«Το θηρίο στη ζούγκλα» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Ο μετρ του ψυχολογικού δράματος παρακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού και το φόβο του απέναντι στη ζωή, στην εμπειρία, στα πάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Έχετε το προαίσθημα πως θα σας συμβεί κάτι βίαιο; -Το γεγονός αυτό καθαυτό θα μου φανεί φυσικό.
-Φοβάστε; -Αν με συντροφέψετε στην αναμονή μου θα το διαπιστώσετε.

Αυτή είναι η αρχή μιας ιδιόμορφης φιλίας ανάμεσα στον Τζον Μάρτσερ και στη Μαίη Μπάρτραμ. Ένα μυστικό που τους ενώνει και απομακρύνει συνάμα, αποτελεί την αφετηρία της σύμπλευσής τους. Μα η μάχη ενάντια στο “Θηρίο” είναι ατομική και ο καθένας επιβιώνει με τα δικά του όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: JAM
Κείμενο: Henry James
Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παύλου, Μαρία Μαγκάβαλη
Σκηνικά: Ρένια Φραγγέα
Κοστούμια: Ρένια Φραγγέα
Μουσική: Δημήτρης Σουκαράς
Φωτισμοί: Γιώργος Παύλου
Κίνηση: Σοφία Δανάη Βορβίλα
Φωτογραφίες: Πέγκυ Θεοδωρόγιαννη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρένια Φραγγέα
Trailer παράστασης: Νικήτας Φουστέρης

Ερμηνεύουν:

Μαρία Μαγκάβαλη, Γιώργος Παύλου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens 11 2019.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου – Yuja Wang – Gustavo Gimeno στο Ηρώδειο

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου ιδρύθηκε το 1933 και σήμερα απαρτίζεται από 98 μουσικούς, καταγόμενους από περισσότερες από 20 χώρες. Με πλήθος βραβείων στην πορεία της (Grammy Award, Grand Prix Charles Cros, Preis der deutschen Schallplattenkritik, BBC Music Choice, Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique κ.ά), η ορχήστρα έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Αναπτύσσει επίσης δυναμική δράση με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους και με παραστάσεις σε σχολεία και νοσοκομεία. Υπό τη διεύθυνση του Γκουστάβο Χιμένο, που διανύει την τέταρτη θητεία του, έχει δώσει έμφαση στην ευρύτητα του ρεπερτορίου της.

Η σπουδαία Κινέζα πιανίστρια Γιούτζα Γούανγκ ανακηρύχτηκε Artist in Residence στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου για την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019. Το άστρο της Γούανγκ ανέτειλε το 2007, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάρτα Άργκεριχ (με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης), και στη συνέχεια κατέκτησε το κοινό με τη δεξιοτεχνία και την καθηλωτική ερμηνεία της.

Το πρόγραμμα της μοναδικής αυτής σύμπραξης που θα είναι και η πρώτη μεγάλη συναυλία κλασικής μουσικής στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει στο α΄ μέρος τα έργα Τρικυμία, συμφωνική φαντασία (Εισαγωγή, έργο 18 σε φα ελάσσονα του Τσαϊκόφσκι και Γαλάζια ραψωδία του Τζωρτζ Γκέρσουιν ενώ στο β΄ μέρος το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 (σε φα μείζονα, έργο 102) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και το Πουλί της φωτιάς – Σουίτα του Στραβίνσκι. Η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λουξεμβούργου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδείας Konzertdirektion Schmid.

Πρόγραμμα:

• Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)
Η τρικυμία: Φαντασία – Εισαγωγή για ορχήστρα σε φα ελάσσονα, έργο 18 (1873)
Andante con moto — Allegro moderato
• George Gershwin (1898-1937)
Γαλάζια ραψωδία
• Διάλειμμα
• Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975)
Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα σε φα μείζονα, έργο 102
Allegro r>Andante
Allegro
• Ίγκορ Στραβίνσκι (1882-1971)
Το πουλί της φωτιάς, σουίτα (1919)

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)
Διονυσίου Αρεοπαγίτου

17 Ιουνίου 2019
21:00
Εισιτήρια

Διακεκριμένη Ζώνη: 100€ κανονικό
Ζώνη Α: 80€ κανονικό
Ζώνη Β: 50€ κανονικό
Ζώνη Γ: 40€ κανονικό
Άνω Διάζωμα: 28€ κανονικό | 15€ φοιτητικό, ανέργων, 65+ (διαθέσιμα μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ – Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)
ΑμεΑ: 15€ κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr

«Ρολόι από άμμο» στο  «Ξενοδοχείο «Μπάγκειον»

Το «Ρολόι από άμμο» είναι μια παράσταση βασισμένη και εμπνευσμένη από το έργο του πεζογράφου, δοκιμιογράφου, ποιητή και μεταφραστή, Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Πρόκειται για μια απόπειρα να παρουσιαστούν επί σκηνής τα βασικά νοήματα και θέματα που διατρέχουν το σπουδαίο έργο του Αργεντινού συγγραφέα, δοσμένα σε μια ατμόσφαιρα ονειρική και συμβολική, όπου πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λόγος.

Οι 3 ηθοποιοί της παράστασης στο μεγαλύτερο μέρος της υποδύονται τον ίδιο τον Μπόρχες, σε 3 διαφορετικές ηλικίες. Το κείμενο συμπληρώνουν σύντομες αναφορές στο έργο άλλων λογοτεχνών, επιλεγμένων με κριτήριο την εκλεκτική τους συγγένεια με τον Μπόρχες.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αντρέας Μαντάς
Δραματουργική Επεξεργασία: Αντρέας Μαντάς – Τίνα Παππά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωστής Χριστοδούλου
Σχεδιασμός Φώτων: Γιώργος Βελισσάριος
Σχεδιασμός ‘Ηχου: Κώστας Γκόντας
Κολάζ: Emanuele Balzani (Alexandre Skinas Gallery)
Ενδυματολόγος: Νίκη Παγιατάκη
Εικαστικό αφίσας: Στέφανος Ρόκος
Video παράστασης: Αντώνιος Παπαντωνίου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Βελισσάριος
Διασκευή “Johnny Guitar”: Nalyssa Green
Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Μαντάς

Παίζουν:

Φώτης Αρμένης (Μπόρχες Α), Χρήστος Καρνάκης (Μπόρχες Β – Παράκελσος), Αντρέας Μαντάς (Μπόρχες Γ – Μαθητής).

Στα ηχογραφημένα αποσπάσματα λόγου ακούγονται οι:

Κώστας Βασαρδάνης, Σπύρος Βραχωρίτης, Ιωάννα Παππά, Χρίστος Τσάγκας.

Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”

17 Ιουνίου 2019    Δευτέρα    21:30
18 Ιουνίου 2019    Τρίτη    21:30
24 Ιουνίου 2019    Δευτέρα    21:30
25 Ιουνίου 2019    Τρίτη    21:30
1 Ιουλίου 2019    Δευτέρα    21:30
2 Ιουλίου 2019    Τρίτη    21:30
11 Ιουνίου 2019 – 2 Ιουλίου 2019

«Η Ιστορία της Ελλάδας – Αλλιώς» με τον Σίλα Σεραφείμ στο Θέατρο Χυτήριο

Ο Σίλας Σεραφείμ επιστρέφει με την ανατρεπτική παράσταση standup comedy, «Η Ιστορία του ελληνικού Έθνους – Αλλιώς».

Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων.

Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-up comedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια sold out παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της, τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον) κι από κει και μετά στο μικρό Παλλάς μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα παίχτηκε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε στους φοιτητές.

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Πολυχώρος Χυτήριο

Δευτέρα

21:00

17 Ιουνίου 2019

Δευτέρα

21:00

24 Ιουνίου 2019

Δευτέρα

21:00

3 Ιουνίου 2019 – 24 Ιουνίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση: 8€

Ερπετό γλυκόπικρο στο Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου και για οκτώ παραστάσεις, το Πεδίον του Άρεως μετατρέπεται σ’ ένα πεδίο για μια σύγχρονη τελετουργία ερωτικής ενδυνάμωσης. 

«Δεν ήτανε ανάγκη βασίλισσα να με κάνεις του Περού. Ανάγκη ήτανε να σκύψεις από πάνω μου, να δω στα μάτια σου εκείνα τα δυο φωσάκια. Φωσάκια που λένε ότι είμαι τ’ ονειρεμένο σου νησί στην Ωκεανία, ξωτικό, πρωτόγονο, ηλιοπλημμυρισμένο…»

Πώς οι γυναίκες βιώνουν τον κύκλο του έρωτα και πώς επι-βιώνουν απ’ αυτόν;

«Όμως το ξέρω πως δε γίνεται ποτέ κανείς να ελπίζει σε ολάκαιρη την ευτυχία· ένα μικρό μερίδιο να προσδοκάει μονάχα· κει που δεν το περιμένει…»

Το κοινό παρακολουθεί την ιδιότυπη δοκιμασία μιας ομάδας γυναικών κατά τη διάρκεια μιας περιπατητικής περφόρμανς χτισμένης πάνω στην ποίηση της Σαπφούς, της Μάτσης Χατζηλαζάρου και της Τζένης Μαστοράκη.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Φεστιβάλ Κωμωδίας» τον Ιούνιο από τις θεατρικές ομάδες του Vault

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτό τον Ιούνιο στον Πολυχώρο Vαult, για να χαρίσουν το γέλιο μέσα από τρία Νεοελληνικά έργα, τεσσάρων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών.

Έξι θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια θα παρουσιάσουν έξι παραστάσεις από τις 1 έως τις 23 Ιουνίου. Δύο διαφορετικές εκδοχές για το έργο του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Ποια Ελένη;” , τρεις εκδοχές για τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ (σε διασκευή Δημήτρη Αγορά), και την κωμική εκδοχή της “Ψιλικατζούς” της Κωνσταντίνας Δελημήτρου (σε διασκευή Δημήτρη Καρατζιά).

Λίγα λόγια για τα έργα:

Ποια Ελένη;», του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε μια παράσταση – παρωδία, που καυτηριάζει μοναδικά την ομορφιά και τον έρωτα, διακωμωδώντας το μύθο της ωραίας Ελένης και τον Τρωικό Πόλεμο. Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης