Η πανδημία δεν μπορεί να εμποδίσει τον Ζίγκι Μάρλεϊ να γιορτάσει την Ημέρα της Γης. Ο γιος του θρύλου της reggae, Μπομπ Μάρλεϊ και της Ρίτα Μάρλεϊ θα είναι μεταξύ των καλλιτεχνών στη συναυλία Nat Geo’s Earth Day Eve 2021 που θα μεταδοθεί μέσω streaming.

«Κάθε φορά που με καλούν, είμαι εκεί για αυτή την Ημέρα. Κάθε φορά που με χρειάζονται» είπε ο Ζίγκι Μάρλεϊ από το Λος Άντζελες. «Όλα γίνονται λίγο διαφορετικά, αλλά διοργανώνουμε τη συναυλία και αυτό έχει σημασία» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν επίσης οι Γουίλι Νέλσον, Μάγκι Ρότζερς, Βάλερι Τζουν, Yo-Yo Ma, Angélique Kidjo, AURORA.

Ένα νέο μουσικό βίντεο από τους My Morning Jacket θα κάνει επίσης παγκόσμια πρεμιέρα.

«Κάνουμε τέχνη για να φέρουμε μια αλλαγή και να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση» δήλωσε ο Μπομπ Μάρλεϊ. «Χρειαζόμαστε περισσότερη τέχνη. Χρειαζόμαστε περισσότερη μουσική. Χρειαζόμαστε περισσότερους καλλιτέχνες. Είμαι λοιπόν χαρούμενος που χρησιμοποιούμε την τέχνη με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε ο τραγουδιστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζίγκι Μάρλεϊ με ακουστική κιθάρα θα τραγουδήσει ένα τραγούδι κατάλληλο για την Ημέρα της Γης: «I Don’t Wanna Live On Mars» (Δεν θέλω να ζήσω στον Άρη) από το άλμπουμ του, του 2014 «Fly Rasta». Ο πρώτος στίχος αναφέρει «Δεν θέλω να ζήσω στον Άρη / δεν θέλω να οδηγήσω διαστημικά αυτοκίνητα».

«Ό, τι συμβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη θα συμβεί σε όλους μας» είπε. «Δεν πρόκειται να συμβεί μόνο στους πλούσιους ή στους φτωχούς. Θα συμβεί σε όλους μας – το καλό και το κακό» τόνισε.

Η συναυλία μεταδίδεται από το κανάλι του National Geographic στο YouTube και θα ακολουθήσει afterparty στο TikTok.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης