Με την παραγωγή ενός νέου, σύγχρονου μουσικού έργου συμμετέχει ο Δήμος Καλλιθέας στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Πρόκειται για το ορατόριο «Υμνωδία 1821» του συνθέτη Ορέστη Μπαζού, ο οποίος είναι ο καλλιτεχικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης». Η πρεμιέρα θα γίνει αύριο, Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, στο «Σινέ Τζιτζιφιές» (Ηρακλέους & Αχιλλέως – 10ο Δημοτικό Σχολείο), με ελεύθερη είσοδο και με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τη μετάδοση του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφηγητής στην «Υμνωδία 1821» είναι ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και σολίστ είναι η μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη και ο βαθύφωνος Νίκος Συρόπουλος, ενώ το έργο θα ερμηνεύσει το ορχηστρικό και χορωδιακό μουσικό σύνολο «Filii Notas» υπό τη διεύθυνση της νέας μαέστρου Μαρίας Μπαζού.

Τα κείμενα της «Υμνωδίας 1821», προέρχονται αποκλειστικά από ποιητές και συγγραφείς που ύμνησαν την Επανάσταση του ‘21 (Κωστής Παλαμάς, Βίκτωρ Ουγκό, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Ιούλιος Τυπάλδος, Ρήγας Βελεστινλής, Ιωάννης Πολέμης) αλλά και από δημοτικά τραγούδια. Η μουσική είναι πρωτότυπη, σύνθεση του μαέστρου Ορέστη Μπαζού. Κατά την διάρκεια της παράστασης, θα προβάλλεται οπτικό υλικό που θα βοηθά τους θεατές της παράστασης να υποβληθούν στο χώρο και στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (όπως ζωγραφικά έργα Βρυζάκη και Ντελακρουά, ψηφιακές εικόνες της χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα). Στο εκτυπωμένο πρόγραμμα, που θα διανεμηθεί πριν την παράσταση, θα υπάρχουν όλα τα κείμενα που τραγουδούν οι δύο σολίστ, ώστε να είναι ευχερής η παρακολούθηση της παράστασης.

Το ορατόριο «Υμνωδία 1821» έχει περιληφθεί στις παραστάσεις της «Επιτροπής 2021» που γίνονται στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 200ων ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης