Ο Γιάννης Χαρούλης στην Τεχνόπολη

Ο Γιάννης Χαρούλης έπειτα από τα μουσικά του ταξίδια σε όλη την Ελλάδα έρχεται να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι με δύο ακόμη μαγικές βραδιές στην Τεχνόπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού χορέψαμε και γιορτάσαμε σε νησιά, σε θέατρα, κάτω από τα δέντρα και δίπλα σε ποτάμια, ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται με την παρέα του στο κέντρο της Αθήνας και μας καλεί να ανοίξουμε τις καρδιές μας στην αγάπη.

Τα νέα του τραγούδια συνοδεύουν όλα όσα έχουμε ήδη αγαπήσει και μας δίνουν λόγο κι αφορμή να πιαστούμε από το χέρι, να φτιάξουμε παρέες και να ανακαλύψουμε απ’ την αρχή πόση δύναμη κι αγάπη φέρνει το να είμαστε μαζί…

Συμμετέχουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης / Λύρα
Μιχάλης Καλκάνης / Κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης / Κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς / Ηλεκτρική Κιθάρα
Πάνος Τόλιος / Κρουστά
Mark Nieuwenhuis / Τρομπέτα

Τεχνικοί:
Παναγιώτης Ριζόπουλος- Νίκος Κωνσταντάκης / Σχεδιασμός Ήχου
Μαρία Βενετάκη / Σχεδιασμός Φωτισμού

Ώρα έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30

Τεχνόπολις
10 Σεπτεμβρίου 2019    Τρίτη    21:00
11 Σεπτεμβρίου 2019    Τετάρτη    21:00
10 Σεπτεμβρίου 2019 – 11 Σεπτεμβρίου 2019
Εισιτήρια
12€ φοιτητικό – ανέργων
14€ γενική είσοδος

«Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βράχων

Η αριστοτεχνική κωμωδία του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και διακωμωδεί τη διδασκαλία του Σωκράτη και τις ιδέες των σοφιστών της εποχής.

Ο ηλικιωμένος, απαίδευτος Αθηναίος Στρεψιάδης, καταχρεωμένος από τις σπατάλες και τις ασωτείες του καλοαναθρεμμένου γιου του, Φειδιππίδη, προσπαθεί να τον πείσει να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, όπου θα μάθει τη διαφορά μεταξύ δίκαιου και άδικου λόγου και θα μπορεί να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό του στο δικαστήριο απέναντι στους δανειστές του. Όταν ο Φειδιππίδης αρνείται, ο Στρεψιάδης αποφασίζει να σπουδάσει ο ίδιος, παρά την ηλικία του. Στο φροντιστήριο, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των ιδεών και πολύ γρήγορα εντυπωσιάζεται και ζητά να γνωρίσει τον δάσκαλο. Ο Σωκράτης παρουσιάζεται αυτοπροσώπως και ξεκινά η τελετή μύησης του γηραιού σπουδαστή. Ωστόσο, ο Στρεψιάδης αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως. Εντέλει, ο Φειδιππίδης υποκύπτει στις απειλές του πατέρα του και έρχεται με το ζόρι στο διδασκαλείο για να σπουδάσει. Πατέρας και γιος παρακολουθούν τη σύγκρουση μεταξύ Δίκαιου και Άδικου Λόγου, με τον καθένα να υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση στον Φειδιππίδη.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Συνεργάτης στη δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα

Με τους: Γιώργος Γάλλος (Στρεψιάδης), Νίκος Καραθάνος (Σωκράτης), Αινείας Τσαμάτης (Φειδιππίδης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Δίκαιος Λόγος), Θεοδώρα Τζήμου (Άδικος Λόγος), Χρήστος Λούλης (Ποιητής), Γιάννης Κλίνης (Δανειστής), Παναγιώτης Εξαρχέας (Μαθητής), Πάνος Παπαδόπουλος (Μαθητής)

Κορυφαίες: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου

Χορός (με αλφαβητική σειρά): Αλεξάνδρα Αϊδίνη,Ευδοξια Ανδρουλιδάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας,Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Κλίνης, Εμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Πάνος Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Θέατρο Βράχων
Οδός Ταταούλων Τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350

10 Σεπτεμβρίου 2019
21:00
Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό. 15€ μειωμένο.

«Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ στο Γαλάτσι

Τη «Μαρία Πενταγιώτισσα» ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο έγραψε στα 1982 ο Μποστ. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.

Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της – Πενταγιοί Φωκίδας – για τις ερωτικές της περιπέτειες. Εραστές και αγαπητικοί δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η δια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα.

Ο λαός τραγούδησε την ομορφιά της και τα ερωτικά της καμώματα:
Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια / και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια… Μαρίτσα Πενταγιώτισσα, μωρή δασκαλοπούλα, / εσύ τα ’καμες ούλα!.

Με όχημα την ιστορία της θρυλικής Μαρίας του τόπου μας ο Μποστ και πάντα “σε ζωντανή σύνδεση” σαρκάζει τους θεσμούς και αμφιβάλλει για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Μοναδική μορφή στην ελληνική τέχνη και τα γράμματα ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, κατά συντομογραφία Μποστ – σκιτσογράφος, εικονογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σατυρικός αρθρογράφος – κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντελώς αναγνωρίσιμο σατιρικό ύφος και μια βαθιά προσωπική σχέση με τις λέξεις που αποκτούσαν αυτονομία ως σχόλια αυθύπαρκτα η κάθε μια, χρησιμοποιώντας την καθαρεύουσα σε ακραία σύνταξη για να υπογραμμίσει την ημιμάθεια της εποχής του.

Το έργο του Μποστ τα έχει όλα: χιούμορ, συγκίνηση, πολιτικό στοχασμό, αγάπη για τους ανθρώπους, μα κυρίως δυο στοιχεία συχνά αντικρουόμενα στη νεοελληνική συνείδηση: τη λαϊκότητα και τη λογιοσύνη. Μπορεί να πει με λίγα πολλά και να θίξει με τη φαινομενική αλαφράδα του βαθιά ζητήματα του καιρού μας.

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος,
Χορογραφίες – Κινησιολογία: Βρισηίς Σολωμού
Φωτογραφία: Ελπίδα Μουμουλίδου
Παραγωγή: 5η Εποχή

Διανομή:
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Αργύρης Αγγέλου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δανάη Μπάρκα, Γιώργος Δεπάστας, Aχιλλέας Σκεύης, Απόστολος Καμιτσάκης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2019 “Παρέα με τ’ αστέρια”.
Θέατρο Άλσους Βεΐκου
Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς Τηλέφωνο: 2102143317

10 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Εισιτήρια
Κανονικό 18€ – Προπώληση/φοιτητές/άνω 65 15€ – Άνεργοι/παιδιά 5-12 ετών:12€

«Το ελεύθερο ζευγάρι» στο Θέατρο Λαμπέτη

Σε μια «φρεσκαρισμένη» παράσταση ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Μαρσώ Φίλη ανακατεύονται με τους θεατές, στο σαλόνι του ιδιαίτερου σπιτιού τους, και τους καλούν να παρακολουθήσουν, να γελάσουν αλλά και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις, σε μια ξέφρενη διαδραστική παράσταση, με την ηθελημένη συμμετοχή θεατών.

Η ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη, πάνω στο έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Γιώργης Κοντοπόδης, Μαρσώ Φίλη

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Θέατρο Λαμπέτη

Εισιτήρια

18€ (VIP ζώνη), 12€ (Β’ ζώνη, φοιτητικό)

Μεσημέρι με μελωδίες άρπας στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τον καφέ τους ή το μεσημεριανό γεύμα τους με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.

Ο Θοδωρής Ματούλας είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ από το 1995. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διδάσκει στο Ωδείο Athenaeum.

Μουσείο Ακρόπολης

Δευτέρα    13:00 – 16:00
Τρίτη    13:00 – 16:00
Τετάρτη    13:00 – 16:00
Πέμπτη    13:00 – 16:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης