ζητείται Ψεύτης»  στο Θέατρο Παλλάς

Η κορυφαία πολιτική και ιδιαίτερα προεκλογική και επίκαιρη κατά συνέπεια, σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» που έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες και αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, έρχεται στο Παλλάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος»(τον ερμηνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη (τον ερμηνεύει ο Γιώργος Παρτσαλάκης) θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή προς τους οργισμένους ψηφοφόρους του. Στην επιτυχημένη καριέρα του όμως βρίσκει σθεναρή αντίπαλο την σύζυγο του βουλευτή, τη γοητευτική Τζένη (Ναταλία Δραγούμη).

Το «Ζητείται ψεύτης είναι το έργο που θίγει ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά της φυλής μας. Την έφεση που έχουμε στη φαντασία και στην ωραιοποίηση. Ο Ψευτοθόδωρος εκπροσωπεί τη φυγή από την άσχημη και μίζερη πραγματικότητα. Το πέρασμα από την σκληρή αλήθεια στο όνειρο και την ελπίδα. Έχει ανάγκη να πιστέψει ότι θα πλουτίσει μέσα στη πίεση της φτώχειας που ζει. Με έντονο το ένστικτο της επιβίωσης. Είναι ο επαρχιώτης βιοπαλαιστής, που κατεβαίνει στην Αθήνα για να βρει την τύχη του επιτέλους! Να γίνει κι αυτός «κάποιος». Σημασία έχει να κρατήσει ζωντανό μέσα του το όνειρο. Να κάνει αληθινό το ψέμα του για να επιζήσει μέσα σε μια δύσκολη εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαχρονικό το έργο του Ψαθά, δεν είναι τυχαίο που έσπασε τα όρια του χρόνου και ανέβηκε και εκτός συνόρων. Διαθέτει δύναμη και παγκοσμιότητα. Αντέχει πάντα και παντού.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική: Γιώργος Ζαχαρίου
Μουσική Επιμέλεια: Άκης Δείξιμος
Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Πρωταγωνιστούν:

Γιώργος Παρτσαλάκης, Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Αγγέλου, Αποστολία Ζώη και στον ρόλο του Ψεύτη ο Αλέξης Γεωργούλης

Παίζουν:

Κορίνα Αλεξανδρίδου, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Γιώργος Δεπάστας, Στεφανία Δράκου, Γεωργία Καλλέργη, Χρύσα Κλούβα, Βαγγέλης Κρανιώτης, Ιωάννης Κοντέλλης, Πατρίκιος Κωστής, Βασίλης Λέμπερος, Δημήτρης Μακρής, Δημήτρης Μαχαίρας, Μάνος Πατέλης, Γιώργος Τσουρουνάκης.

Θέατρο Παλλάς

Τετάρτη

17:30

Πέμπτη

21:00

Παρασκευή

21:00

Σάββατο

21:00

Κυριακή

19:00

Εισιτήρια

10€-80€

Ρίτα Αντωνοπούλου – Θοδωρής Οικονόμου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Μια φωνή κι ένα πιάνο. Κι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν ωκεανό μουσικής και μελωδιών, μέσα από την πνοή και τις ερμηνείες της Ρίτας Αντωνοπούλου και τον υπέροχο μουσικό κόσμο που πλάθουν τα δάχτυλα του Θοδωρή Οικονόμου στα πλήκτρα του πιάνου. 

Οι δύο χαρισματικοί μουσικοί επιστρέφουν με την πολύ πετυχημένη παράσταση που αγαπήθηκε και διέγραψε μια πορεία ευρείας αποδοχής σε εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτή η συνεργασία είναι ακόμα μια εξαιρετική στιγμή στην πορεία της Ρίτας Αντωνοπούλου στο τραγούδι. Ένας σταθμός που της επέτρεψε να αποκαλύψει νέες ερμηνευτικές αρετές σε ρεπερτόριο που δεν είχαμε συνηθίσει από αυτήν. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.

Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, τη μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα.
Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

15 Μαρτίου 2019

Παρασκευή

21:00

16 Μαρτίου 2019

Σάββατο

21:00

15 Μαρτίου 2019 – 16 Μαρτίου 2019

Εισιτήρια

15€ (εξώστης)
18€ & 20€ (πλατεία)
12€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ) 

«Το πείραμα»  εκ νέου στο Μέγαρο Μουσικής

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι το ηλεκτρόνιο, αυτό το απειροελάχιστο σωματίδιο, αλλάζει τη συμπεριφορά του ανάλογα με το αν το παρατηρούν ή όχι; Μπορεί ένα τόσο μικρό κομμάτι ύλης να αντιδρά σαν να έχει συνείδηση; Το “πείραμα της διπλής σχισμής”, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα και απέδειξε για πρώτη φορά τη διπλή φύση του ηλεκτρονίου, βρίσκεται στον πυρήνα της παράστασης “Το πείραμα”.

Στο έργο που υπογράφει η Ζέτη Φίτσιου, μια οικογένεια ζει “εγκλωβισμένη” σε μια διάφανη σφαίρα. Έξω από αυτή, ένας επιστήμονας, άλλοτε τους παρατηρεί φανερά κι άλλοτε χωρίς να τον αντιλαμβάνονται. Η συμπεριφορά των ατόμων εξαρτάται απόλυτα από το βλέμμα του. Όπως και τα ηλεκτρόνια στο “πείραμα της διπλής σχισμής”, έτσι και η οικογένεια της σφαίρας, αλλάζει όταν γίνεται αντικείμενο παρατήρησης. Πόσο μεταβάλλεται η στάση τους όταν κάποιος τους κοιτάζει; Ποια πτυχή του εαυτού τους προσπαθούν να κρύψουν και ποια να προβάλουν;

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικό|Video Art: Χριστόφορος Κώνστας – Χρήστος Μαγγανάς _Xsquare DesignLab
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος _Lighting Art
Κοστούμια: Γεωργίνα Γερμανού
Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Φωτιάδη
Επιστημονικός Συνεργάτης: Μάνος Δανέζης
Βοηθός Σκηνοθέτη (φιλική συμμετοχή) : Γεωργία Αγγουριδάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Λαγγούση
Παραγωγή: Κώστας Λαμπρόπουλος _View Master Films

Πρωταγωνιστουν (με αλφαβητική σειρά): Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Πέτρος Λαγούτης, Φαίη Ξυλά, Μενέλαος Χαζαράκης.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

15 Μαρτίου 2019

Παρασκευή

21:00

16 Μαρτίου 2019

Σάββατο

21:00

17 Μαρτίου 2019

Κυριακή

21:00

21 Μαρτίου 2019

Πέμπτη

21:00

22 Μαρτίου 2019

Παρασκευή

21:00

23 Μαρτίου 2019

Σάββατο

21:00

24 Μαρτίου 2019

Κυριακή

21:00

28 Μαρτίου 2019

Πέμπτη

21:00

29 Μαρτίου 2019

Παρασκευή

21:00

30 Μαρτίου 2019

Σάββατο

21:00

31 Μαρτίου 2019

Κυριακή

21:00

4 Απριλίου 2019

Πέμπτη

21:00

5 Απριλίου 2019

Παρασκευή

21:00

6 Απριλίου 2019

Σάββατο

21:00

7 Απριλίου 2019

Κυριακή

21:00

11 Απριλίου 2019

Πέμπτη

21:00

12 Απριλίου 2019

Παρασκευή

21:00

13 Απριλίου 2019

Σάββατο

21:00

14 Απριλίου 2019

Κυριακή

21:00

14 Μαρτίου 2019 – 14 Απριλίου 2019

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, 65+: 10€
Γενική είσοδος: 15€

Προπώληση: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public  

«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου στο Εθνικό

Ο Μισάνθρωπος, ένα από τα καλύτερα έργα του Μολιέρου, γεννά χαρακτήρες που δομούνται αριστοτεχνικά σε μια δηκτική κωμωδία που αποκαλύπτει την υποκρισία κάθε κοινωνίας και κάθε εποχής. Μια παράσταση στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η έξοχη μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη από τη Χρύσα Προκοπάκη, καθιστά τις λέξεις φονικά όπλα στα στόματα ευγενών υπάρξεων.

Ο Αλσέστ, μέλος της “καλής κοινωνίας”, είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται και πως απορρίπτει τον δρόμο της αληθινής αγάπης, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.

Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.

Συντελεστές:

Χρύσα Προκοπάκη, Μετάφραση
Γιάννης Χουβαρδάς, Σκηνοθεσία
Εύα Μανιδάκη, Σκηνικά
Ιωάννα Τσάμη, Κοστούμια
Σταυρούλα Σιάμου, Κίνηση
Κορνήλιος Σελαμσής, Μουσική
Σίμος Σαρκετζής, Φωτισμοί
Παντελής Μάκκας, Σχεδιασμός video
Γρηγόρης Ελευθερίου, Μουσικός συνεργάτης
Άντα Πουράνη, Βοηθός σκηνοθέτη
Δήμητρα Μητσάκη, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη
Ιωάννα Πιταούλη, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη
Ελένη Αραποστάθη, Βοηθός σκηνογράφου

Παίζουν:

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιάννης Βογιατζής, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Δημήτρης Παπανικολάου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Έλενα Τοπαλίδου.

Μουσικοί επί σκηνής: Γρηγόρης Ελευθερίου

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η παράσταση με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Εθνικό Θέατρο – Κτήριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή

Τετάρτη

19:00

Πέμπτη

20:30

Παρασκευή

20:30

Σάββατο

20:30

Κυριακή

19:00

10 Μαρτίου 2019 – 26 Μαΐου 2019

Εισιτήρια

25€ (Διακεκριμένη ζώνη), 18€ (Α΄ Ζώνη), 15€ (A΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 15€ (Α΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)
Κάθε Παρασκευή: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 13€ (Α΄και Β΄ Εξώστης)
Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (κάθε Πέμπτη)
Άνω 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη)
Κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη)
ΑΜΕΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)
Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)

«Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας» του Στέφαν Τσβάιχ

Ο έρωτας ανατρέπει την ήρεμη, προβλέψιμη ζωή μιας καθώς πρέπει γυναίκας. Δυστυχώς μόνο για είκοσι τέσσερις ώρες. Μια σαρανταδυάχρονη αριστοκράτισσα χήρα φτάνει στο Μόντε Κάρλο και επισκέπτεται το καζίνο, όπου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υψηλή κοινωνία να ποντάρει. Την προσοχή της τραβάει ένας όμορφος νέος, που χάνει όλα του τα χρήματα και αποχωρεί απελπισμένος. Φοβούμενη ότι θα κάνει κάποια τρέλα, η γυναίκα τον ακολουθεί και τελικά του σώζει τη ζωή περνώντας μια νύχτα μαζί του. Αυτή η νύχτα όμως αλλάζει και τη δική της ζωή για πάντα και η επόμενη μέρα που ξημερώνει της επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις…

Πρωταγωνιστεί η Ιωάννα Μαυρέα.
Μαζί της ο Γιώργης Βασιλόπουλος, η Ολυμπία Σκορδίλη κι ο Άρης Νινίκας.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Στέφαν Τσβάιχ
Μετάφραση: Δημήτρης Δημοκίδης
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Άση Δημητρολοπούλου
Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Μουσικη: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Άλεξ Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ολυμπία Σκορδίλη
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Brainco S.A.
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Βίντεο: Ειρήνη Στείρου
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου
Παραγωγή: Τέχνης Πολιτεία

Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Τετάρτη

17:00

Πέμπτη

18:45

Παρασκευή

18:45

Κυριακή

17:00

7 Μαρτίου 2019 – 21 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 14€
Προπώληση: 11€
ΑμΕΑ, φοιτητές, άνω των 65 και άνεργοι: 10€
Ατέλειες: 5€

Προπώληση:
– στο ticketservices.gr
– καταστήματα PUBLIC
– τηλεφωνικά στο 210.7234567
– Εκδοτήριο Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 – Στοά Πεσμαζόγλου
– Από το ταμείο του θεάτρου
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210.32.55.444 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 17:00)

«Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ στο Θέατρο Τέχνης

Η νεαρή Μαριάννε θέλει να αντισταθεί στην ανοησία του κόσμου που την περιβάλλει. Προσπαθεί να ξεφύγει από το τέλμα της καθημερινότητας, διαλύει τον αρραβώνα που της έχει επιβάλει ο πατέρας της και ρισκάρει τη ζωή της ακολουθώντας ένα γοητευτικό τυχοδιώκτη που ζει από τον ιππόδρομο. Όμως, πολύ σύντομα μέσα από ένα δύσβατο οδοιπορικό και πολλές άτυχες περιπέτειες θα οδηγηθεί εξαντλημένη, και πάλι στην αγκαλιά του πρώην αρραβωνιαστικού της: ό,τι πεισματικά και ηρωικά προσπάθησε να αποφύγει, της απονέμεται στο τέλος ως νομοτελειακή δικαιοσύνη, ενώ γύρω της η ανοησία συνεχίζει να βασιλεύει θριαμβευτικά. Η δράση του έργου τοποθετείται χρονικά την περίοδο του μεσοπολέμου λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη. Το πολιτικό σκηνικό μέλλεται να αλλάξει δραματικά, οι άνθρωποι όμως προς το παρόν ζουν ευτυχισμένοι στην ηθελημένη άγνοιά τους – χορεύοντας, φλερτάροντας και φλυαρώντας άσκοπα, ενώ το τέρας του φασισμού παραμονεύει απειλητικά.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη με τη συνεργασία του θιάσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά: Χριστίνα Κάλμπαρη
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Μουσική Επιμέλεια: Μαρίνα Χρονοπούλου – Μαριάννα Κάλμπαρη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):

Νίκος Αλεξίου, Θόδωρος Γράμψας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ιωάννα Μαυρέα, Σμαράγδα Σμυρναίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος.

Στο πιάνο η Μαρίνα Χρονοπούλου.

Συμμετέχουν: Μαριλένα Μόσχου και οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κωνσταντίνος Καραντζής, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Άννα-Μαρία Παπαϊωάννου, Ματίλντα Τουμπουρού

Ανακοίνωση:
Δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση στις 3 Απριλίου.

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο

Τετάρτη

20:00

Πέμπτη

21:15

Παρασκευή

21:15

Σάββατο

18:15

Σάββατο

21:15

Κυριακή

20:00

Εισιτήρια

Τετάρτη και Κυριακή: 16€ κανονικό, 12€ μειωμένο, 8€ ανέργων
Σάββατο: 18€ κανονικό, 12€ μειωμένο- ανέργων
Πέμπτη και Παρασκευή γενική είσοδος 12€ (και ανέργων)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης