Βίκυ Λέανδρος in Celebration Concert

Ένα λαμπερό Celebration Concert στη γιορτινή αίθουσα του Christmas Theater λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνίδα που ταξίδεψε την χώρα μας σε όλο τον κόσμο επιστρέφει στην Αθήνα.

Η Βίκυ Λέανδρος έχει γράψει ιστορία στον χώρο της μουσικής. Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια σε περισσότερες από 55 χώρες.

Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 70 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη. Φέτος επιστρέφει στην Αθήνα και γιορτάζει μια καριέρα γεμάτη συγκινήσεις. Με ένα υπέροχο ensemble σπουδαίων μουσικών θα μας παρουσιάσει όλες τις χρυσές στιγμές της πορείας της στο τραγούδι, με μια σειρά κλασικών τραγουδιών που έχουμε αγαπήσει όπως «Η μικρή μας ιστορία» του Michele Legrand, «Το μυστικό σου», «Après toi», «L’ Amour est bleu», «Ne me quitte pas / Πες μου πως μπορείς» του Jaques Brel, «Ζω για να σ΄αγαπώ» από τη Λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι, «Free again» και πολλές άλλες επιτυχίες από το ελληνικό και το διεθνές της ρεπερτόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη γιορτή μιας διεθνούς καλλιτέχνιδας που ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Ένα λαμπερό Celebration Concert στην γιορτινή αίθουσα του Christmas Theater λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Γιατί όπως και η ίδια λέει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τις μέρες μας μεγαλύτερες, όμως με την μουσική μπορούμε να τις κάνουμε καλύτερες».

30 Δεκεμβρίου 2019
20:30

Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

Λεωφ. Βεΐκου (στο ύψος του Άλσους Βεΐκου)

Εισιτήρια
Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 65€
A ζώνη: 55€
Β ζώνη: 45€

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 35€
Δ ζώνη: 25€
Ε ζώνη: κανονικό 18€, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13€

Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 13€, συνοδός 18€

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700

Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη στη Στέγη

Οι Όρνιθες σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, λίγο πριν πετάξουν με προορισμό τη Χιλή και το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής, καταλαμβάνουν για δύο μέρες την Κεντρική Σκηνή της Στέγης, σε μια σύμπραξη Ελλήνων και Βραζιλιάνων ηθοποιών.

Αυτή η παράσταση ποτέ δεν ήταν απλώς μια παράσταση. Έμοιαζε, πάντα, με το σκηνικό της: ένα πλωτό νησί, κάπου μεταξύ ελληνικής αμμουδιάς και Αμαζονίου, γεμάτο πεύκα και τροπική βλάστηση, το οποίο ταξιδεύει πέρα από τόπους και χρόνους, εθνικά σύνορα, πολιτείες και πολιτεύματα. Μετά την πρεμιέρα στην Επίδαυρο, το 2016, οι Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου πέταξαν έως το St. Ann’s Warehouse του Μπρούκλιν, όπου και συνέβη το πρωτοφανές: μια ελληνική παραγωγή ανακηρύχτηκε από το Vulture του “New York Magazine” στις δέκα καλύτερες του 2018.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
Διασκευή: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Αστερής
Σκηνικά & Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Σίμος Σαρκετζής
Κίνηση: Amalia Bennett
Βοηθός Σκηνοθέτις: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Μπιτούνη
Βοηθός Σκηνογράφου: Μυρτώ Λάμπρου
Ηχολήπτης Παράστασης: Κωστής Παυλόπουλος
Βοηθός Παραγωγής: Τζέλα Χριστοπούλου
Hair Design: Χρόνης Τζήμος
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά
Υπεύθυνος Σκηνής: Γιάννης Κρητικός
Κατασκευή Δέντρων: Σωκράτης Παπαδόπουλος
Κατασκευή Σκηνικού: Lazaridis Scenic Studio, Σωκράτης Παπαδόπουλος
Ειδικές Κατασκευές Κοστουμιών: Δέσποινα Μακαρούνη, Σωκράτης Παπαδόπουλος
Μετάφραση στα αγγλικά: Ορφέας Απέργης

Ερμηνεύουν:
Douglas Alves de Paula, Θανάσης Αλευράς, Στεφανία Γουλιώτη, Βασιλική Δρίβα, Νίκος Καραθάνος, Έκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Amalia Bennett, Κώστας Μπερικόπουλος, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Tuany Nascimento, VN Dançarino Brabo, André Oliveira DB, Marlon Brando de Oliveira Santos, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Σεβδικαλής, Άγγελος Τριανταφύλλου, Μάρθα Φριντζήλα.

Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί:
Σοφία Ευκλείδου, Μιχάλης Καταχανάς, Δημήτρης Κλωνής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Τίγκας, Άγγελος Τριανταφύλλου.

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
30 Δεκεμβρίου 2019    Δευτέρα    17:00
Εισιτήρια
Κανονικό: 7, 15, 25, 35, 40€
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 20, 30, 35€
Παρέα 10+ άτομα: 10, 18, 28, 32€
Κάτοικος Γειτονιάς: 7€
Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€
Συνοδός ΑμεΑ: 7, 10€

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@onassis.org

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Καθημερινά: 9:00-21:00

«Ζω για σένα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Παλλάς

Ο Τάκης Ζαχαράτος έρχεται στο Παλλάς με το πιο φαντασμαγορικό show της καριέρας του. Ο χαρισματικός performer γράφει τα κείμενα και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ζω για σένα», ένα θέαμα με τις περισσότερες μεταμορφώσεις και μιμήσεις που έχει κάνει ποτέ, όπου θα καυτηριάζει με τον μοναδικό του τρόπο την κοινωνικοπολιτική και τηλεοπτική επικαιρότητα.

Τον Τάκη Ζαχαράτο θα πλαισιώνει δεκαμελής ορχήστρα και εντυπωσιακό μπαλέτο 12 χορευτών. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο ίδιος και η Σοφία Σπυράτου.

Συντελεστές:

Κείμενο: Τάκης Ζαχαράτος  
Σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος – Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Φιλίτσα Νικολαΐδη
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Κυφωνίδης
Βοηθός χορογράφου: Αλέξανδρος Κεϊβάναη
Τραγούδι: Πάνος Ζώης

Ηθοποιοί – Τραγουδιστές – Χορευτές: Αλέξανδρος Κεϊβάναη, Έλενα Κέκκου, Γιούργκεν Κυριάκης, Μαργαρίτα Κώστογλου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Νατάσα Σαραντοπούλου, Στράτος Χατζηδάκης, Αλέξανδρος Ψυχράμης και άλλοι.

Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)

Θέατρο Παλλάς

Δευτέρα    20:30

Τρίτη    20:30

17 Δεκεμβρίου 2019 – 13 Ιανουαρίου 2020

Εισιτήρια

15€ – 100€

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)

«Νυφικό Κρεβάτι» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο Γιώργος Χριστοδούλου, μετά την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα «Ο Μικρός Χίτλερ» (Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2015) που σημείωσε μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες σεζόν, επανέρχεται με το πολυβραβευμένο έργο του Ολλανδού συγγραφέα Γιαν Ντε Χάρτογκ «Νυφικό Κρεβάτι»  στο Από Μηχανής Θέατρο.

“…και αφού ευλόγησες τους πρωτόπλαστους τους είπες… να αυξάνεστε και να πολλαπλασιάζεστε και να γίνετε κυρίαρχοι στη γη… Και τους παρουσίασες τους δύο αυτούς ως ένα μέλος με αυτήν την ένωση. Διότι γι αυτήν την ένωση θα εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον πατέρα του και την μητέρα του και θα προσκολληθεί στην γυναίκα του… και θα γίνουν οι δυό τους ένα σώμα. Και αυτούς, που ο Θεός συνέδεσε με τον δεσμό του γάμου άνθρωπος δεν θα τους χωρίσει…”

Σας καλούμε με χαρά στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας.

Μάικ και Αγνή

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Προιστάκη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου  
Σκηνικά-κουστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Κίνηση :Μαρίζα Τσίγκα

Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Μαρία Προιστάκη

Από Μηχανής Θέατρο

Δευτέρα    18:00
Τετάρτη    21:00

Εισιτήρια
Κανονικό: 12€
Μειωμένο: (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65) 10€
Ατέλεια: 5€

Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097

«Η Λαίδη Μάκβεθ του Μντσενσκ» από τον Ένκε Φεζολλάρι στον πολυχώρο Vault

O Πολυχώρος Vault παρουσιάζει την παράσταση «Η Λαίδη Μάκβεθ του Μντσένσκ» του Νικολάι Λεσκόφ, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Η Λαίδη Μάκβεθ από το Μτσενσκ του Νικολάι Λεσκώφ είναι ένα ταξικό και βαθιά πολιτικό θρίλερ, που πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας φυλακισμένης σε έναν άθλιο γάμο.

Ένα θέμα που συναντάμε σε μερικά από τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα και θεατρικά έργα των τελευταίων δεκαετιών του 19ου αιώνα όπως τη Madame Bovary, την Anna Karenina, τη Νόρα, και την Hedda Gabler. Η νουβέλα του Λεσκώφ ενέπνευσε τον Σοστακόβιτς να δημιουργήσει την ομώνυμη όπερα, που έκανε πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου του 1934, και να στηλιτεύσει την πατριαρχία και τους ρόλους εξουσίας, επιτρέποντας να δούμε βαθιά μέσα στα σαπρά της βάθη.

Το έργο τοποθετείται στη Ρωσία του 19ου αιώνα, σε μια εποχή που οι γυναίκες ήταν αδύναμες και καταπιεσμένες από την κοινωνία. Ο κύριος χαρακτήρας, η Κατερίνα Ισμαήλοβα είναι μια γυναίκα που υφίσταται την πατριαρχική εξουσία, έγκλειστη σε ένα επαρχιακό περιβάλλον, παντρεμένη με έναν πλούσιο άντρα μεγαλύτερο της. Είναι νέα, όμορφη, αλλά καταδικασμένη να ζήσει μία μονότονη και άχαρη ζωή όπως οι περισσότερες γυναίκες εκείνης της εποχής στη ρωσική επαρχία, ανάμεσα σε άξεστους και αδιάφορους για αυτές άνδρες. Σε αυτό το είδος ανήκει και ο σύζυγός της. Ωστόσο, η μοίρα της Ισμαήλοβα αλλάζει όταν συναντά το νέο, όμορφο αγρότη της περιουσίας τους, Σεργκέι, που τη διδάσκει τι είναι να νιώθεις «ζωντανός» και να κάνεις αυτό που ποθείς. Ο Σεργκέι θα κάνει τα πάντα να ανέλθει κοινωνικά, και εμπνέει τόσο τυφλό πάθος στην Κάτια Ισμαήλοβα που οι δυο τους θα οδηγηθούν στο έγκλημα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Διασκευή: Μαρία Σκαφτούρα
Σύμβουλος δραματουργίας: Κάτια Σωτηρίου
Πρωτότυπη μουσική: Γιώτα Κοτσέτα- Αλέξης Αλεβιζάκης
Σκηνικός χώρος- κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Φώτα: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντα Γιαννουκάκη
Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου

Το ομώνυμο τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Σοφία Παπάζογλου.

Η διασκευή στηρίχτηκε στο βιβλίο του Νικολάϊ Λέσκοφ με τίτλο «Η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ροές» σε μετάφραση Άννας Ραδίτσα.

Παίζουν: Μαρία Σκαφτούρα, Άγγελος Ανδριόπουλος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μαρία Σωτηριάδου, Άντα Γιαννουκάκη, Βασίλης Τσιάκας, Αγάπη Παπαθανασιάδου

Πολυχώρος Vault

Δευτέρα    21:00

Τρίτη    21:00

9 Δεκεμβρίου 2019 – 18 Φεβρουαρίου 2020

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 15€

Προπώληση: 12€

Φοιτητές, ΑμεΑ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10€

Κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

«Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα» εκ νέου στο Θέατρο Τέχνης

Μια πρωτότυπη διασκευή της γνωστής κωμωδίας του Αριστοφάνη, από τον Σταμάτη Κραουνάκη, στο πλαίσιο του κύκλου «Operetta restart» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, οι γυναίκες με αρχηγό την Πραξαγόρα (Σοφία Φιλιππίδου) μεταμφιέζονται σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Το επαναστατικό σχέδιο της Πραξαγόρας, μοιάζει στη θεωρία ιδανικό, στην πράξη όμως θα αποδειχτεί ουτοπικό…

Η παράσταση, με πολύ χιούμορ και μέσα από τον μουσικό πάντα κώδικα, θίγει τα σημαντικότερα πολιτικά ζητήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Τι σημαίνει δημοκρατία; Γιατί η εξουσία διαφθείρει; Είναι δυνατόν να κυβερνηθεί ένας τόπος με δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους;

Οι «Εκκλησιάζουσες» είναι μια κωμωδία εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη. Στην παράσταση, μέσα από τη μουσική και το τραγούδι θέλουμε να αναδείξουμε τόσο την πολιτική όσο και τη βαθιά ποιητική πλευρά του έργου: αυτό το ονειρικό, υπερβατικό στοιχείο που τόσο περίτεχνα μπλέκει ο Αριστοφάνης με την τρέλα που χαρακτηρίζει το κωμικό του σύμπαν…

Μετάφραση- Λιμπρέττο- Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Χορογραφία: Θοδωρής Πανάς
Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Βοηθός Παραγωγής: Διονύσης Χριστόπουλος
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης & Θωμάς Δασκαλάκης

Παίζουν:

Σοφία Φιλιππίδου, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Σταμάτης Κραουνάκης,
Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστας Μπουγιώτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Στιβανάκης,
Ερατώ Αγγουράκη, Τερέζα Καζιτόρη, Πίνα Κούλογλου, Ματίλντα Τούμπουρου.

Ζωντανή μουσική:

Δημήτρης Ανδρεάδης, Βασίλης Ντρουμπογιάννης, Βάιος Πράπας, Γιώργος Ταμιωλάκης.

Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου

30 Δεκεμβρίου 2019    Δευτέρα    21:00
6 Ιανουαρίου 2020    Δευτέρα    21:00
7 Ιανουαρίου 2020    Τρίτη    21:00
13 Ιανουαρίου 2020    Δευτέρα    21:00
14 Ιανουαρίου 2020    Τρίτη    21:00

Εισιτήρια

20€ κανονικό, 12€ μειωμένο

(Το μειωμένο ισχύει για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους, άνω των 65 ετών, με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.)
Ατέλεια: 3€

Τα μειωμένα εισιτήρια, προσκλήσεις-, ατέλειες, τιμής ένεκεν δίνονται μόνο από τα ταμεία του θεάτρου.

«170 τετραγωνικά» του Γιωργή Τσουρή στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει.

Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωες μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής, σε ένα “ρινγκ”
170 τετραγωνικών μέτρων.

Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος; Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Μουσική – Video εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής
Δραματουργική επεξεργασία: Βάλια Παπακωνσταντίνου – Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη – Έλλη Παπαδάκη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιωργής Τσουρής
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτάτζη
Φωτογραφίες: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου – Γεωργία Παναγοπούλου

Ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Άννα Πατητή, Γιωργής Τσουρής.

Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης

Δευτέρα    20:15
Τρίτη    21:15
Κυριακή    21:15

Εισιτήρια

14€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, άνω των 65 και ΑΜΕΑ, 10€ ανέργων, 5€ ατέλεια

«Frida κι άλλο» στο Θέατρο Αποθήκη

Έπειτα από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και μία σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο (La Strada), οι ταλαντούχοι Fly Theatre επιστρέφουν για τρίτη χρονιά και για τρεις μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία, με μια συναρπαστική ιστορία βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo. Frida Κι Άλλο. Μια μοναδική θεατρική εμπειρία, μια πολυμεσική παράσταση που προκαλεί οπτικούς και συναισθηματικούς κραδασμούς.

Συντελεστές:

Κείμενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: Fly Theatre
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Φώτα – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer
Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»
Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer

Κάθε Τρίτη η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα Αγγλικά.

Θέατρο Αποθήκη

Δευτέρα    21:00
Τρίτη    21:00

Εισιτήρια

15€ κανονικό, 13€ φοιτητών, ανέργων, άνω των 65 & ΑμεΑ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 3253153

«Ψίθυροι» της Λίλλιαν Χέλλμαν στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

Έπειτα από την ενθουσιώδη υποδοχή που σημείωσε την άνοιξη, η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων επαναλαμβάνει το πολύκροτο ντοκουμέντο της Λίλλιαν Χέλλμαν «Ψίθυροι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Άραγε τι θα συνέβαινε, αν στη Σκωτία του 1810
ένα νεαρό κορίτσι ισχυριζόταν πως μες στη νύχτα, κάθε νύχτα,
έβλεπε τις δυο δασκάλες του μαζί στο κρεβάτι –
όχι απλώς να φιλιούνται και να χαϊδεύονται,
αλλά και να κινούνται σαν να συνευρίσκονται ερωτικά;
Άραγε θα το πίστευαν;
Και, αν το πίστευαν, τι θα πάθαιναν οι δυο δασκάλες;

Η Μαριάν και η Τζέην είναι συνιδιοκτήτριες ενός σχολείου θηλέων. Η Τζέην είναι αρραβωνιασμένη με τον Τζόζεφ, έναν νεαρό γιατρό. Όταν τα οικονομικά του σχολείου επιτέλους αρχίζουν ν’ ανθίζουν, το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί – πράγμα που κάνει τη Μαριάν να ζηλέψει. Μια κακομαθημένη μαθήτρια του σχολείου, που θέλει να εκδικηθεί τις δασκάλες επειδή τιμωρήθηκε για κάποια αταξία, διαδίδει ένα βαρύ ψέμα: πως τάχα οι δυο γυναίκες διατηρούν μεταξύ τους κρυφό δεσμό. Οι φήμες μεταδίδονται από στόμα σε στόμα, το σχολείο χάνει τις μαθήτριές του και η επιχείρηση κλείνει.

Γραμμένο το 1934 το έργο αποτέλεσε μέγιστο σκάνδαλο για την Αμερική και –παρά τις διθυραμβικές κριτικές του– δεν ξαναπαρουσιάστηκε ποτέ έως το 1961, που βγήκε στους κινηματογράφους.

Η παράσταση χρησιμοποιεί ως βάση της το θεατρικό κείμενο της Χέλλμαν, αλλά το εμπλουτίζει σημαντικά με τις καταγραφές του πραγματικού γεγονότος που την ενέπνευσε. Το φόντο της Σκωτίας του 1810, τα πρακτικά της αληθινής δίκης, αστυνομικές αναφορές, διηγήσεις μαρτύρων, υλικό από τον τύπο της εποχής: όλα αυτά συνθέτουν το σώμα της παράστασης που θα μετατοπίσει χρονικά το έργο της Χέλλμαν από το 1934… πίσω στο 1810.

Μαρίνα Ψάλτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Βάνα Παρθενιάδου, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασιλική Κωστοπούλου και το φωνητικό σύνολο chόrεs: Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Δανάη Πολίτη, Δέσποινα Τασλακίδου, Μαριάννα Τσαμπά.

μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
διεύθυνση φωνητικού συνόλου: Μαρίνα Σάττι
κινησιολογία: Φρόσω Κορρού
σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
κοστούμια: Celebrity Skin
φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης
μουσική διδασκαλία: Ελένη Ποζατζίδου
δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου
βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλεία Κανάκη
βοηθός σκηνογράφου: Θεανώ Βάχλα
διεύθυνση παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης
φωτογραφίες: Φένια Λαμπροπούλου
τρέιλερ προώθησης: Πάτροκλος Σκαφίδας
γραφιστική επιμέλεια: Πέτρος Παράσχης

από 4 Νοεμβρίου και για 20 παραστάσεις

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
διάρκεια: 85 λεπτά

τιμές εισιτηρίων:

ΠΛΑΤΕΙΑ: € 18 (κανονικό) και € 15 (μειωμένο)
ΕΞΩΣΤΗΣ: € 15 (κανονικό) και € 13 (μειωμένο)
προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr

στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10 – τηλ. 2118005141)

«Το δαχτυλίδι της μάνας» του Γιάννη Καμπύση στο Bios

Με αφορμή ένα ελληνικό έργο του 1898 για τον θάνατο ενός ποιητή ή καλύτερα για τις τελευταίες του στιγμές, οι C. for Circus παρουσιάζουν «Το δαχτυλίδι της μάνας» του Γιάννη Καμπύση σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη.

Με όχημα τη μουσική, την ποίηση και τη φαντασία, οι C. for Circus στήνουν μια ολοζώντανη τελετή αποχαιρετισμού, ξαναγράφουν για χάρη του ποιητή τις τελευταίες του σελίδες και γιορτάζουν τα 10 χρόνια της κοινής τους πορείας με την πιο αισιόδοξη παράστασή τους μέχρι σήμερα.

Ενεργοποιώντας τις αισθήσεις της λαϊκής παράδοσης, που τόσο έντονα διατρέχουν την ιστορία του Γιάννη Καμπύση, η ομάδα C. for Circus φέτος “ενηλικιώνεται” με μια ελάχιστα ειπωμένη ιστορία αποχαιρετισμού.

Συντελεστές:

Θίασος: C. for Circus
Συγγραφέας: Γιάννης Καμπύσης
Σκηνοθεσία: Παύλος Παυλίδης
Δραματουργία: Παύλος Παυλίδης, Αθηνά Σακαλή
Κατασκευή σκηνικού: Σπύρος Δουκέρης
Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Τζίνα Ηλιοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ιωάννα Ζέρβα
Μουσική διδασκαλία: Βαλέρια Δημητριάδου
Πιάνο, νταούλι, ηλεκτρική κιθάρα, τρομπόνι, μελόντικα: C. for Circus
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Βίντεο: Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη

Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Χρύσα Κοτταράκου, Αθανασία Κουρκάκη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Νατάσα Ρουστάνη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Το θέατρο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Bios

Δευτέρα    21:00

Τρίτη    21:00

14 Οκτωβρίου 2019 – 7 Ιανουαρίου 2020

Εισιτήρια

Κανονικό: 18€
Μειωμένο: 15€
Ανέργων: 12€

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 34 25 335

«Ο Επιθεωρητής» στο Tempus Verum-Εν Αθήναις

Ο Επιθεωρητής, η παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ν. Γκόγκολ, μετά την περσινή της επιτυχία, έρχεται στο Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Η διασκευή του κλασικού έργου του Ν. Γκόγκολ επικεντρώνεται όχι μόνο στην κοινωνικοπολιτική σάτιρα που προσφέρει το έργο του συγγραφέα, αλλά στον «έρωτα» με το όνειρο, την ψευδαίσθηση, την «προσυμφωνημένη» ήττα.

Μετά τον Αρίστο, ο Γιώργος Παπαγεωργίου μαζί με 5 ηθοποιούς και έναν μουσικό επί σκηνής, κρατώντας ως άξονα την γνωστή ιστορία του Ρώσου απατεώνα Χλεστιακόβ και την έλευσή του στη μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, δημιουργούν έναν φαντασιακό κόσμο.

Χρησιμοποιώντας υλικά από το χώρο των ταχυδακτυλουργικών εφέ και των αφηγήσεων μέσα από τα καμαρίνια ενός θιάσου, η κλασική κωμωδία του Γκόγκολ, που έχει χαρακτηριστεί ως αριστούργημα, θα ανιχνεύσει τα όρια της αλήθειας και της ψευδαίσθησης. Τα πρόσωπα της ρωσικής επαρχίας του 1830 θα συναντηθούν με τους ηθοποιούς της παράστασης με την ανοιχτή συνομιλία της παράστασης σε σχέση με την βαθιά κριτική που ασκεί το ίδιο το έργο στους μηχανισμούς της απάτης.  

Στο πρόσωπο του Χλεστιακόβ οι κάτοικοι της πόλης βλέπουν έναν μεγάλο σωτήρα και οραματίζονται ένα σπουδαίο μέλλον. Για μία ημέρα και οι δύο πλευρές ζουν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα• και είναι η αγάπη αυτή για την αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας που δημιουργεί τη συμφιλίωση με την ψευδαίσθηση που φέρνει μαζί του ο «Επιθεωρητής».

«Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι κωμωδιογράφος. Την παραμικρή αλήθεια –ακόμη και ίχνος αυτής της αλήθειας– αν πεις, έχεις να αναμετρηθείς όχι μονάχα με άτομα, αλλά με ολόκληρες τάξεις», γράφει στο φίλο του Στσέπκιν ο Ν. Γκόγκολ.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Δείτε περισσότερα εδώ

«Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι στο «Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες»

Το Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες παρουσιάζει το αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπι «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» («The Goat or Who is Sylvia?»), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το τελευταίο έργο (2000) του βραβευμένου με τέσσερα Πούλιτζερ Αμερικάνου συγγραφέα θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του μαζί με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;». Η «Γίδα», έργο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Υπόθεση:

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι γίδα.

Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε.

Το Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες παρουσιάζει το αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπι «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» («The Goat or Who is Sylvia?»), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το τελευταίο έργο (2000) του βραβευμένου με τέσσερα Πούλιτζερ Αμερικάνου συγγραφέα θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του μαζί με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;». Η «Γίδα», έργο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Υπόθεση:

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι γίδα.

Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε.

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Πρωτότυπη μουσική-Επιμέλεια Ήχων: Γιάννης Μαθές
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόνια Καζάκου
Οργάνωση παραγωγής: Μαριάννα Παπασάββα
Επιμέλεια & Εκτέλεση Χτενισμάτων: Ελένη Πανέτσου
Μακιγιάζ: Μαρίζα Μέξα
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Παραγωγή: Μυθωδία
Επικοινωνία: BrainCo

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Εισιτήρια
Κανονικό: 17 €
Μειωμένο (*): 13 €
ΟΑΕΔ-Α.Μ.Ε.Α.: 10 €

(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά: φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, πολύτεκνους.

Ειδική τιμή προπώλησης:

11€ (έως την προηγούμενη ημέρα κάθε παράστασης)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης