«Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Ένας ύμνος στην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς. Η Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, γίνεται θεατρικό σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ού αιώνα.

Συντελεστές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Θεατρική διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Video: Στέφανος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Θάλεια Γρίβα
Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου
Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη
Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης και video: Ευάγγελος Κοντομούς
Εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Χαλκιαδάκη
Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Αδαμοπούλου
Σχεδιασμός αφίσας: Θωμάς Παλυβός

Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ.

Συμπρωταγωνιστούν:
Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου & οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2019.
24 Ιουνίου 2019
21:00
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 18€ – Κάρτα Δημότη/φοιτητικό/άνω των 65: 15€, Ανέργων/ΑμεΑ/πολύτεκνων: 13€

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στις 9:00 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ορχήστρα του συνθέτη.

Η συναυλία έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Εικοσιπέντε καλλιτέχνες, καθώς και άλλοι γνωστοί τραγουδιστές που θα είναι η μεγάλη έκπληξη της υπέροχης βραδιάς, θα ερμηνεύσουν τα πιο αγαπημένα τραγούδια του.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα ερμηνεύσει τα τραγούδια μαζί με είκοσι και πλέον σημαντικούς τραγουδιστές.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν και θα διαβάσουν κείμενα και ποιήματα, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Καρυοφυλιά Καραμπέτη και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Thom Luz «Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης» στο θέατρο Πειραιώς 260

Ένα σύγχρονο παραμύθι με μαγικό φινάλε που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του εφετινού Theatertreffen – Berliner Festspiele με τις 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.

Η νέα δημιουργία του Ελβετού Thom Luz, που φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές παραστάσεις του γεμάτες μουσική και εντυπωσιακές εικόνες, αγγίζει τις πλέον φευγαλέες κι εφήμερες πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Πώς μπορεί να κρατηθεί κανείς από κάτι που είναι διαρκώς ρευστό; Έχει θέση η ποίηση σε έναν κόσμο που κυριαρχείται ολοένα περισσότερο από τους νόμους της αγοράς; Μια φορά κι έναν καιρό, στην άκρη της πόλης, ήταν ένα μικρό εργοστάσιο που έφτιαχνε μηχανές ομίχλης και τα έβγαζε πέρα με δυσκολία εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Σε μια προσπάθεια να σώσουν το εργοστάσιό τους, ο εργοστασιάρχης και οι υπάλληλοί του αρχίζουν να πειραματίζονται, δημιουργώντας καταρράκτες από ομίχλη, φωσφωρίζουσες θάλασσες, μουσικούς καπνούς, πλανητικούς δακτύλιους, ομιχλώδη ομοιώματα διάσημων γλυπτών του Ροντέν, του Τζακομέττι, του Μπαίκλιν. Σύντομα, όλοι οι χώροι γεμίζουν καπνό. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι ένα αόρατο τρίο εγχόρδων, μια μπάντα που αιωνίως κάνει πρόβα στο εργοστάσιο: ο χρόνος σταματάει. Όταν καθαρίζει το τοπίο, τα πάντα έχουν εξαφανιστεί και το εργοστάσιο έχει κλείσει. Απομένουν μόνον οι ίδιες οι μηχανές, που εξακολουθούν να γεννάνε ομίχλη και ονειρεύονται να γίνουν κάποτε άνθρωποι.

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Thom Luz
Μουσική διεύθυνση: Mathias Weibel
Σχεδιασμός ήχου: Martin Hofstetter
Σχεδιασμός φωτισμού: Thom Luz – Tina Bleuler
Κοστούμια: Tina Bleuler, Kathaina Baldauf
Τεχνική διεύθυνση: Li Sanli
Φωτισμοί: Jens Seiler
Βοηθός σκηνοθέτη: Benjamin Truong

Παίζουν: Mathias Weibel, Mara Miribung, Samuel Streiff, Sigurður Arent Jónsson, Fhunyue Gao

Επικοινωνία: Ramun Bernetta
Διεύθυνση παραγωγής: Gabi Bernetta
Παραγωγή: Thom Luz και Bernetta Theaterproduktionen
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019.

Πειραιώς 260 – Κτήριο Δ

24 Ιουνίου 2019    Δευτέρα    21:00
Εισιτήρια
Ζώνη Α: 25€ κανονικό | 20€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών
Ζώνη Β: 20€ κανονικό | 15€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών
Ζώνη Γ: 15€ κανονικό | 10€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών
Ανέργων: 5€ έκδοση εισιτηρίων μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ – Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
ΑμεΑ: 5€ κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr

«Ρολόι από άμμο» στο  «Ξενοδοχείο «Μπάγκειον»

Το «Ρολόι από άμμο» είναι μια παράσταση βασισμένη και εμπνευσμένη από το έργο του πεζογράφου, δοκιμιογράφου, ποιητή και μεταφραστή, Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Πρόκειται για μια απόπειρα να παρουσιαστούν επί σκηνής τα βασικά νοήματα και θέματα που διατρέχουν το σπουδαίο έργο του Αργεντινού συγγραφέα, δοσμένα σε μια ατμόσφαιρα ονειρική και συμβολική, όπου πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λόγος.

Οι 3 ηθοποιοί της παράστασης στο μεγαλύτερο μέρος της υποδύονται τον ίδιο τον Μπόρχες, σε 3 διαφορετικές ηλικίες. Το κείμενο συμπληρώνουν σύντομες αναφορές στο έργο άλλων λογοτεχνών, επιλεγμένων με κριτήριο την εκλεκτική τους συγγένεια με τον Μπόρχες.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αντρέας Μαντάς
Δραματουργική Επεξεργασία: Αντρέας Μαντάς – Τίνα Παππά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωστής Χριστοδούλου
Σχεδιασμός Φώτων: Γιώργος Βελισσάριος
Σχεδιασμός ‘Ηχου: Κώστας Γκόντας
Κολάζ: Emanuele Balzani (Alexandre Skinas Gallery)
Ενδυματολόγος: Νίκη Παγιατάκη
Εικαστικό αφίσας: Στέφανος Ρόκος
Video παράστασης: Αντώνιος Παπαντωνίου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Βελισσάριος
Διασκευή “Johnny Guitar”: Nalyssa Green
Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Μαντάς

Παίζουν:

Φώτης Αρμένης (Μπόρχες Α), Χρήστος Καρνάκης (Μπόρχες Β – Παράκελσος), Αντρέας Μαντάς (Μπόρχες Γ – Μαθητής).

Στα ηχογραφημένα αποσπάσματα λόγου ακούγονται οι:

Κώστας Βασαρδάνης, Σπύρος Βραχωρίτης, Ιωάννα Παππά, Χρίστος Τσάγκας.

Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”

24 Ιουνίου 2019    Δευτέρα    21:30
25 Ιουνίου 2019    Τρίτη    21:30
1 Ιουλίου 2019    Δευτέρα    21:30
2 Ιουλίου 2019    Τρίτη    21:30
11 Ιουνίου 2019 – 2 Ιουλίου 2019

«Η Ιστορία της Ελλάδας – Αλλιώς» με τον Σίλα Σεραφείμ στο Θέατρο Χυτήριο

Ο Σίλας Σεραφείμ επιστρέφει με την ανατρεπτική παράσταση standup comedy, «Η Ιστορία του ελληνικού Έθνους – Αλλιώς».

Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων.

Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-up comedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια sold out παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της, τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον) κι από κει και μετά στο μικρό Παλλάς μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα παίχτηκε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε στους φοιτητές.

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Πολυχώρος Χυτήριο

Δευτέρα

21:00

24 Ιουνίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση: 8€

Ερπετό γλυκόπικρο στο Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου και για οκτώ παραστάσεις, το Πεδίον του Άρεως μετατρέπεται σ’ ένα πεδίο για μια σύγχρονη τελετουργία ερωτικής ενδυνάμωσης. 

«Δεν ήτανε ανάγκη βασίλισσα να με κάνεις του Περού. Ανάγκη ήτανε να σκύψεις από πάνω μου, να δω στα μάτια σου εκείνα τα δυο φωσάκια. Φωσάκια που λένε ότι είμαι τ’ ονειρεμένο σου νησί στην Ωκεανία, ξωτικό, πρωτόγονο, ηλιοπλημμυρισμένο…»

Πώς οι γυναίκες βιώνουν τον κύκλο του έρωτα και πώς επι-βιώνουν απ’ αυτόν;

«Όμως το ξέρω πως δε γίνεται ποτέ κανείς να ελπίζει σε ολάκαιρη την ευτυχία· ένα μικρό μερίδιο να προσδοκάει μονάχα· κει που δεν το περιμένει…»

Το κοινό παρακολουθεί την ιδιότυπη δοκιμασία μιας ομάδας γυναικών κατά τη διάρκεια μιας περιπατητικής περφόρμανς χτισμένης πάνω στην ποίηση της Σαπφούς, της Μάτσης Χατζηλαζάρου και της Τζένης Μαστοράκη.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Φεστιβάλ Κωμωδίας» τον Ιούνιο από τις θεατρικές ομάδες του Vault

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτό τον Ιούνιο στον Πολυχώρο Vαult, για να χαρίσουν το γέλιο μέσα από τρία Νεοελληνικά έργα, τεσσάρων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών.

Έξι θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια θα παρουσιάσουν έξι παραστάσεις από τις 1 έως τις 23 Ιουνίου. Δύο διαφορετικές εκδοχές για το έργο του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Ποια Ελένη;” , τρεις εκδοχές για τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ (σε διασκευή Δημήτρη Αγορά), και την κωμική εκδοχή της “Ψιλικατζούς” της Κωνσταντίνας Δελημήτρου (σε διασκευή Δημήτρη Καρατζιά).

Λίγα λόγια για τα έργα:

Ποια Ελένη;», του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε μια παράσταση – παρωδία, που καυτηριάζει μοναδικά την ομορφιά και τον έρωτα, διακωμωδώντας το μύθο της ωραίας Ελένης και τον Τρωικό Πόλεμο. Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης