«Ο Φτωχούλης του Θεού» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Εταιρεία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Φτωχούλης του θεού», με σκοπό να τιμηθούν τα 800 χρόνια μνήμης του Φραγκίσκου της Ασίζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο θα παιχτεί σε θεατρική διασκευή με έμφαση στη μουσική και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε φόρμα κρητικού – μεσαιωνικού έπους, με παράλληλα τα δραματικά και τα μουσικά στοιχεία, ερμηνευτές τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορωδία.

Το συγκλονιστικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Φτωχούλης του Θεού» ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, από την εφηβεία του έως τον θάνατό του, μια και εφέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου μοναστικού του τάγματος. Μια επέτειος που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα. Ο Ηρακλειώτης συγγραφέας γράφει ίσως το πιο συγκινητικό μυθιστόρημά του, που εμπνέεται από τον βασανιστικό βίο του νεαρού άρχοντα της Ασίζης, που αφήνει πίσω του την πλούσια ζωή, για να ασπαστεί την φτώχεια, την ταπείνωση, την αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα του κόσμου.

Ο «Φτωχούλης του Θεού» που θα παρουσιαστεί σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή, είναι ένα έργο που ανήκει στο είδος του μουσικού θεάτρου, σε πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που έγινε για τη συγκεκριμένη παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καστ περιλαμβάνει τον Θοδωρή Βουτσικάκη (Φραγκίσκο), τη Βερόνικα Δαβάκη (Αδερφή Κλάρα), τον Μπάμπη Βελισάριο (Φράτε Λεόνε) και στο ρόλο της μητέρας την Μαρία Τζομπανάκη, να μοιράζονται λυρικά τους κορυφαίους ρόλους του έργου. Παράλληλα η δράση του έργου μας γυρνάει στην Ασίζη και ζωντανεύει θεατρικά τη βασανιστική πορεία του ανθρώπου προς την ολοκλήρωση, με μια πλειάδα νέων ερμηνευτών.

Στον ρόλο του Φραγκίσκου ο Γιώργος Παρταλίδης, στον ρόλο του Φράτε Λεόνε ο Νίκος Γκέλια, στον ρόλο του Λεπρού ο Νίκος Μέλλος, στην αφήγηση των κειμένων του Φραγκίσκου η Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, συμμετέχουν ακόμη 30 νέοι ηθοποιοί και χορωδοί.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32 Τηλέφωνο: 2104143310, 2104143320

6 Οκτωβρίου 2019

20:30

Συναυλία Γιώργου Καζαντζή «Εφ’ όλης της ύλης»

Ο Γιώργος Καζαντζής, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της νέας γενιάς,  έρχεται στο Μέγαρο, για μια μοναδική και εντελώς προσωπική συναυλία,  την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Η συναυλία του Γιώργου Καζαντζή – εφ’ όλης της ύλης περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια και οργανικά κομμάτια από τη μέχρι σήμερα δισκογραφική του πορεία τα οποία θα ερμηνεύσουν: Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη και η Σόνια Θεοδωρίδου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά με την Κική Δημουλά να διαβάζει από βίντεο τα ποιήματά της «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ» και την ορχήστρα να τη συνοδεύει με το οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική τους δουλειά Μικρή σουίτα.

Στη συνέχεια οι καλλιτέχνες, συνεργάτες του Γιώργου Καζαντζή θα ερμηνεύσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη όπως: «Μέλισσες», «Ήτανε αέρας», «Μυστικό», «Χειμωνανθός», «Το πέταγμά σου», «Φωτιά κι αλμύρα», «Σαν καταιγίδα», «Κατάρτι κι ατμός», «Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος» κ.ά. , ενώ η τραγουδιστική ροή θα εμπλουτιστεί μελωδικά με την οργανική του σύνθεση «Βαλς της ουτοπίας».

Η συναυλία θα συνεχιστεί με τραγούδια του συνθέτη σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από τη δισκογραφική τους συνεργασία και θα κλείσει με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, ως αφιέρωμα στους δύο αυτούς Μεγάλους δημιουργούς με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και στενός φίλος.

Η ορχήστρα αποτελείται από τα εξής όργανα: Τύμπανα, Ακ. Κιθάρα, Κλ. Κιθάρα, Πιάνο, Κονταμπάσο, Ακορντεόν, Μπουζούκι, Μαντολίνο, Κουαρτέτο εγχόρδων.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Αρχιμάστορας Σόλνες» του Ίψεν στο Θέατρο Ιλίσια

Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ο Χάλβαρντ Σόλνες στο αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Ίψεν, «Αρχιμάστορας Σόλνες» (1892). Η μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Ένας ώριμος και φημισμένος αρχιτέκτονας παλεύει με την τρέλα των τύψεων που έχει για το παρελθόν και τη γυναίκα του. Αρνείται πως κάποιος νεώτερος θα τον αντικαταστήσει. Ο παθιασμένος, ξαφνικός έρωτας για ένα κορίτσι θα τον οδηγήσει να αντιμετωπίσει τον φόβο του για τα νιάτα. Με καταιγιστικούς ρυθμούς η εξέλιξη της ιστορίας θα φωτίσει την αλήθεια. Έγινε ένα έγκλημα στο παρελθόν; Ποια είναι η νεαρή Χίλντα που εισβάλλει στη ζωή του Σόλνες και των ανθρώπων του; Είναι ο έρωτας η κινητήρια δύναμη για το αδύνατο;

Συντελεστές:

Μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Αρχιμάστορας Σόλνες ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Μαζί του: Κατερίνα Λέχου, Αντίνοος Αλμπάνης, Ιώβη Φραγκάτου, Μιχάλης Αεράκης, Κατερίνα Κρέπη, Κώστας Καστανάς.

Θέατρο Ιλίσια

Τετάρτη    18:15
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    18:15

«Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» στο θέατρο Vault

Με αφορμή τα 40 χρόνια από το πρώτο του ιστορικό ανέβασμα στο Broadway (Απρίλιος του 1979 – Ιούνιος του 1981, 916 παραστάσεις), το πολυβραβευμένο έργο του Bernard Pomerance «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας», βασισμένο στη ζωή του Τζον Μέρρικ ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στον Πολυχώρο Vault από τις 4 Οκτώβριου του 2019, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακές στις 18:15.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Τζον Μέρρικ γνωστού και ως Ανθρώπου Ελέφαντα, ενός τραγικά παραμορφωμένου άντρα που έζησε στο Βικτωριανό Λονδίνο το 1880. Η ζωή του υπήρξε πηγή έμπνευση για τις τέχνες και τα γράμματα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για την ιστορία ενός άνδρα, του Τζον Μέρρικ, στη Βικτοριανή Αγγλία του 19ου αιώνα που είχε μια άνευ προηγουμένου φυσική παραμόρφωση. Όταν ο καταξιωμένος γιατρός Τριβς τον παίρνει υπό την προστασία του, για να τον απαλλάξει από έναν κόσμο καιροσκόπων και εκμετάλλευσης, εκπλήσσεται από το λαμπρό μυαλό, την ακλόνητη πίστη του και τη δίψα  του για αποδοχή, αγάπη και έρωτα. Πόσο όμως ο Τζον Μέρρικ έχει αληθινά απομακρυνθεί από τα Freek Shows και από έναν κόσμο τεράτων;

Δραματουργική επεξεργασία-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Τζων Μέρρικ (ο Άνθρωπος Ελέφαντας): Δημήτρης Καρατζιάς

Δείτε περισσότερα εδώ

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στο Εθνικό Θέατρο

Ο Δημήτρης Μαυρίκιος σκηνοθετεί μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello  και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Ένας θίασος προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του ίδιου του Λουίτζι Πιραντέλλο Αντίο Λεονόρα!. Οι σκηνοθετικές εντολές δημιουργούν ασάφεια για τους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται! Η δύναμη του δημιουργήματος έναντι του δημιουργού του είναι σχήμα ουσιώδες για την τέχνη, αλλά και για τον Λουίτζι Πιραντέλλο. Το έργο μοιάζει να γεννήθηκε για ν’ αποτυπώσει αυτή την εκρηκτική σχέση. Συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα υπό τη μορφή “θεάτρου μέσα στο θέατρο” για το πλέον αγαπημένο του θέμα: τη σύγχυση της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Μετάφραση -Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος

Διανομή:

Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μαρία Βαρδάκα, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Κακαβούλας, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιώργος Μπένος, Ράνια Οικονομίδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Στέφανος Παπατρέχας, ΓιούλικαΣκαφιδά, Νεκτάριος Φαρμάκης Λυδία Φωτοπούλου

Συμμετοχή από την οθόνη: Νίκος Καραθάνος

Δείτε περισσότερα εδώ

Το «Lemon» στο Μπάγκειον

H site-specific παράσταση των Experimento, το «Lemon» επιστρέφει στην Αθήνα από τις 4 Οκτωβρίου 2019 και για 12 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Αυτήν τη φορά βρίσκει το σκηνικό της χώρο στο Μπάγκειον. Η αίθουσα χορού του ιστορικού ξενοδοχείου μετατρέπεται στην αίθουσα χορού της πρώτης θέσης του ατμόπλοιου Βιρτζίνιαν λίγο πριν ή λίγο μετά την έκρηξη.

Η βαριά διπλή πόρτα του εμβληματικού κτηρίου ανοίγει: ο Τιμ Τούνυ, τρομπετίστας και μοναδικός φίλος του πιανίστα 1900, επιστρέφει στο Βιρτζίνιαν, το οποίο έχει παρακμάσει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανάμεσα σε αποκολλημένα επιχρίσματα από σοβάδες, την υγρασία των τοίχων, την τραυματισμένη επιφάνεια ενός καθρέφτη βρίσκει τον 1900 καθισμένο πάνω σε δυναμίτη να παίζει τη μουσική του Ωκεανού. Η απίστευτη ιστορία του 1900, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συναντά την προσωπική ιστορία του καθένα από εμάς, φέρνοντας στην επιφάνεια το υπαρξιακό ερώτημα: Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;

Ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας στον ρόλο του 1900. Ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας στον ρόλο του Τιμ Τούνυ. Ο ποιητικός μονόλογος «Novecento» του Αlessandro Baricco σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη. Lemon. Μία ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento. Στο κέντρο της Ομόνοιας στη μέση του Ωκεανού.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας», για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η παράσταση «H τραγική ιστορία του Άμλετ ενός πρίγκιπα της Δανίας», του Έκτορα Λυγίζου και της ομάδας Grasshopper, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Σύμφωνα με τον γνωστό μεσαιωνικό μύθο, ένας πρίγκιπας της Δανίας καλείται να σκοτώσει τον θείο του παίρνοντας εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του. Όμως, αντίθετα με αντίστοιχες ιστορίες εκδίκησης στην αρχαία ελληνική τραγωδία, ο πρίγκιπας συνεχώς αναβάλλει την πράξη, μπαίνοντας σε έναν κυκεώνα αμφιβολιών και φλερτάροντας με την τρέλα. Στα χέρια του Σαίξπηρ, αυτή η τυπική ιστορία εκδίκησης μετατρέπεται σε ένα πολυσύνθετο έργο, πάνω στα όρια της αυτενέργειας του ανθρώπου, στη φύση της επιθυμίας, στις λειτουργίες του πένθους, στην αυτοκτονία, στο ίδιο το θέατρο, αλλά και στους μηχανισμούς της εξουσίας.

Στην τραγική ιστορία του Άμλετ όλα τα πρόσωπα είναι διχασμένα: ένα κομμάτι τους συλλογίζεται, αφηγείται και καθοδηγεί ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρει (ή να επινοήσει) ένα νόημα, ενώ ένα άλλο κομμάτι τους δρα και βιώνει. Αυτό το διχασμό των προσώπων θα εξερευνήσει η παράσταση, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο το παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Έκτορας Λυγίζος, Άρης Μπαλής, Ηρώ Μπέζου, Αινείας Τσαμάτης

Δείτε περισσότερα εδώ

«Δείπνο ηλιθίων» του Francis Veber εκ νέου στο Θέατρο Κάππα

Την κωμωδία του Francis Veber, «Δείπνο Ηλιθίων» παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Κάππα.

Ο Πιερ Μπροσάν, πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν “ηλίθιο”, τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο “ηλίθιο”, στέφεται νικητής.

Ο Φρανσουά Πινιόν, ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Οι ηθοποιοί:

Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Θέατρο Κάππα

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    18:00
Κυριακή    21:00

«Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά για δεύτερη χρονιά στο Εθνικό Θέατρο

Η Σκηνή Νίκος Κούρκουλος ξεκινά με τη διαχρονική και οξυδερκή σάτιρα του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, «Ξύπνα Βασίλη» – η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία την περσινή περίοδο.

Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης, πιστός στην ιδιόχειρη θεατρική του φόρμα, φέρνει στη σκηνή την ατμόσφαιρα των 60’s με διάθεση ευρηματική. Με ματιά σύγχρονη αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.

Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Δείτε περισσότερα εδώ

«Έγκλημα στο Orient Express» στο Θέατρο Δανδουλάκη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά για πρώτη φορά στην Ελλάδα η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος σε θεατρικό έργο που έκανε ο Κεν Λούντβιχ, συναρπάζει και συγκινεί! Εφέτος στη γνωστή all star διανομή της παράστασης, προστίθεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μάρω Κοντού, ο καλός ηθοποιός Σόλων Τσούνης και η γνωστή από τη σειρά The Durrells Έρρικα Μπίγιου.

Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό, η γοητευτική πλοκή, η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση, συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο…

Συντελεστές:

Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video Design- Προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Σόλων Τσούνης, Έρρικα Μπίγιου, Λευτέρης Ζαμπετάκης και η Μάρω Κοντού.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Τετάρτη    19:00
Πέμπτη    20:00
Παρασκευή    21:00
Σάββατο    18:00
Σάββατο    21:00
Κυριακή    19:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 16€ έως 30€

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα»

Το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς, το οποίο  είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον ανεβαίνει στο θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Είναι 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο 15χρονος Κρίστοφερ στέκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι. Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία, και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση. Παρά την απαγόρευση του πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Με την ενθάρρυνση της δασκάλας του, θα καταγράψει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο, που θα γίνει και θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή.

Ο Κρίστοφερ έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους. Η αστυνομική του έρευνα, που θα τον βγάλει για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του, θα φέρει τη ζωή του τα πάνω κάτω. Ο Κρίστοφερ θα βρει τη χαμένη μητέρα του, θα καταλάβει πως η αγάπη των δικών του είναι μπερδεμένη με μυστικά και ψέματα και θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Δείτε περισσότερα εδώ

«Ο καλός άνθρωπος Σετσουάν»  για δεύτερη χρονιά  στο θέατρο Θησείον

O Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί το έργο «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», το οποίο θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Θησείον.

«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ, με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στη δράση του. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, παραμένουν διαρκώς στη σκηνή συνθέτοντας ένα βουβό θίασο, που σχολιάζει και υπογραμμίζει τα δρώμενα επί σκηνής.

Επίσης, ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Δεν πρόκειται για διδακτικό έργο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;

Συντελεστές:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική (*): Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Δραματολογική συνεργασία/Απόδοση στίχων: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Κινησιολογία: Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόνια Καζάκου
Βοηθός παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Συντελεστές:

Σεν Τε/Σουί Τα: Πέγκυ Τρικαλιώτη
Ιδιοκτήτρια Μι Τσου: Ηρώ Μουκίου
Βανγκ: Γεράσιμος Σκαφίδας
Αεροπόρος Γιανγκ Σουν: Νίκος Πουρσανίδης
Κουρέας Σου Φου: Κώστας Κάππας
Χήρα Σιν: Μπέτυ Αποστόλου
Μαραγκός Λιν Το: Γιάννης Καλατζόπουλος
Θεός: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Κυρία Γιανγκ: Ηλέκτρα Σαρρή

Δείτε περισσότερα εδώ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης