Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 21 Αυγούστου, το 5ο Διεθνές  Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», με την τέταρτη και τελευταία συναυλία των θερινών του εκδηλώσεων.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε έργα για εκκλησιαστικό όργανο, από τη Γιούλη Βεντούρα, και κόρνο από τον Άγγελο Σιώρα, δύο μουσικά όργανα των οποίων ο ηχητικός συναγωνισμός, προκαλεί το δέος και τον θαυμασμό του ακροατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεατές σε όλο τον κόσμο απόλαυσαν και αυτήν τη συναυλία σε απ’ ευθείας μετάδοση από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, μέσα από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook, καθώς λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας οι συναυλίες του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν φέτος χωρίς την παρουσία κοινού εντός του ναού. Παράλληλα ένας περιορισμένος αριθμός θεατών παρακολούθησε την συγκεκριμένη εκδήλωση από οθόνη προβολής, στον ειδυλλιακό εξωτερικό  χώρο του ενυδρείου, στο Κίνι.  

Σημαντική κρίνεται η συμβολή των διαδικτυακών μεταδόσεων του Φεστιβάλ και στον τομέα της τουριστικής προβολής της Σύρου, αφού τα εξαιρετικής ομορφιάς πλάνα με drone που συμπλήρωναν τα κενά ανάμεσα στις εκτελέσεις των κομματιών, ανέδειξαν με το καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του Φοίνικα, του Γαλησσά και φυσικά, της Άνω Σύρου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φεστιβάλ ΑΝΩ, οι διοργανωτές, οι συνεργάτες, οι καλλιτέχνες και οι εθελοντές, εκφράζουν την τεράστια ικανοποίηση τους για την εδραίωσή του θεσμού αυτά τα πέντε πρώτα χρόνια και ανανεώνουν το ραντεβού με τους φίλους του Φεστιβάλ, για τις επόμενες εκδηλώσεις της χρονιάς 2021.

Προσεχείς εκδηλώσεις

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση –  28 Οκτωβρίου

Έργα για εκκλησιαστικό όργανο και δύο γυναικείες φωνές

Ελένη Κεβεντσίδου, εκκλησιαστικό όργανο
Σοφία Παπαδημητροπούλου, σοπράνο
Ιωάννα Βρακατσέλη, άλτο

ΑΝΩ Χριστούγεννα – Σάββατο 25 Δεκεμβρίου

Έργα για εκκλησιαστικό όργανο και νυκτά έγχορδα
Ειρήνη Αναστασίου, εκκλησιαστικό όργανο
Ντορίν Λασκαρίδου, μαντολίνο
Λάμπης Μητσιάκης, μαντολίνο
Αριάδνη Χάγερ, μαντόλα

Φωτογραφίες: Ιωάννης Μανούσος, Αριστέα Γιάννου

Για περισσότερες πληροφορίες: www.anofestival.gr.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης