Γιώργος Νταλάρας – Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης – Hakan Sensoy

Ο Γιώργος Νταλάρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Ηρώδειο δύο συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χακάν Σενσόυ. Είναι κάτι που «χρώσταγε» στο ελληνικό κοινό, μια και η πρώτη του συνεργασία με την τουρκική ορχήστρα παρουσιάστηκε πριν δυο χρόνια στη Σμύρνη, στο Κέντρο Τεχνών Ahmed Adnan Saygun, με τεράστια απήχηση σ’ ένα βαθιά συγκινημένο κοινό. Η συναυλία εντάχθηκε στην πολιτιστική συνεργασία των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, με τίτλο «Σμύρνη – Νέα Σμύρνη: γέφυρες πολιτισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο βραδιές στο Ηρώδειο περιλαμβάνουν επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών, μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από τη Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα. Στο τραγούδι συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού. Oι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Γανωσέλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα στις συνεργασίες του με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, όπου με τη συμφωνική ορχήστρα συμπράττει μια ομάδα από σπουδαίους Έλληνες σολίστες.

Μουσική διεύθυνση: Hakan Sensoy
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Γανωσέλης
Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία: Βαγγέλης Κουλούρης – Αντώνης Ζαχόπουλος
Φωτισμοί:  Γιάννης Μανιατάκος

Μουσικοί: Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης και οι σολίστες: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Γεδίκης (μπουζούκι), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας

Συμμετέχουν η Ασπασία Στρατηγού και η χορωδία “Μελωδοί” – Μουσική διεύθυνση Γιώργος Ζιάκας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

19 Ιουνίου 2019    Τετάρτη    21:00

20 Ιουνίου 2019    Πέμπτη    21:00

19 Ιουνίου 2019 – 20 Ιουνίου 2019

«Τρεις φόνοι…καμιά κηδεία» με τους Αποστολάκη, Πούλη, Μπιλάλη στο Βεάκειο Θέατρο

Η κωμωδία «Τρεις φόνοι…καμιά κηδεία» των Ron Clark & Sam Bobrick θα ανέβει στο Βεάκειο Θέατρο από τις 19 Ιουνίου 2019.

Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επισκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών – Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά – το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους.

Μια κωμωδία γεμάτη σασπένς, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστας Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).

Δείτε περισσότερα εδώ:

«Γιαννούλα η Κουλουρού» από τον Γιώργο Παπαγεωργίου στην Πειραιώς 260

Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Γιώργος Παπαγεωργίου, συμμετέχει εφέτος για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών, μεταφέροντας στη σκηνή μία συγκλονιστική πραγματική ιστορία. Μετά από τη μεγάλη θεατρική επιτυχία της παράστασης Αρίστος, που παίχτηκε για 2 συνεχόμενες χρονιές με διαρκή sold out και πραγματευόταν την ιστορία του Αριστείδη Παγκρατίδη, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης καταπιάνεται με ένα ακόμα πραγματικό και «ταλαιπωρημένο» πρόσωπο της ελληνικής ιστορίας.

Η Γιαννούλα

Η Γιαννούλα που γεννήθηκε το 1868 στην Άνω Πόλη της Πάτρας, πήρε το όνομά της από τα κουλούρια που πουλούσε. Ζούσε με τον καημό να παντρευτεί. Η ελαφριά νοητική υστέρηση που τη χαρακτήριζε, ήταν ένα από τα στοιχεία της προσωπικότητάς της που εκμεταλλεύτηκαν οι κάτοικοι της Πάτρας και άρχισαν να την περιπαίζουν. Στη συνέχεια, οι φάρσες σε βάρος της Γιαννούλας πήραν διαστάσεις «αστικής διαπόμπευσης» καθώς όλο και περισσότεροι από την τοπική κοινωνία της Πάτρας συμμετείχαν στα «δρώμενα» που στήνονταν για τους γάμους της Γιαννούλας με διάφορους υποψήφιους «γαμπρούς», οι οποίοι γάμοι φυσικά δεν έγιναν ποτέ.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στο Από Μηχανής Θέατρο

Το Από Μηχανής Θέατρο εγκαινιάζει για πρώτη φορά τον θεσμό «Summer Stock Theatre» για το καλοκαίρι του 2019 με κεντρική θεματική τον Αριστοφάνη.

Ένα έργο που με όπλο το χιούμορ μιλά ανοιχτά για την θέση των γυναικών, το δικαίωμα τους στην ισότητα και την διεκδίκηση της προσωπικής τους ταυτότητας σε καιρούς ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Οι γυναίκες τελώντας την μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, αποφασίζουν να τιμωρήσουν τον Ευριπίδη επειδή τις δυσφημίζει στα έργα του. Ο ίδιος ταραγμένος, προσπαθεί να αποτρέψει τον κίνδυνο αποστέλλοντας στην γιορτή τον Μνησίλοχο ντυμένο γυναικεία για να τον υπερασπιστεί. Αρχικά προσχηματικά επιτίθεται και εκείνος στον Ευριπίδη ωστόσο έπειτα προσπαθεί να τον υποστηρίξει λέγοντας πως είναι και οι ίδιες οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για πολλά περισσότερα από όσα τους προσάπτει ο τραγικός ποιητής. Αγανακτισμένες οι γυναίκες του Χορού, μαθαίνουν από τον Κλεισθένη πως κάποιος άνδρας με γυναικεία περιβολή κυκλοφορεί ανάμεσά τους. Ο Μνησίλοχος αποκαλύπτεται και κατηγορείται για παραβίαση τελετουργικών κανόνων ενώ παράλληλα ο Ευριπίδης στην προσπάθεια να σώσει τον υπερασπιστή του, εμφανίζεται στην γιορτή των Θεσμοφορίων και ζητά από τις γυναίκες να απελευθερώσουν τον Μνησίλοχο με την προϋπόθεση πως θα σταματήσει να τις κακολογεί.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Πάνος Λουκαΐδης
Βοήθος Σκηνοθέτη: Ειρήνη Πετράκη
Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος
Σκηνικά-Κοστούμια: Όλγα Σαλιώρα
Χορογραφίες: Χρυσηίδα Λιατζιβίρη
Μουσική: Άγγελος Καλογιάννης

Παίζουν:

Ευανθία Κιάκο, Γιώργος Δουργούτης, Σοφία Κεσίδου, Αγγελική Κιντώνη, Θωμάς Χαβιανίδης, Κωνσταντίνος Ψυχογιός, Μυρτώ Μπέρνχαρτ, Ειρήνη Τζαβάρα, Σοφία Κεσίδου.

Από Μηχανής Θέατρο

Τετάρτη    21:00
Παρασκευή    21:00
Κυριακή    21:00

«Η μικρή μας πόλη» στο θέατρο Λαμπέτη

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, τη θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου, τη σύμπραξη  ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με την συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της δραματικής σχολής «Ίασμος» δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης που αναδημιουργεί  μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές και αναδεικνύει την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί, ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με το ήθος του, τις δικές του δυνάμεις και τις αξίες του, στη δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου.

«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται.

Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουαϊλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

«Το δικό μας σινεμά» στο Θέατρο Άλσος

«Το δικό μας σινεμά», το θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και τις ευφάνταστες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, έρχεται στο ανακαινισμένο ιστορικό Θέατρο Άλσος.

Εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχα τραγούδια, χορός και 1.000 κοστούμια, μέσα σε ένα ευφάνταστο σκηνικό, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον ήχο και φώτα τελευταίας τεχνολογίας, δίνουν το στίγμα της παράστασης.

«Το δικό μας σινεμά», είναι η ιστορία κάποιων καλλιτεχνών που ξεκινάνε περίπου το 1955 όταν πια αρχίζει η μεγάλη άνοδος του κινηματογράφου, ζουν την μεγάλη δόξα της δεκαετίας του ’60 και ακολουθούν την πτώση του σινεμά στη δεκαετία του ’70.

O Πέτρος (Σπύρος Παπαδόπουλος) είναι πρωταγωνιστής του θεάτρου και κάνει τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ’50. Είναι παντρεμένος με τη Μιράντα (Κατερίνα Λέχου) η οποία είναι σταρ του θεάτρου και περιφρονεί το σινεμά αλλά κάνει και κάποιες ταινίες για να βγάζει χρήματα. Η Μιράντα έχει μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της, τη Δανάη (Ευγενία Σαμαρά).

Η Μαίρη (Δέσποινα Βανδή) είναι μια πετυχημένη τραγουδίστρια που στη δεκαετία του ’50 κάνει ρόλους σε ταινίες του άντρα της, Γιώργου (Κώστας Κόκλας) που είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Όταν ο Πέτρος και η Μαίρη συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια ταινία του Γιώργου αρχίζει μια ιστορία με έρωτες, ανταγωνισμούς, φιλοδοξίες και διαψεύσεις.

Η ιστορία αυτή κρατάει μέχρι το ΄77 τη χρονιά που πεθαίνει ο Φιλοποίμενας Φίνος και στην ουσία λήγει η ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Γύρω από αυτά τα τέσσερα πρόσωπα περιστρέφεται ένας ολόκληρος κόσμος από καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στα στούντιο της Φίνος Φιλμ.

Δείτε περισσότερα εδώ

«mēta – Φιλονικία» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Στον φαντασιακό κόσμο κάποιας πριγκιπικής αυλής, τίθεται το ερώτημα ανάμεσα σε έναν Πρίγκιπα και μία νεαρή Κόμισσα για το αν οι άντρες ή οι γυναίκες έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα της απιστίας στον έρωτα. Ο πρίγκιπας αποκαλύπτει πως το ίδιο ερώτημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον πατέρα του, ο οποίος αποφάσισε να λύσει την απορία του μέσω ενός πειράματος, με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που από βρέφη ανατράφηκαν χωριστά, δίχως να έχουν επαφή με άλλα όντα πέρα από δύο ορισμένους από τον ίδιο, υπηρέτες – παιδαγωγούς. Ο Πρίγκιπας αποφασίζει, λοιπόν, να “βγάλει” στον “πραγματικό” κόσμο αυτά τα τέσσερα παιδιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σχέσεις που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, καθώς εκείνα θα απαντούν σε ένα ερώτημα που δεν τους έχει ποτέ τεθεί.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σταματίου

Ερμηνεύουν:

Κωνσταντίνος Μπιμπής & Μυρτώ Γκώνη (video), Αθηνά Τσιλύρα & Σαμουήλ Ακίνολα (φωνή), Νάστια Βραχάτη, Ντίνος Γκελαμέρης, Δήμητρα Τσόκανου, Αλέξανδρος Παυλίδης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens 11 2019.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Φεστιβάλ Κωμωδίας» τον Ιούνιο από τις θεατρικές ομάδες του Vault

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτό τον Ιούνιο στον Πολυχώρο Vαult, για να χαρίσουν το γέλιο μέσα από τρία Νεοελληνικά έργα, τεσσάρων σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Έξι θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια θα παρουσιάσουν έξι παραστάσεις από τις 1 έως τις 23 Ιουνίου. Δύο διαφορετικές εκδοχές για το έργο του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Ποια Ελένη;” , τρεις εκδοχές για τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ (σε διασκευή Δημήτρη Αγορά), και την κωμική εκδοχή της “Ψιλικατζούς” της Κωνσταντίνας Δελημήτρου (σε διασκευή Δημήτρη Καρατζιά).

Λίγα λόγια για τα έργα:

Ποια Ελένη;», του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε μια παράσταση – παρωδία, που καυτηριάζει μοναδικά την ομορφιά και τον έρωτα, διακωμωδώντας το μύθο της ωραίας Ελένης και τον Τρωικό Πόλεμο. Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης