Ο πιανίστας Ράντου Λούπου ματαιώνει λόγω ασθενείας όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του τουλάχιστον έως τις 23.1.2018. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκφράζει στον καλλιτέχνη τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Στη συναυλία της Ορχήστρας του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 8:30 μ.μ.) θα αντικατασταθεί από τον πολυβραβευμένο ούγγρο πιανίστα Dénes Várjon [Ντένες Βάριον], τακτικό συνεργάτη του διάσημου συνόλου, του μαέστρου Ιβάν Φίσερ αλλά και του «δικού μας» Λεωνίδα Καβάκου.
 
Ο διεθνούς φήμης σολίστ, ένας από τους σημαντικότερους ανατέλλοντες αστέρες του διεθνούς μουσικού στερεώματος, θα ερμηνεύσει το περίφημο Τρίτο Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, έργο που παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία λίγες μέρες νωρίτερα με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης στη Νέα Υόρκη, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει επίσης την Ορχηστρική Σουίτα αρ. 2 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τη Δεύτερη Συμφωνία του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.



Dénes Várjon

Πιανίστας με ατσάλινη τεχνική, βαθιά μουσικότητα και ευρύ ρεπερτόριο, ο Dénes Várjon [Ντένες Βάριον] θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ανερχόμενους σολίστ της εποχής μας και ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης με πάμπολλες συμμετοχές σε σχήματα μουσικής δωματίου και μετακλήσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε σπουδαία συμφωνικά κέντρα (Κάρνεγκι Χολ, Κοντσέρτχαους της Βιέννης, Ουίγκμορ Χολ κ.ά.) και έχει συμπράξει με φημισμένες ορχήστρες (Τόνχαλλε, Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, Κρεμεράτα Μπάλτικα, Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών κ.ά.) υπό τη διεύθυνση κορυφαίων αρχιμουσικών, όπως, μεταξύ άλλων, οι Σόλτι, Κότσιτς, Βεγκ, Χόλλιγκερ, Στάιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους μουσικούς (Steven Isserlis, Tabea Zimmermann, Kim Kashkashian, Jörg Widmann, Λεωνίδας Καβάκος, András Schiff , Heinz Holliger, Miklós Perényi, Joshua Bell), ενώ είχε στενή συνεργασία επί σειρά ετών και με τον Άλφρεντ Μπρέντελ, με τον οποίο παρουσίασαν σε πολλές χώρες έργα Λιστ. Η εκτενής δισκογραφία του έχει αποσπάσει τα ενθουσιώδη σχόλια της διεθνούς κριτικής και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τα πέντε κοντσέρτα Μπετόβεν.

Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού Πιάνου της Ουγγρικής Ραδιοφωνίας, Μουσικής Δωματίου Leó Weiner και Géza Anda. Του έχουν επίσης απονεμηθεί τα βραβεία Liszt, Sándor Veress και Bartók-Pásztory.

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Μνημειώδες έργο του Κλασικισμού και ένα από τα ωραιότερα της παγκόσμιας πιανιστικής φιλολογίας, το κοντσέρτο αυτό εικάζεται ότι γράφτηκε το 1800. Ο σπουδαίος γερμανός μουσουργός το αφιέρωσε στον πρίγκιπα Λουδοβίκο Φερδινάνδο της Πρωσίας, δεινό πιανίστα, συνθέτη και φίλο του. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1803 στη Βιέννη με τον ίδιο τον Μπετόβεν στο πιάνο.

Τιμές εισιτηρίων

15 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) – 22 € (Ζώνη Ε) – 36 € (Ζώνη Δ) – 48 € (Ζώνη Γ) – 58 € (Ζώνη Β) – 68 € (Ζώνη Α) – 80 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Eισιτήρια

210 7282333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72.82.333
www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης