«Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα» στο Ηρώδειο

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζουν τη νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία τους με την παρουσίαση, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ηρώδειο, της παράστασης «Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα», σε μετάφραση – λιμπρέτο – μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πρωτότυπη διασκευή της γνωστής κωμωδίας του Αριστοφάνη, από τον Σταμάτη Κραουνάκη, στο πλαίσιο του κύκλου “Operetta restart” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, οι γυναίκες με αρχηγό την Πραξαγόρα (Σοφία Φιλιππίδου) μεταμφιέζονται σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Το επαναστατικό σχέδιο της Πραξαγόρας, μοιάζει στη θεωρία ιδανικό, στην πράξη όμως θα αποδειχτεί ουτοπικό…

Η παράσταση, με πολύ χιούμορ και μέσα από τον μουσικό πάντα κώδικα, θίγει τα σημαντικότερα πολιτικά ζητήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Τι σημαίνει δημοκρατία; Γιατί η εξουσία διαφθείρει; Είναι δυνατόν να κυβερνηθεί ένας τόπος με δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Εκκλησιάζουσες» είναι μια κωμωδία εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη. Στην παράσταση, μέσα από τη μουσική και το τραγούδι θέλουμε να αναδείξουμε τόσο την πολιτική όσο και τη βαθιά ποιητική πλευρά του έργου: αυτό το ονειρικό, υπερβατικό στοιχείο που τόσο περίτεχνα μπλέκει ο Αριστοφάνης με την τρέλα που χαρακτηρίζει το κωμικό του σύμπαν…

Μετάφραση- Λιμπρέττο- Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Χορογραφία: Θοδωρής Πανάς
Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου
Βοηθός Παραγωγής: Διονύσης Χριστόπουλος
Φωτογραφείς: Σταύρος Χαμπάκης

Παίζουν:

Σοφία Φιλιππίδου, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστας Μπουγιώτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Στιβανάκης, Ερατώ Αγγουράκη, Τερέζα Καζιτόρη, Πίνα Κούλογλου, Ματίλντα Τούμπουρου.

Ζωντανή μουσική:
Δημήτρης Ανδρεάδης, Βασίλης Ντρουμπογιάννης, Βάιος Πράπας, Γιώργος Ταμιωλάκης.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)
Διονυσίου Αρεοπαγίτου

9 Σεπτεμβρίου 2019
21:00

Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων: 35€, 25€, 15€ & 10€

Η μεγάλη συναυλία: «55 Χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» παρουσιάζει εφέτος στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, τη συναυλία «55 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» με τη συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα πρώτα ονόματα των καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς και να ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη είναι (αλφαβητικά) οι Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η εφετινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» αφιερώνεται στον μεγάλο Έλληνα λαϊκό συνθέτη. Το εμβληματικό στάδιο στο κέντρο της Αθήνας αυτήν τη φορά θα γεμίσει με τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και με τους ήχους από τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Στόχος της συναυλίας είναι η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ιnfo:

«55 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια από 8 ευρώ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα μας τραγουδήσει, πέρα από μια επιλογή από τα αγαπημένα μας διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, και κομμάτια και από το νέο του δίσκο “Μπλέξαμε” που κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου από την Rain Music, σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Σάννυ Μπαλτζή με μουσική του ίδιου, του Χριστόφορου Κροκίδη και του Αντρέα Αποστόλου.

Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά που φέρει το μοναδικό του στίγμα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρίσκει την ευκαιρία να μας “μιλήσει” για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους μας, το όνειρο.

Μαζί του οι:

Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Πιάνο / keyboards: Αντρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης,
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Κιθάρες: Γιάννης Αυγέρης
Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Μπίτος, Λυσιέν Κλίμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
Ενορχήστρωση: Αντρέας Αποστόλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Γραφιστική επιμέλεια: Μάνος Σαλούστρος

Στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Βεάκειο θέατρο
Λόφος Προφήτη Ηλία Τηλέφωνο: 210 4194520

9 Σεπτεμβρίου 2019
21:00

Εισιτήρια
13€ early bird
15€ γενική είσοδος
10€ παιδιά κάτω των 10 ετών

Ο Πασχάλης  στη Γλυφάδα

Ο Πασχάλης, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε ένα πάρτι  με αγαπημένα τραγούδια που προκαλούν ακόμη συγκίνηση, χαρά, νοσταλγία, και διάθεση για χορό, από τους Ολύμπιανς μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019.

3η Μαρίνα Γλυφάδας

9 Σεπτεμβρίου 2019
20:30

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

«Το ελεύθερο ζευγάρι» στο Θέατρο Λαμπέτη

Σε μια «φρεσκαρισμένη» παράσταση ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Μαρσώ Φίλη ανακατεύονται με τους θεατές, στο σαλόνι του ιδιαίτερου σπιτιού τους, και τους καλούν να παρακολουθήσουν, να γελάσουν αλλά και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις, σε μια ξέφρενη διαδραστική παράσταση, με την ηθελημένη συμμετοχή θεατών.

Η ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη, πάνω στο έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Γιώργης Κοντοπόδης, Μαρσώ Φίλη

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Θέατρο Λαμπέτη

Εισιτήρια

18€ (VIP ζώνη), 12€ (Β’ ζώνη, φοιτητικό)

Μεσημέρι με μελωδίες άρπας στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τον καφέ τους ή το μεσημεριανό γεύμα τους με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.

Ο Θοδωρής Ματούλας είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ από το 1995. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διδάσκει στο Ωδείο Athenaeum.

Μουσείο Ακρόπολης

Δευτέρα    13:00 – 16:00
Τρίτη    13:00 – 16:00
Τετάρτη    13:00 – 16:00
Πέμπτη    13:00 – 16:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης