Την πρώτη θέση στη Eurovision 2019 και για πέμπτη φορά στην ιστορία του μουσικού θεσμού κέρδισε τα ξημερώματα της Κυριακής η Ολλανδία με τον Ντάνκαν Λόρενς. Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love έφτασε στην 21η θέση ενώ η Τάμτα στην 15η. 

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελικά αποτελέσματα της Eurovision 2019

Ο Ντάνκαν Λόρενς ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχήματα, από την πρώτη του εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελωδία του τραγουδιού Arcade που έχει συνθέσει ο ίδιος συγκίνησε επιτροπές και τηλεοπτικό κοινό. 

 

Ο Λόρενς εμφανίστηκε 16ος κατά σειρά.

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού

Η βαθμολογία των εθνικών επιτροπών ξεκίνησε λίγο μετά τη 01.00, ενώ στο τέλος προστέθηκαν και οι βαθμοί από την ψηφοφορία του κοινού που ανέτρεψαν κατά πολύ τα αποτελέσματα των επιτροπών.

Ο Λόρενς συγκέντρωσε 231 βαθμούς από τις επιτροπές, 261 από το televoting και έτσι νίκησε με μεγάλη διαφορά.

Η Ρωσία, η Ελβετία, η Μάλτα, η Ολλανδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σουηδία, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία, η Δανία και η Νορβηγία ήταν οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν και που μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σλοβενία, που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και τις «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) και φυσικά τη διοργανώτρια Ισραήλ συμπληρώνουν τις συμμετοχές του τελικού. 

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Τάμτα με το «Replay»

Η Τάμτα ανέβηκε στη σκηνή του Expo Tel Aviv κόβοντας της ανάσα στους πάντες με το σέξι κορμάκι της και κάνοντάς τους να λικνίζονται στον ρυθμό του «Replay».

Η Τάμτα εμφανίστηκε στο stage φορώντας την άκρως λαμπερή και αποκαλυπτική δημιουργία με κρύσταλλα που δημιούργησαν ειδικά για εκείνη οι Δημήτρης Μαστρόκαλος και Γιάννης Ράπτης, γνωστοί ως Mi- Ro.

Σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική επιμελήτρια ήταν η Sacha Jean Baptiste, η οποία κρύβεται πίσω και από την επιτυχία του περσινού Fuegο ενώ για τη μοναδική χορογραφία της Τάμτα υπεύθυνη ήταν η Αμερικανίδα Chali Jennings.

 

Μάγεψε το κοινό η Κατερίνα Ντούσκα

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα που εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι «Better Love».

Με ένα λευκό φόρεμα με λεπτομέρειες από τούλι και δαντέλα των Deux Hommes που μας ταξιδεύει στην Αναγέννηση, η ελληνική συμμετοχή άλλαξε από παλ τόνους του μοβ σε πιο έντονα ροζ-ματζέντα χρώματα, την ώρα που οι κοπέλες που πλαισιώνουν την Κατερίνα Ντούσκα ξιφομάχησαν και επιδόθηκαν σε ρυθμική γυμναστική με κορδέλες. 

Στη σκηνή την Κατερίνα πλαισίωσαν πέντε κοπέλες, οι χορεύτριες Δήμητρα Βλάχου και Φάνια Γρηγορίου και οι τραγουδίστριες Ευγενία Λιάκου, Ελένη Ποζαντζίδου και Ερασμία Μαρκίδη και τη χορογραφία είχε επιμεληθεί η Ιωάννα Τουμπακάρη.

Το σκηνικό είχε επιμεληθεί ο Tom Denning, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και με διεθνή πρότζεκτ, όπως είναι το «X-Factor UK».

To τραγούδι «Better Love» έγραψε η ίδια μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό σύντροφό της, Leon of Athens και τον David Sneddon.

 

Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση της Ισλανδίας «έβαλε» φωτιές στον μουσικό διαγωνισμό

Οι Hatari, η καλλιτεχνική ομάδα της Ισλανδίας που συμμετείχε στη Eurovision 2019 «έβαλε» φωτιές στη σκηνή και ξεχώρισε. 

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πιο αμφιλεγόμενη συμμετοχή της φετινής Eurovision, που έκανε όμως τους πάντες να μιλούν για αυτήν.

Δείτε την εμφάνιση των Hatari:

 

Η «ιπτάμενη» τραγουδίστρια της Αυστραλίας που έκανε την Ευρώπη να παραμιλά

Η Κέιτ Μίλερ-Χάιντκε αιωρείτο στη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού φορώντας το αστραφτερό φόρεμά της και το στέμμα της.

Δείτε την εμφάνισή της:

 

Η Μαντόνα πήγε… Eurovision

Στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου που φιλοξένησε την 64η διοργάνωση εμφανίστηκε και η παγκόσμια σούπερ σταρ Μαντόνα, η οποία παρουσίασε δύο τραγούδια, το «Like a Prayer» και το «Future» από το νέο της άλμπουμ.

 

«Χαίρομαι που είμαι εδώ», δήλωσε λίγο νωρίτερα η σούπερ σταρ από το green room και απευθυνόμενοι προς τους διαγωνιζόμενους είπε: «Είστε όλοι νικητές και ο λόγος που το πιστεύω αυτό είναι διότι για να φτάσετε μέχρι εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολο».

«Είχατε ένα όνειρο, βάλατε έναν στόχο, δουλέψατε, κάνατε πολλές θυσίες για να πετύχετε τον στόχο σας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Όλοι αυτοί που βρίσκονται εδώ μέσα είναι από όλες τις χώρες του κόσμου που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και αυτό που έχω να πω είναι πως η δύναμη της μουσικής ενώνει τους ανθρώπους».

Την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους ακολούθησε μία τραγουδιστική σκυταλοδρομία ανάμεσα στην Κοντσίτα Βρουστ, τον Μονς Σέλμερλοβ, την Ελένη Φουρέιρα και τον Βέρκα Σερντούσκα.

Η Κοντσίτα τραγούδησε το «Heroes», με το οποίο ο Μονς κέρδισε τον διαγωνισμό το 2015, τη σκυτάλη πήρε ο Μονς που τραγούδησε το «Fuego», η Φουρέιρα με τη σειρά της τραγούδησε «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο ο Βέρκα εκπροσώπησε το 2007 την Ουκρανία και τέλος ο Βέρκα είπε το «Toy», με το οποίο η Νέτα κατάφερε πέρσι να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Η εμφάνιση της Κοντσίτα:

 

 

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα:

 

 

 

Στο τέλος οι τέσσερις καλλιτέχνες, μαζί με την Γκάλι Ατάρι τραγούδησαν το «Αλληλούια», με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την Eurovision του 1979.

 

Ακολούθησε η εμφάνιση της Νέτα, η οποία τραγούδησε το νέο της τραγούδι «Nana Banana».

 

 

Στον διαγωνισμό εμφανίστηκε επίσης ο γάλλος σχεδιαστής μόδας, Ζαν-Πολ Γκοτιέ, ενώ παρουσιάστηκε κι ένα βίντεο στο οποίο η ισραηλινή χολιγουντιανή σταρ Γκαλ Γκαντότ παρουσίασε τι μπορείς να κάνεις σε τρία λεπτά στο Τελ Αβίβ.

Τη βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης μέταλ κιθαρίστας Gus G.

 

Με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούς, δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία με 237 και τρίτη η Ολλανδία με 231 βαθμούς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης