Συναυλίες, χορός και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν αυτήν την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

Jazz Chronicles Sugahspank! & The Swing Shoes feat. Irene Dimopoulou στο ΚΠΙΣΝ

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes βρίσκουν τους παλιούς τους συνοδοιπόρους, την Ειρήνη Δημοπούλου και τον Νίκο Ζωγράφο και έρχονται να μας παρουσιάσουν μια αναδρομή στη δεκάχρονη πορεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ΚΠΙΣΝ θα δώσουν την τελευταία τους συναυλία για το φετινό καλοκαίρι, παρουσιάζοντας ένα εκτεταμένο σετ-πάρτι με την Ειρήνη Δημοπούλου και τον Νίκο Ζωγράφο, αμέσως μετά την κοινή εμφάνισή τους στο Kulturfestival Gräfelfing του Μονάχου.

Συντελεστές:

Sugahspank!, τραγούδι
Ειρήνη Δημοπούλου, τραγούδι
Άδωνις Γουλιέλμος, κιθάρα
Γιώργος Κούτρας, κιθάρα, slide κιθάρα
Πάνος Τομαράς, μπάσο
Φοίβος Κουντουράκης, ντραμς
Νίκος Ζωγράφος, ντραμς
Ιάκωβος Κρόκος, φυσαρμόνικα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

3 Αυγούστου 2018
21:00
Είσοδος ελεύθερη


Σαββέρια Μαργιολά – Θοδωρής Κοτονιάς στα Λιπάσματα

Έχοντας συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο πετυχημένης συνεργασίας, ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Σαββέρια Μαργιολά επιστρέφουν στον τόπο από όπου ξεκίνησε η συνεργασία τους. Την Παρασκευή 3 Αυγούστου ανταμώνουν εκ νέου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, και μας προσκαλούν σε ένα μελωδικό ταξίδι στο συναίσθημα με τραγούδια δικά τους, όπως τα «Κλειδιά» και «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» και τραγούδια δημιουργών που θαυμάζουν, φτάνοντας μέχρι την καρδιά της παράδοσης.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Μάριος Μούρμουρας (επιμέλεια / κιθάρες),
Νίκος Πασσαλίδης (μπουζούκι / λαούτο),
Ιάσονας Κτενάς (βιολί),
Μάνος Αναγνωστόπουλος (μπάσο)
Σπύρος Καραμήτσος (τύμπανα)

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα».

3 Αυγούστου 2018

21:30

Είσοδος ελεύθερη.
Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Τόνι Σφήνος «Disco night» στο Γήπεδο Μπάσκετ του Άλσους Βεΐκου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018 «Παρέα με τ’ αστέρια».

Άλσος Βεΐκου

Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

3 Αυγούστου 2018
21:00
Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.

Tai Chi για προχωρημένους – Πρόγραμμα Αυγούστου

Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Παρασκευή 03, 10, 17, 24, 31/08 | 19.00-20.15
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Παρασκευή 19:00 – 20:15
3 Αυγούστου 2018 – 31 Αυγούστου 2018
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

«Από το γάμο στο διαζύγιο;» του Ζωρζ Φευντώ στη Σαρωνίδα

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» παρουσιάζει την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Από το γάμο στο διαζύγιο;» που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη».

Το κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων. Ο Φεϋντώ οδηγεί την κωμική φάρσα σε μια αριστουργηματική μορφή.

Στο πρώτο μονόπρακτο «Η εφτάψυχη πεθερά» ο σύζυγος γυρνάει από ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, αργά στο σπίτι του και επαινεί το στήθος της μεταμφιεσμένης «Διηάνειρας». Αυτό είναι αρκετό για να ξεσπάσει ανάμεσα σ΄ αυτόν και τη γυναίκα του ένας καυγάς περί του ωραιότερου στήθους. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχεται και η είδηση μες τα μαύρα μεσάνυχτα ότι πέθανε η πεθερά του. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο δεύτερο μονόπρακτο «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη», ο σύζυγος, κατασκευαστής πορσελάνινων δοχείων νυκτός, περιμένει σπίτι του έναν προμηθευτή του Στρατού, ευελπιστώντας σε μια μεγάλη παραγγελία δοχείων νυκτός για το Στρατό. Η γυναίκα του βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας επειδή ο γιος τους έχει δυσκοιλιότητα και δεν θέλει να πάρει το καθαρτικό σιρόπι. Επειδή θεωρεί ότι ο σύζυγός της αδιαφορεί για την υγεία του παιδιού τους, «συμμαχεί» με τον καλεσμένο τους και τον βάζει να πιει το καθαρτικό ώστε να παραδειγματίσει τον μπέμπη. Ο σύζυγος προσπαθεί να προστατέψει τον καλεσμένο του και η σύζυγός του έξαλλη του επιτίθεται, λέγοντας ότι δεν αξίζει να προστατεύει έναν γνωστό «κερατά». Από κει και κάτω όλα ανατρέπονται καθώς στο σπίτι φτάνει και η σύζυγος του «κερατά» με τον εραστή της.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Λιακοπούλου Βίκυ
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης-Χορογραφίες: Κική Μπάκα
Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολίνα Καραθύμιου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Make-Up Φωτογράφισης: Νελίτα Λυκούρα

Πρωταγωνιστούν:

Κώστας Αποστολάκης, Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
μαζί τους οι: Ειρήνη Κουτρουμάνου, Δημήτρης Τσικούρας.

Διάρκεια: 120 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τριανόν Cinemax

Κεφαλληνίας 4 Τηλέφωνο: 22910 54097

3 Αυγούστου 2018

21:00

Εισιτήρια
Κανονικό: 12€
Μειωμένο (φοιτητικό): 8€

Ομαδικά – πολύτεκνοι – άνεργοι: 5€


«Πανικός στο υπουργείο» στο καλοκαιρινό θέατρο Λαμπέτη

Ο Άκης (Μάριος Αθανασίου) είναι ο νέος υπουργός Παιδείας. Ονειροπαρμένος και μονίμως εκτός πραγματικότητας, δεν κάνει βήμα χωρίς την πιστή συνεργάτιδά του και διευθύντρια του υπουργείου, Νίκη (Μαριάννα Τουμασάτου). Παντρεμένη με τη δουλειά της, η Νίκη δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η ζωή της περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από τον προϊστάμενό της και την κόρη της, την οποία μεγάλωσε μόνη της και την οποία ελπίζει μελλοντικά να «βολέψει» στο υπουργείο.
Δυστυχώς για εκείνη, τα τρία πρόσωπα που αποτελούν τους πυλώνες της ζωής της έχουν αποφασίσει να την τρελάνουν. Ο υπουργός της είναι ερωτευμένος και οι προσπάθειές του επικεντρώνονται στο πως θα αποφύγει τη γυναίκα του. Η κόρη της, η Σάρα (Στέλλα Κοσμοπούλου), ένα πανέξυπνο αλλά κακομαθημένο παιδί, δεν εννοεί να υποκύψει στις επιθυμίες της μητέρας της και επιδιώκει να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο πατέρας της, ο Κώστας (Κώστας Βουτσάς), επιμένει να κυνηγάει τον ποδόγυρο, παρά τα χρόνια του, και δεν την αφήνει σε ησυχία. Όσο για την σύζυγο του υπουργού (Άννα Μενενάκου), αυτή βγάζει σπυριά και μόνο με το άκουσμα του ονόματος της Νίκης.
Όμως την χαριστική βολή στο σύμπαν της Νίκης θα δώσει ο Γιαννάκης (Ορφέας Παπαδόπουλος), ο ωραίος κλητήρας που θα ανατρέψει κάθε σχέδιο το οποίο έχει καταστρώσει η Νίκη.
Η κωμωδία των Jean Franco και Guillaume Mélanie έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2009 και γνώρισε από την πρώτη στιγμή καταπληκτική επιτυχία.
Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Χατζηανδρέου

Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κώστας Βουτσάς, Ορφέας Παπαδόπουλος, Άννα Μενενάκου, Στέλλα Κοσμοπούλου.

Πανικός στο υπουργείο, καλοκαιρινό θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, από 6 Ιουλίου.
Τιμές εισιτηρίων: Θέσεις με τραπεζάκι 20€, γενική είσοδος 16€, φοιτητικό – παιδικό – ΑΜΕΑ 12€.
Tαμείο του θεάτρου τηλ. 210 6457086.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης