Andrea Bocelli στο Ηρώδειο

Ο καλύτερος και διασημότερος τενόρος της γενιάς του, ένας από του σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών ο οποίος κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στην κορυφή των διεθνών charts, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, ο κορυφαίος και πολυτάλαντος Andrea Bocelli (Αντρέα Μποτσέλι), βάζει ο ίδιος την προσωπική του υπογραφή στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του εφετινού καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κύρος που αποπνέουν οι κορυφαίες και μοναδικές διακρίσεις του και ο τίτλος που του απονεμήθηκε δύο φορές ως ο “Ο Κλασικός Καλλιτέχνης της Χρονιάς”, σε συνδυασμό με την επιτυχία του στα ρεκόρ Guinness, όταν κατέλαβε ταυτόχρονα και τις τρεις πρώτες θέσεις στα Αμερικανικά charts για την κλασική μουσική, επισφραγίζουν την αδιαμφισβήτητη αξία του και τον κατατάσσουν ανάμεσα στους καλλιτέχνες-μύθους της σύγχρονης παγκόσμιας καλλιτεχνικής πραγματικότητας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκων του που έχουν πωληθεί παγκοσμίως.

Ο Andrea Bocelli θα φέρει στις καλλιτεχνικές του αποσκευές, την αύρα της τεράστιας καριέρας του και των συνεργασιών του με σύγχρονους ζωντανούς θρύλους του λυρικού θεάτρου όπως: Placido Domingo, Jose Carreras, Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Zubin Mehta, Franco Zeffirelli, αλλά και με ονόματα της παγκόσμιας pop σκηνής, όπως: Celine Dion, Elton John, Tony Bennett, Jenifer Lopez και Ed Sheeran.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα αναδείξει στο έπακρον το εύρος και τις απεριόριστες δυνατότητες της διάσημης φωνής του, αλλά και του εκρηκτικού του σκηνικού ταπεραμέντου. Θα αποτελείται από διαμάντια του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας που θα συνυπάρξουν με Ιταλικές καντσονέτες αλλά και σύγχρονα pop ακούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Andrea Bocelli επιστρέφει και πάλι, μετά από ένα διάστημα πολλών χρόνων, στην Αθήνα και στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Θα τον συνοδεύουν η Χορωδία και η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία θα διευθύνει ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαέστρους, ο περίφημος Marcello Rota.

Η συναυλία διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG) (www.if-gr.org), το οποίο ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.

Το IFG, πιστό στις αξίες της κοινωνικής ευαισθησίας και συνεισφοράς, θα παρουσιάσει τον διάσημο τενόρο και Επίτιμο Πρόεδρό του, Andrea Bocelli, στο πλαίσιο επίτευξης των ευγενών του στόχων. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν μεταξύ άλλων, στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της Ελληνική Επικράτειας καθώς και νοσοκομειακού εξοπλισμού.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)
Διονυσίου Αρεοπαγίτου

11 Σεπτεμβρίου 2019
21:00

Εισιτήρια
Άνω Διάζωμα
Άνω Διάζωμα: 55€

• Κάτω Διάζωμα
Γ Ζώνη: 85€
Β Ζώνη: 120€
Α Ζώνη: 150€
VIP: 190€

H Ευανθία Ρεμπούτσικα  στο Βεάκειο Θέατρο

Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, έπειτα από τις συνεχόμενες sold out εμφανίσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μας ταξιδεύει σε πολυαγαπημένες μελωδίες και στο Βεάκειο θέατρο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το μουσικό ταξίδι περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως το “Baharat” ή αλλιώς “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Babam ve oglum” το οποίο βραβεύτηκε με το Discovery Soundtrack Award στη Γάνδη, το “Ulak” καθώς και συνθέσεις από την πρόσφατη δουλειά της για τις ταινίες “Birleşen Gönüller”, “Nadide hayiat” και “Iftarlik gazoz “. Θα ακουστούν επίσης μουσική και τραγούδια από το άλμπουμ της “Το Aστέρι και η Eυχή” καθώς και έργα από τις θεατρικές παραγωγές “Φθινοπωρινή Iστορία”, “Το Τρίτο Στεφάνι” και “Συρανό ντε Μπερζεράκ”. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από τη μουσική και τα τραγούδια της δουλειάς για την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, “1968”.

Μαζί της επί σκηνής δύο σπουδαίες τραγουδίστριες, η Έλλη Πασπαλά και η Dilek Koç. Η Έλλη Πασπαλά, αγαπημένη ερμηνεύτρια μεγάλων συνθετών, που ερμηνεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια της Ευανθίας, άλλοτε μας απογειώνει και μας παρασύρει και άλλοτε μας καθηλώνει και μας συγκινεί με την ερμηνεία της. Η Dilek Koç, με μία μεγάλη διαδρομή στα μουσικά ρεύματα των Βαλκανίων θα ξεναγήσει το κοινό με την ιδιαίτερη φωνή της από τη Θεσσαλονίκη στις μελωδίες και στα αρώματα της Ανατολής.

Η ενέργεια που δημιουργείται επί σκηνής μεταξύ της Ευανθίας, των ταλαντούχων μουσικών της -σολίστες που φέρνουν ο καθένας το μοναδικό του στυλ στη συναυλία- και του κοινού, κάθε παράσταση γίνεται μια μοναδική εμπειρία!

Μαζί της δύο μοναδικές τραγουδίστριες, η Έλλη Πασπαλά και η Dilek Koç.

Στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Βεάκειο θέατρο
Λόφος Προφήτη Ηλία Τηλέφωνο: 210 4194520

11 Σεπτεμβρίου 2019
21:00

Εισιτήρια

15€ γενική είσοδος
12€ Φοιτητικό

Ο Γιάννης Χαρούλης στην Τεχνόπολη

Ο Γιάννης Χαρούλης έπειτα από τα μουσικά του ταξίδια σε όλη την Ελλάδα έρχεται να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι με δύο ακόμη μαγικές βραδιές στην Τεχνόπολη.

Αφού χορέψαμε και γιορτάσαμε σε νησιά, σε θέατρα, κάτω από τα δέντρα και δίπλα σε ποτάμια, ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται με την παρέα του στο κέντρο της Αθήνας και μας καλεί να ανοίξουμε τις καρδιές μας στην αγάπη.

Τα νέα του τραγούδια συνοδεύουν όλα όσα έχουμε ήδη αγαπήσει και μας δίνουν λόγο κι αφορμή να πιαστούμε από το χέρι, να φτιάξουμε παρέες και να ανακαλύψουμε απ’ την αρχή πόση δύναμη κι αγάπη φέρνει το να είμαστε μαζί…

Συμμετέχουν:

Μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης / Λύρα
Μιχάλης Καλκάνης / Κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης / Κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς / Ηλεκτρική Κιθάρα
Πάνος Τόλιος / Κρουστά
Mark Nieuwenhuis / Τρομπέτα

Τεχνικοί:
Παναγιώτης Ριζόπουλος- Νίκος Κωνσταντάκης / Σχεδιασμός Ήχου
Μαρία Βενετάκη / Σχεδιασμός Φωτισμού

Ώρα έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30

Τεχνόπολις

11 Σεπτεμβρίου 2019    Τετάρτη    21:00

Εισιτήρια

12€ φοιτητικό – ανέργων
14€ γενική είσοδος

«Ικέτιδες» του Ευριπίδη στο Κορωπί

Δύο Εθνικά Θέατρα, το Εθνικό Θέατρο και ο ΘΟΚ, συνεργάζονται για το ανέβασμα ενός εμβληματικού έργου. Μια τραγωδία για τον πόλεμο, τους νεκρούς αλλά και την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και την αντοχή σε μια νέα μετάφραση από τον Γιώργο Κοροπούλη.

Σαραντατρία χρόνια μετά το μοναδικό της ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Τάκη Μουζενίδη και εικοσιεννέα χρόνια από την πρώτη παράσταση του ΘΟΚ στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους, η τραγωδία σκηνοθετείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό, σε ένα εγχείρημα που θα στηριχθεί στη συνεργασία καλλιτεχνών από τις δυο χώρες.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Σουγλίδης
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Κινησιολογία: Μαρία Σμαγιέβιτς
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

Παίζουν:
Αίθρα: Κάτια Δανδουλάκη
Ίφις: Θοδωρής Κατσαφάδος
Ευάδνη: Κατερίνα Λούρα
Αθηνά: Αγλαΐα Παππά
Θησέας: Άκης Σακελλαρίου
Άδραστος: Χρήστος Σουγάρης
Άγγελος: Ανδρέας Τσέλεπος
Κήρυκας: Χάρης Χαραλάμπους

Μητέρες Αργείων στρατηγών:
Άνδρη Θεοδότου, Κόρα Καρβούνη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άννα Γκαζιώτη, Αγλαΐα Παππά, Μαρία Σαββίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Τάνια Τρύπη, Νιόβη Χαραλάμπους

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Κρωπίας-ΝΠΔΔ Σφήττος “Σφήττεια 2019”.
Ανοιχτό θέατρο Πλατείας Δεξαμενής Κορωπί
Πλατεία Δεξαμενής

11 Σεπτεμβρίου 2019
21:00
Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.

«Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ στις Αχαρνές

Τη «Μαρία Πενταγιώτισσα» ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο έγραψε στα 1982 ο Μποστ. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.

Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της – Πενταγιοί Φωκίδας – για τις ερωτικές της περιπέτειες. Εραστές και αγαπητικοί δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η δια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα.

Ο λαός τραγούδησε την ομορφιά της και τα ερωτικά της καμώματα:
Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια / και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια… Μαρίτσα Πενταγιώτισσα, μωρή δασκαλοπούλα, / εσύ τα ’καμες ούλα!.

Με όχημα την ιστορία της θρυλικής Μαρίας του τόπου μας ο Μποστ και πάντα “σε ζωντανή σύνδεση” σαρκάζει τους θεσμούς και αμφιβάλλει για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Μοναδική μορφή στην ελληνική τέχνη και τα γράμματα ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, κατά συντομογραφία Μποστ – σκιτσογράφος, εικονογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σατυρικός αρθρογράφος – κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντελώς αναγνωρίσιμο σατιρικό ύφος και μια βαθιά προσωπική σχέση με τις λέξεις που αποκτούσαν αυτονομία ως σχόλια αυθύπαρκτα η κάθε μια, χρησιμοποιώντας την καθαρεύουσα σε ακραία σύνταξη για να υπογραμμίσει την ημιμάθεια της εποχής του.

Το έργο του Μποστ τα έχει όλα: χιούμορ, συγκίνηση, πολιτικό στοχασμό, αγάπη για τους ανθρώπους, μα κυρίως δυο στοιχεία συχνά αντικρουόμενα στη νεοελληνική συνείδηση: τη λαϊκότητα και τη λογιοσύνη. Μπορεί να πει με λίγα πολλά και να θίξει με τη φαινομενική αλαφράδα του βαθιά ζητήματα του καιρού μας.

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος,
Χορογραφίες – Κινησιολογία: Βρισηίς Σολωμού
Φωτογραφία: Ελπίδα Μουμουλίδου
Παραγωγή: 5η Εποχή

Διανομή:
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Αργύρης Αγγέλου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δανάη Μπάρκα, Γιώργος Δεπάστας, Aχιλλέας Σκεύης, Απόστολος Καμιτσάκης

Δημοτικό Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Βωμού Αρτέμιδος

11 Σεπτεμβρίου 2019
21:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 18€
Προπώληση: 15€
Άνεργοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές: 12€

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι»  του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα. Αυτό είναι το θέλημα της θεάς Άρτεμης, όπως αποκαλύπτει με τον χρησμό του ο μάντης Κάλχας. Έτσι, ο Αγαμέμνονας καλεί την Ιφιγένεια στην Αυλίδα, με το πρόσχημα του γάμου της με το πρωτοπαλίκαρο των Αχαιών, τον Αχιλλέα, προτού αναχωρήσουν για τον πόλεμο. Παρά το φρικτό δίλημμα που αντιμετωπίζει, ο Αγαμέμνονας υπακούει στην “ανάγκη” και αποφασίζει να προχωρήσει στη θυσία, αγνοώντας τις ικεσίες της Κλυταιμήστρας, της Ιφιγένειας, του Αχιλλέα, ακόμα και του ίδιου του Μενέλαου. Η ευγενική Ιφιγένεια τελικά συμφιλιώνεται με την τραγική μοίρα της και αποδέχεται να θυσιαστεί υπέρ πατρίδας. Στο τέλος του έργου, ένας αγγελιοφόρος ανακοινώνει στην Κλυταιμήστρα ότι η Ιφιγένεια εξαφανίστηκε από τον βωμό προτού δεχτεί το θανάσιμο χτύπημα.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Mουσική σύνθεση-Μουσική διδασκαλία-Ηχητικός σχεδιασμός: Θοδωρής Οικονόμου
Kίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
A’ Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μπεζίκη
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Xάρης Πεχλιβανίδης
Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία, Isabela Tudorache
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren, Μαρία Λαζαρίδου
*Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Σοφία Τσιριγώτη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Ανθή Ευστρατιάδου (Ιφιγένεια), Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα).

Χορός: Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Αίγλη Κατσίκη, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Αλεξία Μπεζίκη, Ζωή Μυλωνά, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Χουντής.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2019.

Κηποθέατρο Παπάγου
Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412

11 Σεπτεμβρίου 2019
21:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 15€
Προπώληση: 12€ Κάρτα Δημότη/φοιτητικό/ανέργων/άνω των 65: 10€
ΑμεΑ: 8€

Μεσημέρι με μελωδίες άρπας στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τον καφέ τους ή το μεσημεριανό γεύμα τους με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.

Ο Θοδωρής Ματούλας είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ από το 1995. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διδάσκει στο Ωδείο Athenaeum.

Μουσείο Ακρόπολης

Δευτέρα    13:00 – 16:00
Τρίτη    13:00 – 16:00
Τετάρτη    13:00 – 16:00
Πέμπτη    13:00 – 16:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης