Ένα ενδιαφέρον Αφηγηματικό δρώμενο για τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό θα απολαύσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 και Δροσίνη στο Παλαιό Ψυχικό), την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. Ιστορικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες από το μέτωπο, λογοτεχνικά κείμενα και τραγούδια της εποχής του Μεσοπολέμου / Πολέμου / Κατοχής συνδυάζονται για να αναβιώσουν την εποχή και τα γεγονότα.

Οι αφηγήτριες Βιολέτα Σολιδάκη και Ανεζούλα Κατσιμπίρη ζωγραφίζουν με λόγια ζωηρές εικόνες του αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στους κατακτητές. Με τη βοήθεια ζωντανής μουσικής αλλά και αποσπασμάτων από εφημερίδες, ηχητικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, ζωντανεύουν την εποποιία του ‘40 και τα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής. Θα ακουστούν τραγούδια του μεσοπολέμου, του ΄40 και ρεμπέτικα της Κατοχής. Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια – αφήγηση: Βιολέτα Σολιδάκη, Ανεζούλα Κατσιμπίρη
Συνοδεύουν οι μουσικοί: Αφροδίτη Αλεξανδροπούλου: τραγούδι
Παναγιώτης Γλέκας: Μπουζούκι
Θωμάς Μητροφάνης: Κιθάρα – Πλήκτρα
Λάουρα Πετρικόλα: Ακορντεόν

Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210 6745135

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν ένας λαός υπερασπίζεται τον τόπο του, καταφέρνει πολλά και μεγάλα, γιατί στις δύσκολες στιγμές ξυπνούν κι οι πεθαμένοι του και αγωνίζονται μαζί με τους ζωντανούς. Την πατρίδα δεν την κάνει το χώμα, παρά οι πρόγονοι, που χρειάστηκαν αιώνες για να πλάσουν την ψυχή της. Άμα όμως μια φορά την έφτιασαν, εξακολουθούν να τη διευθύνουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης