Τον πολιτισμό σε κάθε σπίτι της πρωτεύουσας «φέρνει» ο Δήμος Αθηναίων μέσα από πρωτοβουλίες και προγράμματα του Δικτύου του Athens Culture Net, της «Τεχνόπολης» και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του (ΟΠΑΝΔΑ).

Μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΝΔΑ προσφέρει δωρεάν online παρακολούθηση στις τρεις οπερέτες που ανέβηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων μας ταξιδεύει στην «Αθήνα» του Μάνου Χατζιδάκι. Το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net προσφέρει στο κοινό μέσα από την ιστοσελίδα του και από το προφίλ του στο Facebook, όλες τις εκθέσεις, συλλογές, ψηφιακές περιηγήσεις, διαλέξεις, κείμενα, ταινίες, παραστάσεις των πολιτιστικών φορέων – μελών του Δικτύου – και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η Art Athina «προσφέρουν» έναν ψηφιακό περίπατο στις γκαλερί για να συστήσουν στους διαδικτυακούς επισκέπτες τα έργα των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν, με στιγμιότυπα από τις εκθέσεις που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτή την περίοδο, εικόνες από τα εργαστήρια των καλλιτεχνών και νοερά ταξίδια στα μονοπάτια της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας.

Επίσης, η αγαπημένη δράση «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» συνεχίζεται λόγω κορωνοϊού στα social media με τον τίτλο «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου: Μένουμε Σπίτι Παρέα με τους Συγγραφείς». Μέχρι σήμερα στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει ήδη τεράστια απήχηση στο κοινό, συμμετέχουν οι (αλφαβητικά): Κώστας Ακρίβος, Πάνος Αμυράς, Θοδωρής Γκόνης, Στέφανος Δάνδολος, Αγγελική Δαρλάση, Τασούλα Επτακοίλη, Λευτέρης Καντζίνος, Εύα Μαθιουδάκη, Παυλίνα Μάρβιν, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μοδινός, Μαρία Παπαγιάννη, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Αλέξης Σταμάτης, Άρης Σφακιανάκης, Δημήτρης Σωτάκης, Έρση Σωτηροπούλου, Αλεξάνδρα Τράντα (για τον Μένη Κουμανταρέα), Φωτεινή Τσαλίκογλου, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Χρήστος Χρυσόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης