Αναΐς Βάθη – Βρυξέλλες

O Έλληνας μουσικός παραγωγός Padé με καταγωγή από την Κρήτη υπογράφει τη νέα του συνεργασία με τον Τούρκο παραγωγό Murat Salman. Ο Παντελής Λουπασάκης όπως και είναι  το πραγματικό του όνομα έχει ήδη αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι ο διάσημος dj και παραδωγός KHSMR δήλωσε ζωντανά  τον θαυμασμό του μέσα από την διαδικτυακή εκπομπή του για τη μουσική του νεαρού καλλιτέχνη και το τραγούδι The Olive, προτείνοντάς του ένα μουσικό συμβόλαιο, διαβατήριο για τη διεθνή του καριέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eφέτος κάνει τη νέα του εμφάνιση με το τραγούδι Time Flies από την Spinnin Records σε ήχους που παντρεύουν Ανατολή και Δύση. Είναι μία ελληνοτουρκική σύμπραξη μεταξύ δύο καλλιτεχνών που υπόσχονται πολλά στο διεθνές μουσικό στερέωμα της Deep House μουσικής. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Murat Salman είναι ένα νέο ταλέντο από την Τουρκία, τη χώρα που τον ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό στον ήχο του. Το 2014-2017, έκανε μια σταθερή είσοδο στη σκηνή παίρνοντας τεράστιες κριτικές από τους Tiesto, Steve Aoki, Ummet Ozcan, Dannic, VINAI και πολλούς άλλους. Η επιτυχία των πρώτων του κομματιών τον ενθάρρυνε να συνεχίσει αυτό το είδος μουσικής, και σήμερα συνεργάζεται με τις καλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της αγοράς, Ultra Music και Mixmash. Σήμερα, ο Murat είναι κλειδωμένος στο στούντιο του, διαμορφώνοντας ολοκαίνουργια κομμάτια για να κατακτήσει ακόμα μία φορά το κοινό και τη διεθνή σκηνή.

Παντελή, πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον διάσημο γείτονα παραγωγό;

Με τον Μουράτ γνωριστήκαμε την περασμένη χρόνια όταν και πραγματοποίησε μια διασκευή του «The Olive ». Γενικά έχουμε κάποια κοινά στοιχεία στην αισθητική μας πάνω στην μουσική, γι αυτό και κολλήσανε τα στυλ μας. Κάναμε μια πρώτη επίσημη συνεργασία με ενα House κομμάτι το « Sydance », που επίσης κυκλοφόρησε απο την Spinnin Records, και μετά απο αυτό γεννήθηκε το « Time Flies » το οποίο μέχρι στιγμής στηρίζεται πολύ απο την Τουρκία και απο άλλες βαλκανικές χώρες.

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα κοινά στοιχεία της ελληνικής με την τούρκικη μουσική;

Θεωρώ ότι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία που προέρχονται απο το κοινό μας παρελθόν, από εκεί και πέρα κάθε λαός έχει την δική του μουσική ταυτότητα.

Προσωπικά, μου αρέσει να ανακατεύω ήχους ανατολής και δύσης, παραδοσιακές μελωδίες με ηλεκτρονικούς ρυθμούς. Αυτή η αντίλειψη είναι που μας ένωσε με τον Μουρατ και που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε το « Time Flies ». 

Η μουσική ενώνει ότι η πολιτική χωρίζει. Τι έχεις να πεις στο ελληνοτουρκικό κοινό που σας παρακολουθεί; Τι σχόλια λαμβάνεις από τους γείτονες;

Είμαστε δύο άνθρωποι που αγαπάνε τη χώρα τους, αλλά είμαστε κυρίως άνθρωποι που αγαπάνε τη μουσική. Τα σχόλια είναι άκρως θετικά, το μόνο που μας ζητάνε είναι να κάνουμε κι άλλα τέτοια κομμάτια και γι αυτούς που μας παρακολουθούν έχω να πω ότι έρχονται κι άλλα πολλά!

Θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με τον Murat Salman;

Σίγουρα! Με τον Μουράτ, αν και διαδικτυακά, έχουμε γίνει καλοί φίλοι και επαγγελματικά ταιριάζουμε πολύ. Αυτή είναι μόνο η αρχή!

Έχεις σκεφτεί να κυκλοφορήσεις δουλειές σου σε ελληνικά ραδιόφωνα;

Ναι γενικά μου αρέσει να ασχολούμαι με διάφορα είδη μουσικής και όχι να περιορίζομαι σε ένα είδος. Όπως γνωρίζετε, έχω ήδη κάνει την εμφάνισή μου στο παρελθόν με τον Claydee και πιο πρόσφατα με το κομμάτι μου «Kizawa ».

Όσον αφορά το ελληνικό ρεπερτόριο, συνεργάστηκα με την Panic Records για τις διασκευές του κομματιού «Όνειρο μου» της Γιάννας Τερζή και του «Γιατί» από τις Μέλισσες. Από κει και πέρα υπάρχουν διάφορες συνεργασίες στα σκαριά με Έλληνες λαϊκούς καλλιτέχνες αλλά και με πιο παραδοσιακούς!

Πρόσφατα ακούσαμε το πετυχημένο σου remix για το τραγούδι «Γιατί» και το συγκρότημα Μέλισσες. Πες μας δυο λόγια για αυτήν τη συνεργασία. 

Με τον καλό μου φίλο και συνεργάτη Livin-R θέλαμε να βάλουμε τη δική μας κρητική πινελιά κάνοντας το κομμάτι λίγο πιο δυναμικό και χορευτικό. Όταν λοιπόν οι Μέλισσες άκουσαν τον ήχο της λύρας το λάτρεψαν αμέσως.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης