Εύα Σακελλάρη «Νύχτα γιορτής με soul, jazz και pop ρυθμούς»

Η Εύα Σακελλάρη δίνει το νέο της ραντεβού στις 2 Ιανουαρίου στις 21:30 στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ για να γιορτάσει μαζί μας την αρχή της νέας χρονιάς με γνωστές soul, jazz και pop επιτυχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ατμοσφαιρικό βαγόνι του Orient Express γεμίζει με τους ήχους του σαξόφωνου, του πιάνου και του καχόν καθώς η Joss Stone, η Etta James και πολλές άλλες πασίγνωστες τραγουδίστριες “δανείζουν” τα τραγούδια τους σε αυτή τη νύχτα γιορτής. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν βέβαια και οι original συνθέσεις της Εύας Σακελλάρη.

Το Τρένο στο Ρουφ – Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ Τηλέφωνο: 210 5298922, 6937 604988

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2 Ιανουαρίου 2019

21:30

Εισιτήρια

Γενική είσοδος 14€
Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr

Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988



«Γαμήλιο εμβατήριο»

Ένα από τα πιο σημαντικά νεοελληνικά θεατρικά έργα του 20ού αιώνα, το «Γαμήλιο εμβατήριο» του Άγγελου Τερζάκη, ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο, μόνο για 18 παραστάσεις, από την ομάδα ΑΝΙΜΑ, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Υπόθεση

Σε μία ελληνική κωμόπολη του Μεσοπολέμου μία οικογένεια που έχει χάσει τον πατέρα κι έχει τέσσερις ανύπαντρες κόρες στηρίζει όλες τις ελπίδες της στο γιο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Όταν κάποια στιγμή επιστρέφει, δεν το κάνει για να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά για να πουλήσει ό,τι τελευταίο τους έχει απομείνει, καλύπτοντας έτσι την κατάχρηση που έχει κάνει στη δουλειά του. Η οικογένεια καταρρέει κι η επαναστάτρια κόρη αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Κάθε επανάσταση όμως ποτίζεται με αίμα…

Η ομάδα Ανίμα επέλεξε να ανεβάσει αυτό το πρωτοποριακό για την εποχή του κείμενο, για να διερευνήσει τις έμφυλες σχέσεις καθώς και την πορεία του γυναικείου κινήματος, που βρίσκεται σε έξαρση εκείνη την περίοδο. Ο Αγγελος Τερζάκης έγραψε το Γαμήλιο εμβατήριο σε μια μεταβατική εποχή για την ελληνική κοινωνία, θέλοντας να καταδείξει το καταθλιπτικό κλίμα, την ασφυκτική ατμόσφαιρα και τις έντονες κοινωνικές ανισότητες, που επικρατούσαν στην Ελλάδα του 1930. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα οι γυναίκες, που υφίστανται τα πιο πολλά, ασφυκτιούν δέσμιες της οικονομικής στενότητας, των κοινωνικών προκαταλήψεων και κυρίως των αυταρχικών αντιλήψεων της πατριαρχικής κοινωνίας. Η αντίδραση του καταπιεζόμενου σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι καταστροφική, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το περιβάλλον του.

Η σκηνική προσέγγιση επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, ανοίγοντας έναν διάλογο του τότε με το σήμερα. Γι’ αυτόν το λόγο, η ανδρική παρουσία θα είναι συμβολική με την ύπαρξη μόνο ενός άνδρα ηθοποιού, που θα υποδυθεί όλους τους αντρικούς ρόλους. Με αυτόν τον τρόπο τονίζεται η ιδέα, ότι η εικόνα του άντρα στα μάτια αυτών των γυναικών είναι μία και είναι ίδια.

Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά: Δήμητρα Λιάκουρα
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Κλέπκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Δενδρινού
Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου
Μακιγιάζ: Γιάννα Νοικοκύρη

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Κωνσταντίνος Κάππας, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώτα Τσιότσκα, Μαίρη Χήναρη.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Αθήνα 2103464380

Ημερομηνίες:

Από τις 10 Δεκεμβρίου και μόνο για 18 παραστάσεις

Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο, 9 ευρώ γκρουπ & ανέργων

Πρόγραμμα εορτών:

Τετάρτη 02/01/2019 στις  15:30

Λάμπρος Φισφής «Να το φως» στο θέατρο Ζίνα

Στο τρίτο solo stand-up comedy show του με τίτλο «Να το Φως», ο Λάμπρος Φισφής συνεχίζει να βάζει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα και να φωτίζει την κωμωδία που κρύβεται στα μικρά που μας τσαντίζουν, μας κάνουν να χαμογελάμε και-τελικά-μας ενώνουν. Αντλώντας έμπνευση από όλα τα μικρά «μεγάλα», αυτοσαρκάζει τα παιδικά του χρόνια, παραπονιέται για σχεδόν τα πάντα και εξηγεί γιατί αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να ζει κανείς. Μέσα στα 90 λεπτά της παράστασης, ο Λάμπρος δίνει το νόημα που αρμόζει σ’ όλες εκείνες τις κωμικές λεπτομέρειες που όλοι μας προσπερνάμε, αλλά στην τελική είναι το αλατοπίπερο της ζωής.

Συντελεστές:

Φωτογραφίες: Κωστής Σωχωρίτης
Αφίσα: Κωνσταντίνος Λεφάκης
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Πέννυ Διαμαντάκου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου- We Will

Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Πρόγραμμα εορτών:

2/1 και έπειτα κάθε Κυριακή στις 21:00

Θέατρο Ζίνα
Κυριακή 21:00
Εισιτήρια
10€ και 12€
Πληροφορίες-κρατήσεις: www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου



The Airlettes στο Half Note

Το γοητευτικό πλήρωμα του εξαιρετικού φωνητικού τρίο των «αεροσυνοδών» Airlettes είναι έτοιμο να μας «απογειώσει» στο Half Note.

Οι τρεις φωνές και παρουσίες των Airlettes με την μπάντα τους, φέρνουν τις γεμάτες swing αποσκευές τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το φωνητικό τρίο με τη μετζοσοπράνο Paulina Plucinski, τη Βαυαρή σοπράνο Madeleine Haipt και τη μετζοσοπράνο Stefanie Bruckner έρχεται για να “απογειώσει” τις γιορτές!

Με ένα κοινό πάθος για τα musicals, το swing και την jazz των 30’s και των 40’s αλλά και τη λατρεία που έχουν για τη μουσική των μεγάλων φωνητικών σχημάτων του παρελθόντος – όπως οι Andrew Sisters, οι Chordettes ή οι Boswell Sisters– είναι έτοιμες να μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και να μας ξεσηκώσουν με τον ρυθμό του swing και όχι μόνο.

Madeleine Haipt – vocals
Paulina Plucinski – vocals
Stefanie Bruckner – vocals
Kati Brien – saxophones
Christoph Spangenberg – piano
Sebastian Gieck – bass
Julian Külpmann – drums

Half Note Jazz Club

2 Ιανουαρίου 2019 Τετάρτη 21:30

3 Ιανουαρίου 2019 Πέμπτη 21:30

28 Δεκεμβρίου 2018 – 3 Ιανουαρίου 2019

Εισιτήρια

Είσοδος: 20€ (μπαρ), 25€ (Β’ Ζώνη), 30€ (Α’ Ζώνη)

Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς: Υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης.

Την Πέμπτη 3/1 έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310



«Χαμάμ γυναικών» της Νελ Νταν στο Θέατρο Ακάδημος

Η Βάσια Παναγοπούλου σκηνοθετεί έναν θίασο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς, τις: Βίλμα Τσακίρη, Γιάννα Σταυράκη, Μυριέλλα Κουρεντή, Φιλίτσα Καλογεράκου, Ελευθερία Ρήγου, Τέτα Καμπουρέλη.

Σε ένα χαμάμ στο Λονδίνο, συγκεντρώνονται κάθε τόσο γυναίκες που αντιμετωπίζουν τη ζωή τους διαφορετικά η μία από την άλλη. Στον φιλόξενο χώρο του παλιού κτιρίου, εξομολογούνται τα καθημερινά, χαλαρώνουν, αστειεύονται και ξεπλένουν το κορμί τους και την ψυχή τους από τους ρύπους. Κάποια στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να κλείσει το χαμάμ. Και τότε οι γυναίκες αποφασίζουν να αντισταθούν. Το Χαμάμ Γυναικών είναι ένα έργο απολαυστικό, που πραγματεύεται με χιούμορ και τρυφερότητα ακόμη και δύσκολα θέματα. Κυρίως όμως είναι έργο κοινωνικό, για την φιλία, την γυναικεία αλληλεγγύη και για το τι μπορούν να κατορθώσουν οι γυναίκες όταν ενωμένες αντιμετωπίζουν έναν κοινό στόχο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Μίκα Λεοντίδη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Οργάνωση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης
Παραγωγή: Θεατροκίνημα- Βασίλης Γκουρούσης

Ειδικά για τις γιορτές προστίθενται οι εξής παραστάσεις:

2/1/2019, ώρα 18:00

Θέατρο Ακάδημος

Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 18:30

Εισιτήρια
18€, 15€, 12€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης