Ο Όζι Όσμπορν απέτισε φόρο τιμής στον Έντι Βαν Άλεν, ο οποίος πέθανε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Ολλανδο-Αμερικανός μουσικός, κιθαρίστας του γκρουπ της χαρντ ροκ «Van Halen», πέθανε μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των πολλών μουσικών που απέτισαν φόρο τιμής στον θρυλικό κιθαρίστα από τότε που ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου του, ήταν ο Όζι Όσμπορν, ο οποίος ανέφερε στο Rolling Stone τις αναμνήσεις του από τις περιοδείες με τους «Van Halen» και τον μεγάλο θαυμασμό του για τον εκλιπόντα μουσικό.

«Η τελευταία φορά που πέρασα χρόνο με τον Έντι ήταν στην τελευταία επίσημη περιοδεία των Black Sabbath που έκανα το 1979, όταν άνοιξαν για εμάς» θυμήθηκε ο Όσμπορν. «Ήταν τόσο καλοί. Περνούσαμε τόσο διασκεδαστικά. Κάθε φορά που έβλεπα τον Έντι Βαν Άλεν, ήταν διασκεδαστικά» είπε.

«Θυμάμαι ότι είδα τον Έντι να κάνει αυτό το finger -tapping (τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα) και ήταν η πρώτη φορά που είδα ποτέ κάποιον να το κάνει. Ακριβώς όταν νομίζετε ότι κανείς δεν μπορεί να παίξει κιθάρα με συναρπαστικό τρόπο, βγαίνει κάποιος σαν αυτόν. Ήταν ένας από αυτούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το finger – tapping τη δεκαετία του 1980, με τις hair bands, όλοι έκαναν αυτή την τεχνική. Μόλις βλέπεις την αυθεντία να το κάνει, όλοι οι άλλοι έρχονται δεύτεροι. Όποιος το έκανε μετά τον Έντι Βαν Άλεν ήταν στη δεύτερη θέση, για μένα» είπε ο Άγγλος θρύλος της heavy metal.

«Ένα πράγμα που μου άρεσε στον Έντι ήταν ότι είχε πάντα ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του και έμοιαζε να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο που ήταν εκεί».

«Φαινόταν πάντα σαν να περνά τις καλύτερες στιγμές της ζωής του εκεί πάνω» ανέφερε.

Ο Όζι Όσμπορν τόνισε επίσης ότι «μπορούσε να κάθεται και να παρακολουθεί τον Έντι Βαν Άλεν να παίζει κιθάρα όλη μέρα. Είναι τόσο διασκεδαστικός ως κιθαρίστας. Έκανε να φαίνεται δεν ήταν δύσκολο. Το έκανε να φαίνεται σαν να ήταν ένα φυσικό πράγμα. Όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν να είναι ο Έντι Βαν Άλεν, αλλά υπάρχει μόνο ένας Έντι Βαν Άλεν. Νομίζω ότι ήταν υπέροχος».

Αποκαλύπτοντας ότι «σοκαρίστηκε» όταν άκουσε τα νέα του θανάτου του Βαν Άλεν, ο Όσμπορν είπε: «Ήξερα ότι πολεμούσε μια ασθένεια. Έχω την ίδια γιατρό. Συνήθιζα να του μεταφέρω μηνύματα μέσω της γιατρού και εκείνη δεν μου έλεγε ποτέ την κατάσταση της υγείας του ή οτιδήποτε άλλο. Μου έλεγε: “Τι θέλεις να του πεις;”. Της απαντούσα “στέλνω τους χαιρετισμούς μου”. Έτσι, ήταν πραγματικά ένα σοκ, επειδή ήταν καλός τύπος. Ήταν πραγματικά καλός άνθρωπος» είπε.

«Είναι πάντα μια θλιβερή μέρα όταν πεθαίνει κάποιος σαν αυτόν. Είναι όπως όταν πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον. Δεν το πίστεψα στην αρχή» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης