Την τιμητική της είχε η κλασική μουσική τον Αύγουστο στο Λουτράκι! Οι υψηλοί στόχοι των διοργανωτών για το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Opus 2019, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου, όχι μόνο επετεύχθησαν, αλλά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, αλλά και της σύμπραξης των κορυφαίων σολίστ του World Brass Association με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου!

Τέσσερις σπουδαίες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής και διεθνούς εμβέλειας μουσικοί, ο σολίστ της πίκολο τρομπέτας Otto Sauter, ο Franz Wagnermeyer στην τρομπέτα, ο κορνίστας και μαέστρος Dariusz Mikulski και ο τρομπονίστας Peter Korner πραγματοποίησαν σειρά σεμιναρίων σε μαθητές της Φιλαρμονικής, αλλά και άλλων που ήρθαν στο Λουτράκι από διάφορες περιοχές της χώρας, την Ιταλία και το Μεξικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και εξαιρετικής αισθητικής αμφιθέατρο του Ποσειδώνα Wyndham and Ramada Hotel με επιλεγμένα έργα κλασικής μουσικής και σολίστ τους Otto Sauter, Franz Wagnermeyer, Dariusz Mikulski και Peter Korner διακρίθηκε για την υψηλή της αισθητική, την άρτια επαφή μεταξύ των μουσικών και των σολίστ, την ποικιλία των χρωματισμών και την προσέγγιση του ύφους των εκάστοτε μουσικών έργων.

Οι προσκεκλημένοι μουσικοί εκφράστηκαν μάλιστα με θέρμη για το επίπεδο της Φιλαρμονικής, αλλά και του αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης.  

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σπουδαία παρακαταθήκη το υψηλό μουσικό επίπεδο της Φιλαρμονικής, το Λουτράκι καθίσταται διεθνής προορισμός, τόπος συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

(Στη φωτογραφία από αριστερά: Αλέξης Κωστάλας,  Dariusz Mikulski, Πελοπίδας Μαυρόπουλος, Franz Wagnermeyer, Otto Sauter και Peter Körner).  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης