Ο Τομ Πέτι τιμήθηκε μετά θάνατον με ειδική διάκριση. Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας Μουσικής από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Στελέχη του πανεπιστημίου από το διοικητικό συμβούλιο ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση αναγνώρισης του εκλιπόντος μουσικού, ο οποίος ήταν αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος κάτοικος της πόλης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τομ Πέτι και η μουσική του έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Το είδωλο της ροκ μεγάλωσε στην πόλη Γκέινσβιλ της Φλόριντα, αλλά και η σημαντική επιτυχία του «I Won’t Back Down» υιοθετήθηκε από τις αθλητικές ομάδες του πανεπιστημίου της Φλόριντα ως ανεπίσημο θεματικό τους τραγούδι.

«Θεωρείται ευρέως μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών και επιδραστικών μουσικών των τελευταίων 50 χρόνων» δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου, Τζόζεφ Γκλόβερ κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Tampa Bay Times. «Η παρουσία του παραμένει σημαντική, όπως φαίνεται από τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των τραγουδιών του και τη δημοτικότητα εκδηλώσεων όπως το πάρτι με αφορμή τα γενέθλια του  που πραγματοποιήθηκε στο Γκέινσβιλ. Στην πανεπιστημιούπολη το περίφημο «I Won’t Back Down» του Πέτι έχει γίνει μάντρα σε αθλητικές εκδηλώσεις και προσωπικά έχω ακούσει τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Κεν Φουκς να το τραγουδά» ανέφερε.

Ο καθηγητής απαρίθμησε επίσης τα πολλά μουσικά επιτεύγματα του ρόκερ κατά τη διάρκεια της ιστορικής, πολλών δεκαετιών καριέρας του, τα τρία βραβεία Grammy, βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Συνθετών, βραβείο από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, βραβείο Εκατονταετίας του Billboard κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης