Encardia «Στα βήματα της ψυχής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πέντε μουσικοί και οκτώ χορευτές συνθέτουν μια νέα και πρωτότυπη παράσταση με τα χρώματα, τα πάθη, τους έρωτες και τις χαρές της ζωής. Τραγούδια και μουσικές με αφετηρία τις ελληνόφωνες περιοχές του ιταλικού Νότου, και πάντα με τη σύγχρονη και ανανεωτική ματιά των Encardia. Χοροί άλλοτε εκστατικοί και άλλοτε αφαιρετικοί, αλλά πάντοτε μέσα στα απροσδόκητα παιχνίδια κάθε ανθρώπινης ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσικό σύνολο Εncardia

Χορευτικό σύνολο Βallo del Μondo

Επιμέλεια μουσικής-ενορχηστρώσεις: Βαγγέλης Παπαγεωργίου
Διδασκαλία χορών: Κωνσταντίνα Καλκάνη, Γιάννα Χαμαλέλη
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Δάφνη Σταθάτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή.
Διοργάνωση: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2107282333

13 Μαΐου 2019

20:00

Εισιτήρια

Φοιτητές: 7€
Ζώνη Γ: 12€
Ζώνη Β: 22€
Ζώνη Α: 32€
Διακεκριμένη Ζώνη: 45€

«Η φαλακρή τραγουδίστρια» στο Θέατρο Τέχνης

Η Σοφία Μαραθάκη και η Ομάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ παρουσιάζουν στις 13 Μαΐου 2019  το έργο που ουσιαστικά καθιέρωσε το θέατρο του παραλόγου.

Γραμμένο το 1948, το έργο Η φαλακρή τραγουδίστρια μοιάζει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς σατιρίζει θέματα όπως η ισοπέδωση της ατομικής ταυτότητας, η καθολική αποξένωση και η αυτοματοποίηση της συμπεριφοράς. Η υπόθεση του έργου, διαδραματίζεται σ’ ένα αγγλικό αστικό σαλόνι όπου το ζεύγος Σμιθ συναντά το ζεύγος Μάρτιν, λίγο πριν εισβάλλει στην κουβέντα η υπηρέτρια του σπιτιού αλλά και ένας απρόσκλητος πυροσβέστης.

Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη

Παίζουν:

Κος Σμιθ: Μάριος Παναγιώτου
Κα Σμιθ: Φωτεινή Παπαχριστοπούλου
Κος Μαρτέν: Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου
Κα Μαρτέν: Μαρία Παρασύρη
Μαίρυ: Σοφία Μαραθάκη
Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής: Κωνσταντίνος Μωραἴτης

Δείτε περισσότερα εδώ

«Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία του πρώτου μέρους των «Μαθημάτων Πολέμου», της sold-out παράστασης που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και ανέβηκε πρόσφατα στην Αίθουσα «Γιεχούντι Μενουχίν» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται, καθημερινά στις 9 μ.μ.  από τις 7 έως τις 14 Μαΐου -εκτός του Σαββάτου 11 Μαΐου, το δεύτερο μέρος της πρωτότυπης δραματοποιημένης απόδοσης της Ιστορίας του Θουκυδίδη [Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα].

Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη. Ιστορικός σύμβουλος είναι  η Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Λιγνάδης, Grace Nwoke, Βασίλης Αθανασόπουλος, Εβίτα Ζημάλη, Ανδρέας Καρτσάτος, Λάμπρος Κωνσταντέας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Συναυλία κατά της φτώχειας με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Συναυλία κατά της φτώχειας διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 19:00 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς για την ενίσχυση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου και των συσσιτίων. 

Θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες οι οποίοι θα ενώσουν τις φωνές τους με σκοπό την στήριξη του πολυσχιδούς φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μητρόπολις Πειραιώς σε καθημερινή βάση προσφέρει περίπου 7.500 μερίδες φαγητού σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Ανθρωποφύλακες» στο Θέατρο Τέχνης

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης ανεβαίνει το έργο «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Οι Ανθρωποφύλακες του Περικλή Κοροβέση αποτελούν βιβλίο ορόσημο, αφού είναι η πρώτη μαρτυρία που τυπώθηκε και κυκλοφόρησε διεθνώς κάνοντας γνωστή την πρακτική βασανισμών που ακολουθούσε το καθεστώς των συνταγματαρχών έναντι των αντιφρονούντων. Μια οργανωμένη άνωθεν πρακτική που στόχευε στον πλήρη εξευτελισμό των συλληφθέντων, σωματικά και ψυχικά. Η σκληρότητα της περιγραφής των βασανισμών στην ταράτσα της Μπουμπουλίναςισορροπεί με την λογοτεχνική αφήγηση του Κοροβέση, απόρροια της καλλιτεχνικής του ιδιότητας.

Παίζουν οι: Νέστωρ Κοψιδάς, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ελένη Ζαχοπούλου, Άρης Λάσκος.

Δείτε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης