Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο ΚΠΙΣΝ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται στο Summer Nostos Festival για να οδηγήσει το κοινό όχι μόνο στα τραγούδια της, αλλά και σε όλο αυτόν τον σπάνιο μουσικό θησαυρό που φέρει μαζί της, χάρη στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της, αλλά και τα ταξίδια της ανά τον πλανήτη. Μαζί της στη σκηνή θα δούμε το Σύνολο Νυκτών Εγχόρδων Αθηνών MandolinARTE, ενώ την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Θωμάς Κοντογεώργης. Ως φιλική συμμετοχή θα τραγουδήσει ο Γιάννης Μαθές.
Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

23 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

22:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

O Hozier, η Roisin Murphy και οι Hooverphonic έρχονται στο Release Athens 2019!

O Hozier, ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της δεκαετίας που διανύουμε, έρχεται στο Release Athens 2019, την Κυριακή 23 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού! Ο Ιρλανδός συνθέτης και τραγουδιστής έγινε διάσημος με το ομώνυμο ντεμπούτο album του, το 2014, και κυρίως με το συγκλονιστικό «Take Me To Church» με το οποίο κατέκτησε, στην κυριολεξία, ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας, όπου ήδη αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ονόματα των τελευταίων ετών!

Ο Andrew Hozier-Byrne, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένας πολυβραβευμένος μουσικός, singer-songwriter από την Ιρλανδία. Το νο 1, ντεμπούτο album του, «Hozier», κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014 και περιέχει το πολυπλατινένιο, υποψήφιο για Grammy, τραγούδι-ύμνο «Take Me To Church», το οποίο αργότερα χάρισε στον Hozier τον τίτλο του Καλύτερου Τραγουδιού στα Ivor Novello Awards του 2015. Ο δίσκος περιείχε επίσης το αισιόδοξο up-tempo «Someone New», το γεμάτο συναίσθημα «Work Song» και το «From Eden» που είχε ξεχωρίσει από νωρίς.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Βερβερίτσα» του Νίκου Μουτσινά στο Κατράκειο Θέατρο

Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομοκρατικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και τη γυναίκα του Άννα-Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού). Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος. Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα στη μέση του πουθενά και το μόνο που βρίσκεται κοντά τους είναι το σπίτι της Αινχόνχεν (Ματίνα Νικολάου), που ζει με τις αδελφές της: την Αινχόνχεν (Φανή Γεωργακοπούλου), η οποία είναι μουγκή, την Αινχόνχεν (Στέλλα Ρουσάκη), η οποία είναι τυφλή και την Αινχόνχεν (Νικόλ Παναγιώτου), η οποία μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου. Θα καταφέρουν να βγουν από το σπίτι ζωντανοί;

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Χρήστος Τσιόγκας
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Πρωταγωνιστούν:

Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη.

  Κατράκειο Θέατρο
Πάροδος Ακροπόλεως Τηλέφωνο: 2104927467

23 Ιουνίου 2019
21:00

Εισιτήρια
Τιμή προπώλησης: 17€
Τιμή εισόδου: 20€

Γιάννης Πάριος «Το Ταξίδι του Έρωτα» στο Θέατρο Βράχων

O Γιάννης Πάριος παρουσιάζει την δουλειά του με τίτλο «Το ταξίδι του έρωτα…».

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, με 45 χρόνια ουσιαστικής πορείας, με το πάθος και την αυθεντικότητά του και που όλοι μια φορά στη ζωή τους πρέπει να βιώσουν την εμπειρία του να παραβρεθούν σε συναυλία και να ακούσουν ζωντανά τον τραγουδιστή του έρωτα. Να δονηθούν από την εύθραυστη δυναμικότητα των συναισθημάτων που αναβλύζουν από κάθε τραγούδι του, μέσω της ιδιαίτερης φωνής του και φυσικά το σίγουρο είναι πως εκείνο το βράδυ, θα φύγουμε όλοι μετά το τέλος της συναυλίας και θα αισθανθούμε ερωτευμένοι. Άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με τη στιγμή, άλλοι με το «σήμερα», άλλοι με τη ζωή «που περνά και χάνεται». Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι παντού, απλά ο Γιάννης Πάριος μας δείχνει για ακόμη μια φορά τον τρόπο να τον αφουγκραστούμε και να αφεθούμε να μας τρυπήσουν τα βέλη του.

Μαζί του δεκαμελής ορχήστρα.

Θέατρο Βράχων

Οδός Ταταούλων Τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350

23 Ιουνίου 2019

21:00

Thom Luz «Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης» στο θέατρο Πειραιώς 260

Ένα σύγχρονο παραμύθι με μαγικό φινάλε που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του εφετινού Theatertreffen – Berliner Festspiele με τις 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.

Η νέα δημιουργία του Ελβετού Thom Luz, που φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές παραστάσεις του γεμάτες μουσική και εντυπωσιακές εικόνες, αγγίζει τις πλέον φευγαλέες κι εφήμερες πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Πώς μπορεί να κρατηθεί κανείς από κάτι που είναι διαρκώς ρευστό; Έχει θέση η ποίηση σε έναν κόσμο που κυριαρχείται ολοένα περισσότερο από τους νόμους της αγοράς; Μια φορά κι έναν καιρό, στην άκρη της πόλης, ήταν ένα μικρό εργοστάσιο που έφτιαχνε μηχανές ομίχλης και τα έβγαζε πέρα με δυσκολία εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Σε μια προσπάθεια να σώσουν το εργοστάσιό τους, ο εργοστασιάρχης και οι υπάλληλοί του αρχίζουν να πειραματίζονται, δημιουργώντας καταρράκτες από ομίχλη, φωσφωρίζουσες θάλασσες, μουσικούς καπνούς, πλανητικούς δακτύλιους, ομιχλώδη ομοιώματα διάσημων γλυπτών του Ροντέν, του Τζακομέττι, του Μπαίκλιν. Σύντομα, όλοι οι χώροι γεμίζουν καπνό. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι ένα αόρατο τρίο εγχόρδων, μια μπάντα που αιωνίως κάνει πρόβα στο εργοστάσιο: ο χρόνος σταματάει. Όταν καθαρίζει το τοπίο, τα πάντα έχουν εξαφανιστεί και το εργοστάσιο έχει κλείσει. Απομένουν μόνον οι ίδιες οι μηχανές, που εξακολουθούν να γεννάνε ομίχλη και ονειρεύονται να γίνουν κάποτε άνθρωποι.

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Thom Luz
Μουσική διεύθυνση: Mathias Weibel
Σχεδιασμός ήχου: Martin Hofstetter
Σχεδιασμός φωτισμού: Thom Luz – Tina Bleuler
Κοστούμια: Tina Bleuler, Kathaina Baldauf
Τεχνική διεύθυνση: Li Sanli
Φωτισμοί: Jens Seiler
Βοηθός σκηνοθέτη: Benjamin Truong

Παίζουν: Mathias Weibel, Mara Miribung, Samuel Streiff, Sigurður Arent Jónsson, Fhunyue Gao

Επικοινωνία: Ramun Bernetta
Διεύθυνση παραγωγής: Gabi Bernetta
Παραγωγή: Thom Luz και Bernetta Theaterproduktionen

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

23 Ιουνίου / Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές μετά την παράσταση.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019.

Πειραιώς 260 – Κτήριο Δ
23 Ιουνίου 2019    Κυριακή    20:00
24 Ιουνίου 2019    Δευτέρα    21:00
Εισιτήρια
Ζώνη Α: 25€ κανονικό | 20€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών
Ζώνη Β: 20€ κανονικό | 15€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών
Ζώνη Γ: 15€ κανονικό | 10€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών
Ανέργων: 5€ έκδοση εισιτηρίων μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ – Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
ΑμεΑ: 5€ κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr

«Η μικρή μας πόλη» στο θέατρο Λαμπέτη

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, τη θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου, τη σύμπραξη  ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με την συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της δραματικής σχολής «Ίασμος» δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης που αναδημιουργεί  μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές και αναδεικνύει την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί, ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με το ήθος του, τις δικές του δυνάμεις και τις αξίες του, στη δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου.

«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται.

Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουαϊλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Το δικό μας σινεμά» στο Θέατρο Άλσος

«Το δικό μας σινεμά», το θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και τις ευφάνταστες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, έρχεται στο ανακαινισμένο ιστορικό Θέατρο Άλσος.

Εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχα τραγούδια, χορός και 1.000 κοστούμια, μέσα σε ένα ευφάνταστο σκηνικό, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον ήχο και φώτα τελευταίας τεχνολογίας, δίνουν το στίγμα της παράστασης.

«Το δικό μας σινεμά», είναι η ιστορία κάποιων καλλιτεχνών που ξεκινάνε περίπου το 1955 όταν πια αρχίζει η μεγάλη άνοδος του κινηματογράφου, ζουν την μεγάλη δόξα της δεκαετίας του ’60 και ακολουθούν την πτώση του σινεμά στη δεκαετία του ’70.

O Πέτρος (Σπύρος Παπαδόπουλος) είναι πρωταγωνιστής του θεάτρου και κάνει τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ’50. Είναι παντρεμένος με τη Μιράντα (Κατερίνα Λέχου) η οποία είναι σταρ του θεάτρου και περιφρονεί το σινεμά αλλά κάνει και κάποιες ταινίες για να βγάζει χρήματα. Η Μιράντα έχει μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της, τη Δανάη (Ευγενία Σαμαρά).

Η Μαίρη (Δέσποινα Βανδή) είναι μια πετυχημένη τραγουδίστρια που στη δεκαετία του ’50 κάνει ρόλους σε ταινίες του άντρα της, Γιώργου (Κώστας Κόκλας) που είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Όταν ο Πέτρος και η Μαίρη συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια ταινία του Γιώργου αρχίζει μια ιστορία με έρωτες, ανταγωνισμούς, φιλοδοξίες και διαψεύσεις.

Η ιστορία αυτή κρατάει μέχρι το ΄77 τη χρονιά που πεθαίνει ο Φιλοποίμενας Φίνος και στην ουσία λήγει η ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Γύρω από αυτά τα τέσσερα πρόσωπα περιστρέφεται ένας ολόκληρος κόσμος από καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στα στούντιο της Φίνος Φιλμ.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Φεστιβάλ Κωμωδίας» τον Ιούνιο από τις θεατρικές ομάδες του Vault

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτό τον Ιούνιο στον Πολυχώρο Vαult, για να χαρίσουν το γέλιο μέσα από τρία Νεοελληνικά έργα, τεσσάρων σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Έξι θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια θα παρουσιάσουν έξι παραστάσεις από τις 1 έως τις 23 Ιουνίου. Δύο διαφορετικές εκδοχές για το έργο του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Ποια Ελένη;” , τρεις εκδοχές για τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ (σε διασκευή Δημήτρη Αγορά), και την κωμική εκδοχή της “Ψιλικατζούς” της Κωνσταντίνας Δελημήτρου (σε διασκευή Δημήτρη Καρατζιά).

Λίγα λόγια για τα έργα:

Ποια Ελένη;», του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε μια παράσταση – παρωδία, που καυτηριάζει μοναδικά την ομορφιά και τον έρωτα, διακωμωδώντας το μύθο της ωραίας Ελένης και τον Τρωικό Πόλεμο. Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης