Συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο στη Γλυφάδα

Ο καλλιτέχνης της αγάπης, των συναισθημάτων και των αναμνήσεων, ο Γιάννης Πλούταρχος, έρχεται στη Γλυφάδα για μια μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3η Μαρίνα Γλυφάδας

15 Σεπτεμβρίου 2019
20:30

Εισιτήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είσοδος ελεύθερη.
Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης στο Ηρώδειο

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης έρχονται στο Ηρώδειο για δύο μοναδικές παραστάσεις. Δύο χορογραφίες “σταθμοί” του Maurice Béjart, οι “7 ελληνικοί χοροί” σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το περίφημο “Boléro” με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου. Η χορογραφία του βραβευμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Béjart, Gil Roman με τίτλο “Tous les hommes presque toujours s’ imaginent” αποδεικνύει το ταλέντο και το υψηλό του καλλιτεχνικό επίπεδο. Από τον Ravel στον Θεοδωράκη, ένα ensemble 60 χορευτών θα μας μαγέψει στην σκηνή του Ηρωδείου.

“7 Ελληνικοί Χοροί”: Maurice Bejart/ Μίκης Θεοδωράκης

Αυθεντικά ελληνικά “βήματα” ενσωματωμένα στην χορογραφία του Béjart φέρνουν στο μυαλό το άρωμα και το χρώμα της Ελλάδας. Ο ένθερμος φιλέλληνας Maurice Béjart γοητευμένος από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη οργάνωσε με μαθηματική ακρίβεια την χορογραφία του εξυμνώντας την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε την σύμπραξη δυο κολοσσών της τέχνης για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

“Tous les hommes presque toujours s’ imaginent”: Gil Roman/ John Zorh

Ο Gil Roman βυθίζεται σε ένα πλήθος συνθέσεων του σύμπαντος που έχει δημιουργήσει ο λαμπρός Αμερικανός πολυ-οργανίστας John Zorn, το οποίο έχει εξερευνήσει από το 1990 έως το 2017. Βήμα βήμα, με μια κίνηση, μια πόζα, o Gil Roman πηγαίνει τους χορευτές του πέρα από τους τοίχους.

Boléro”: Maurice Bejart/ Maurice Ravel

Το δημοφιλές μουσικό έργο του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ (1875 – 1937), γράφτηκε για μπαλέτο το 1928.

Ο Maurice Béjart δημιούργησε τη χορογραφία στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 1961 δίνοντας τον κεντρικό ρόλο της “Μελωδίας” σε μια χορεύτρια και στη συνέχεια σ’ έναν χορευτή. Ο “Ρυθμός” ερμηνεύεται από μια ομάδα χορευτών. Ερμηνευμένο και αγαπημένο σε όλο τον κόσμο για πάνω από μισό αιώνα, το Boléro είναι η απόλυτη χορογραφία. Μεταξύ άλλων την έχουν ερμηνεύσει οι κορυφαίοι σολίστ Maya Plisetskaya, Sylvie Guillem και Jorge Donn.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

15 Σεπτεμβρίου 2019    Κυριακή    21:00
16 Σεπτεμβρίου 2019    Δευτέρα    21:00
15 Σεπτεμβρίου 2019 – 16 Σεπτεμβρίου 2019
Εισιτήρια
Διακεκριμένη Ζώνη: 100€
A Ζώνη: 85€
Β Ζώνη: 65€
Γ Ζώνη: 50€
Άνω Διάζωμα: 35€ // Φοιτητικά/Ανέργων: 25€

Προπώληση: viva.gr, artinfo.gr, 210 9213310

«Beginning» του David Eldridge στο Θέατρο 104

Η Θάλεια Ματίκα «ανακαλύπτει» τον Γιάννη Δρακόπουλο σε μια ξεχωριστή κωμωδία, στη σκηνή του Θεάτρου 104, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2018. Κάθε ιστορία ξεκινάει από κάπου… Κάπως, κάποτε… Είναι ξημερώματα και ενώ όλοι  οι υπόλοιποι έχουν φύγει ο Ντάνι έχει ξεμείνει στο πάρτυ της Λόρα, στο διαμέρισμά της το οποίο βρίσκεται σε κακό χάλι. Το ίδιο και αυτοί… Να πιουν ένα τελευταίο ποτό; Ο Ντάνι και η Λόρα είναι κάποιοι από μας. Είναι οι ωραίοι γείτονες της διπλανής πόρτας. Είναι νέοι, κεφάτοι, νευρωτικοί και πολύ επίκαιροι. Η Λόρα πιστεύει στα νέα ξεκινήματα. Ο Ντάνι όχι ακριβώς. Τι γίνεται όταν εκείνη θέλει κι εκείνος μπορεί; Τι γίνεται όταν το βιολογικό της ρολόι χτυπάει επίμονα και εκείνος… τρομάζει;
 
Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Τάσος Ιορδανίδης
Σκηνικά: Μανώλης Φραγκάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Κωστής Ξενόπουλος-Τάσος Ιορδανίδης
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Φωτογραφίες: Γιώργος Γεράνιος
Trailer: Κωστής Ξενόπουλος
Παραγωγή: Vision Artt
Καλλιτεχνική διεύθυνση Vision Artt: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παίζουν:

Θάλεια Ματίκα, Γιάννης Δρακόπουλος

Διάρκεια: 70 λεπτά

Θέατρο 104

Σάββατο    21:15
Κυριακή    20:30

Εισιτήρια
Προπώληση από 10€.
Κρατήσεις:
Καθημερινά από 10.00 έως 21.30 στο τηλέφωνο: 210 8955191

«Τρεις φόνοι…καμιά κηδεία» των Ron Clark & Sam Bobrick στο Χυτήριο

Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επισκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών -Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά- το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους.

Μια κωμωδία που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστας Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη). Μέσα στις έντονα χιουμοριστικές καταστάσεις αυτής της παράλογης φάρσας, παρακολουθούμε τις τρεις, γεμάτες γκάφες, απόπειρες φόνου που σχεδιάζουν οι ήρωες ανά δύο, προκειμένου να σκοτώσουν τον τρίτο χαρακτήρα.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά: Νατάσα Παπαστεργίου  
Κοστούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Δημόσιες σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Σπύρος Πούλης, Κατερίνα Μπιλάλη.

Πολυχώρος Χυτήριο

15 Σεπτεμβρίου 2019    Κυριακή    21:00

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 15€
Παιδικό, φοιτητικό, ανεργίας, AMEA: 12€

«Ζητείται Σεφ της Κωμωδίας» με τον Μάρκο Σεφερλή στο θέατρο Δελφινάριο

Γιατί όταν αποφασίζεις να κάνεις κωμωδία πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχει βρεθεί ο Σεφ της! Και ναι! Ο Σεφ βρέθηκε! Και δεν είναι ένας απλός Σεφ! Είναι ο Master Σεφ! Για την ακρίβεια, είναι ο MAster του γέλιου Σεφερλής Μάρκος!

Ο οποίος και εφέτος το καλοκαίρι υπόσχεται στο πλατύ κοινό του γέλιο μέχρι δακρύων. Καυστική σάτιρα, αλλά και μαθήματα κωμωδίας από το Μετρ του είδους στο πλήρως ανακαινισμένο (οπτικοακουστικά και όχι μόνο) θέατρο Δελφινάριο.

Ένας 30μελής θίασος, κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του ΣΕΦ της κωμωδίας Μάρκου Σεφερλή, αναμειγνύει τόσο καλά τα υλικά, έτσι ώστε η συνταγή να «δέσει» και να σημειώσει μια ακόμα επιτυχία, αλλά και να χαρίσει άφθονο γέλιο στους λάτρεις του καλού και έξυπνου χιούμορ!   

Σκηνοθεσία: Μάρκος Σεφερλής

Πρωταγωνιστούν:

ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΒΑΛΙΑ

ΑΡΕΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

ΖΩΖΑ ΜΕΤΑΞΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΜΑΛΛΟΣ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΕΡΓΗ

Συμμετέχει 16μελές μπαλέτο

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης